Team DSM komt in Parijs-Roubaix met nieuw snufje: bandendruk al fietsend aanpassen

Team DSM komt in Parijs-Roubaix met nieuw snufje: bandendruk al fietsend aanpassen

foto: Cor Vos

dinsdag 12 april 2022 om 15:47

Na de dropper post van Matej Mohoric is er nu de Scope Atmoz van Team DSM. Tenminste, dat zal zondag in Parijs-Roubaix zo zijn. De UCI gaf intussen reeds haar toestemming. De Scope Atmoz is een apparaat dat de renners toelaat de bandendruk al fietsend aan te passen. In de Hel van het Noorden wellicht een voordeel.

Het Nieuwsblad kwam vandaag met het nieuws, wat intussen ook aan de redactie van WielerFlits werd bevestigd. Al wordt pas later deze week beslist of Team DSM er zondag ook effectief gebruik van zal maken tijdens Parijs-Roubaix. Ook communicatie vanuit de ploeg zal pas op het eind van de week volgen. Via hun social media lichtte het team deze ochtend alvast een tip van de sluier.

Het Scope Cycling Atmoz Systeem, zo heet het ding officieel, bestaat uit twee drukknopjes aan het stuur die via mechanismen verbonden zijn met een luchtreservoir in de naaf van het voorwiel. Met de knoppen aan het stuur kan tijdens het rijden de bandendruk verhoogd of verlaagd worden. En de bandendruk zal af te lezen zijn op de fietscomputer. Ideaal dus voor Parijs-Roubaix, waarin je op de asfaltpassages best met meer druk in de banden rijdt dan op de kasseistroken.

De Nederlandse producent Scope zou tweeëneenhalf jaar hebben gewerkt aan het technologisch snufje. Naar verluidt een grote uitdaging om het helemaal op punt en goedgekeurd te krijgen door de Internationale Wielerunie UCI. Een van de vereisten was trouwens dat het commercieel beschikbaar is, wat betekent dat ook de wielertoerist het kan aanschaffen. Al is het geen koopje, want het nieuwigheidje kost maar liefst 3.998 euro.

Kenners zijn benieuwd naar het voordeel, maar stellen zich ook vragen. “Ik heb veel innovaties zien komen en gaan”, zegt Johan Museeuw in Het Nieuwsblad. “Uiteraard zal dit systeem vooraf getest zijn, maar er is een groot verschil tussen een testomgeving en Parijs-Roubaix. Iedereen­ focust op de kasseien, maar in Roubaix rij je ook tweehonderd kilometer op asfalt. Ik ben er altijd voorstander van geweest om de fiets voor Roubaix net zo weinig mogelijk aan te passen.”

Dit artikel delen:

56 Reacties

williams 12 april 2022 om 16:19

Museeuw is voorstander van het zo weinig mogelijk aanpassen van fietsen voor Roubaix, hij kan het weten met zijn mountain bike van Decathlon waar hij ooit Roubaix mee reed…

0
de adelaar 12 april 2022 om 16:28

En natuurlijk zijn eigen inhoud goed aanpassen dmv van enige aanpassingen aan zijn lichaamseigen celletjes

0
Marco Willems 12 april 2022 om 16:31

“Ik ben er altijd voorstander van geweest om de fiets voor Roubaix net zo weinig mogelijk aan te passen.”

Inderdaad, Museeuw pakte gewoon direct een Bianchi die eruit zag als vrouwenfiets waar alles aan kapot ging. De ironie van de uitspraak, love it.

0
Dikke Vrouw 12 april 2022 om 16:50

Waar is de tijd museeuw op zn dames fiets heerlijk !
Verder vind ik het onzin net de charme om de druk en spanning voor de race juist te bepalen
Wel benieuwd : gaan de dsmers de rest los gooien op de tussen stukken ??

0
Polleke 12 april 2022 om 16:53

Tweede advertentie, verpakt als “artikel” over deze onzin…beetje niveau houden aub WF…

0
Sjonge Jonge 12 april 2022 om 17:00

Misschien dat ze hiermee eens een fatsoenlijke uitslag neerzetten, want voorlopig is het dit seizoen huilen met de pet op.

0
dikkechaap 12 april 2022 om 17:05

“Het nieuwsblad kwam vandaag met het nieuws”

Gisteren was er al een uitgebreid bericht op cyclingnews.com, inclusief bevestiging van de UCI en Scope, en ook Sporza meldde het gisteren al.

Overigens heeft nog niemand me duidelijk kunnen maken hoe ze lucht in en uit de band krijgen zonder gebruik te maken van een compressor.

0
Mountainking 12 april 2022 om 17:59

Waarschijnlijk met zo’n Co2 capsule.

0
RefleX 12 april 2022 om 19:56

Staat toch echt in het artikel en is geen rocket sience. Er zit een luchtreservoir rond de naaf. Dan heb je enkel nog een tpms zoals op de auto nodig en een twee tal elektronisch geschakelde klepjes om op te pompen of af te laten. Zie het als enkele CO2 patronen rond je naaf.

0
dikkechaap 12 april 2022 om 23:24

Dat staat er niet, en wat jij beschrijft is waarschijnlijk ook niet hoe het werkt. Het systeem van de concurrent werkt met een pomp op kinetische energie, waarmee je dus oneindig op kan pompen en weer leeg laten lopen. Maar nogmaals, de informatie over dit systeem is zeer summier, alleen een luchtreservoir en "no compressor and no moving parts". Ik ben dus benieuwd hoe ze lucht in en uit dat reservoir krijgen.

0
RefleX 13 april 2022 om 03:19

Precies hoe ik het zeg en wat hier in het artikel staat. Een "luchtreservoir" een slangetje naar je ventiel en elektronisch geschakelde klepjes. Dit systeem is niet met een soort compressor en dus niet oneindig. Doordat het reservoir een hogere druk bezit dan de band zal er echter nog redelijk wat volume in zitten maar ik denk niet dat je bij iedere kasseistrook de band moet gaan aflaten en weer oppompen in Roubaix.

Na de rit zal je dan ook het reservoir weer op druk moeten zetten of vervangen. Het is onduidelijk wat het reservoir is, dit kan een ruimte zijn die je zelf op druk zet met een hoge druk pomp die je bijvoorbeeld hebt voor je verende voorvork maar zouden ook zomaar simpelweg 2 grote CO2 patronen kunnen zijn.

0
dikkechaap 13 april 2022 om 10:05

Je doet een aanname, namelijk dat het eenrichtingverkeer betreft, alleen van het reservoir de band in. Dit staat nergens expliciet genoemd, en er staat ook nergens iets over capsules, of hoe je dat reservoir anders zou moeten bijvullen. Waarschijnlijk wordt daar vrijdag meer over naar buiten gebracht.
Het is mogelijk dat het systeem inderdaad zo werkt, dit is technisch een eenvoudigere oplossing, maar het maakt het systeem wel een stuk minder aantrekkelijk dan dat van bijvoorbeeld Gravaa. De vraag is dan ook: wie gaat een eindig systeem kopen als er ook een oneindig alternatief beschikbaar is? Behalve wedstrijdrijders dan.

0
RefleX 13 april 2022 om 17:51

Ik doe geen aanname.

0
Pietspeed 12 april 2022 om 17:20

Wat weegt dat systeem eigenlijk. Staat merkwaardigerwijs niet op de Scope site, wel 4k

0
Dikke Vrouw 12 april 2022 om 17:37

Zo , per wiel is dat ? Je kan er ook niet mee lek rijden hoop ik dan

0
Monsieur Bendy 12 april 2022 om 17:22

Al gaan de renners van DSM Roubaix rijden op een Harley, dan nog gaan ze niet winnen.

0
Anton van Valouwe 12 april 2022 om 18:31

Feit is dat alle ploegen op 1 na, niet gaan winnen, dat is hun droevig lot….

0
SpeedyLegs 12 april 2022 om 17:30

Trapondersteuning is een goed voorbeeld van een snufje dat nu op miljoenen fietsen wordt toegepast. Eerst was eerst Zwitserse precisie vereist. nu is de techniek volwassen geworden en goedkoop. Wie was daarmee ook al weer begonnen?

0
Pizzi 12 april 2022 om 17:53

Hup Bol Cees!

0
Briqqe 12 april 2022 om 18:04

John beton gaat dus winnen deze keer.

0
Anton van Valouwe 12 april 2022 om 18:22

Ook wel iets voor het veldrijden, vooral v.w.b. de eindsprint…

0
Merlinappa 12 april 2022 om 18:32

Zou op bepaalde parcoursen zeker gebruikt kunnen worden ja!

Edit: alleen voor tubeless zie ik; dus geen zin in de cross

0
Anton van Valouwe 12 april 2022 om 18:47

Daar vinden ze dan ook wel weer wat op.

0
RefleX 13 april 2022 om 03:48

Kan denk ik prima in de cross aangezien vermoedelijk de aanwijzing "tubeless only" te maken heeft met de lagere druk van de band en een verwijderbare ventiel kern. Ik denk echter dat het voordeel wel mee zal vallen gezien de toch wel regelmatige fietswissels waardoor je de bandendruk ook kunt laten aanpassen. Echter zijn er zeker mogelijkheden in bepaalde situaties.

0
xistnc 12 april 2022 om 18:24

Mooi innovatie. Zou de over het algemeen nogal conservatieve en sceptisch ingestelde wielerfan hier iets in zien?

0
Franco Ballerini 12 april 2022 om 18:38

Niet de sterkste wielrenner gaat in de toekomst wedstrijden winnen, maar degene die het handigste is met de knopjes “bandenspanning”, “zadelhoogte”, “vering”, “stuurstand”, “automatische versnellingsstand afhankelijk van de door mij geleverde vermogens” etc etc. Noem mij conservatief, maar dan vrees ik dat ik ga afhaken (ik ben je voor: daar zou jij niet rouwig om zijn). Miniatuur F1 wordt het dan.

0
xistnc 12 april 2022 om 18:46

Op dit moment wint wellicht de renner die na een fietswissel er het best in slaagt om maximaal te profiteren van de auto’s bij terugkeer richting peloton. Waarbij de wedstrijdjury maximaal in de gelegenheid wordt gesteld om persoonlijke voorkeur of afkeur te laten gelden. Maar ach, list en bedrog hoort kennelijk wel bij wielrennen maar innovatie niet.

En wat betreft dat afhaken: dan zitten we hier in no-time met achtpuntacht of achtpuntnegen, dus daar schiet niemand wat mee op.

0
Arie M 12 april 2022 om 20:43

Mooi hoor al die knopjes, zo verwordt het fietsstuur straks tot een soort dashboard of cockpit

0
Al Phila 12 april 2022 om 18:36

Soort van wielwissel zonder te hoeven stoppen. Ik houd van gelijkheid in de sport (zelfde kansen), niet van dit soort snufjes. Zelfs bij de F1 zijn aanpassingen aan de auto tijdens de race verboden (bewegende spoilers), en hier laat de UCI het toe. Terwijl een smal stuur dan weer niet mag …..

Ben trouwens benieuwd hoe ze die wielen en fietsen vervoeren, want in een vliegtuig mag je geen CO2 (of andere patronen) meenemen…..

0
the student 12 april 2022 om 18:44

Alleen de renners gaan per vliegtuig. Voor de meeste ritten in europa is er gewoon een vrachtwagen beschikbaar.

0
xistnc 12 april 2022 om 18:53

DRS is juist één van de gereguleerde F1-innovaties die erop neer komt dat je de auto tijdens de race aanpast.

En los daarvan: ik mocht wel degelijk CO2-patronen meenemen op een lijnvlucht, ik meen 2 of 3 max.

0
ChefSpijker 12 april 2022 om 21:09

Gelijke kansen zijn er toch gewoon? Iedereen mag het gebruiken als ze willen. Dat het ene team er sneller over beschikt dan het andere, is niet aan te ontkomen. Maar die gelijkheid heb je wat betreft materiaal en begeleiding sowieso niet. Misschien dat DSM zo iets goed kan maken wat ze verliezen met het anti-ketonenbeleid.

0
Marco 12 april 2022 om 21:50

Allemaal niets nieuws en al opgelost https://www.gravaa.com/en/

0
Kennix 12 april 2022 om 18:45

Ben vooral benieuwd of het een voordeel is. Ik kan me ook voorstellen dat zulke gadgets in een echte race wel eens kapot kunnen gaan.

0
Dikke Vrouw 12 april 2022 om 19:48

En dat ie blijft pompen tot de band knalt of zo !

0
Etika 12 april 2022 om 20:15

Als je ziet dat je band gaat knallen omwille van een defect bandendrukknopje, dan moet je vlug de noodknop van je dropper post activeren. Dan treedt een mechanisme in werking dat je van je zadel wegschiet.

0
Derierre de la course 12 april 2022 om 22:43

En wanneer je ze tegelijk in drukt maakt ie een screenshot.

0
the student 12 april 2022 om 18:47

Zo hier hebben we het volgende snufje wat de Zondagswielrenner ook op zijn fiets moet hebben. Op naar fietsen van 20.000 euro.

Ik vind het jammer. Het wielrennen hoort een groot compromis van je keuzes te zijn. Welke wielen, welke banden. Waar haal ik dan het voordeel en waar ben ik in het nadeel. Elke renner kan een eigen afweging maken. Nu is er geen afweging. Theoretisch kan je het zelfs voorpogrammeren in de GPS dat het automatisch gaat. Hoeft de renner helemaal niets te doen.

0
Aerosolo 12 april 2022 om 19:23

Nu je het zegt, misschien kunnen de (overregulerende) ploegleiders vanuit de DSM auto alles live instellen.
Maar waarom hoort het wielrennen een groot compromis te zijn? Dat het vroeger zo was, betekent niet dat het in de toekomst zo hoort te zijn.

0
kroketten 12 april 2022 om 21:50

Als het wielrennen een compromis hoort te zijn, schaf dan het versnellingsapparaat maar af. Voor de start één versnelling kiezen en daar 260 km mee rijden…

0
Blackcanyon 12 april 2022 om 19:09

Nu nog de voorvork die je met een druk op de knop 10 graden verder schuin naar voren kunt laten verstellen. Speciaal voor de sprint in de Amstel. Kan je zomaar een overwinning opleveren.

0
Aerosolo 12 april 2022 om 19:28

Van de ene kant vind ik het een mooi systeem, waarop ik al een tijdje hoopte/wachtte. Maar het levert wel een gevaar op voor collega’s als ze bij een hapering met te veel bandendruk de kasseien op stuiteren, zoals in het andere topic aangehaald is.

Qua eerlijkheid kan het ook een verbetering zijn. Paris-Roubaix is al een loterij waarin je niet op de verkeerde plek een lekke band moet krijgen. Met dit systeem en een leegloper zou je nog even wat patronen kunnen verschieten totdat je een mannetje van je ploeg ziet met een nieuwe fiets zoals den Greg. Maar gaat een gewone wielwissel even snel?

0
Rutgerj81 12 april 2022 om 21:54

DSM is lekker druk met de randzaken. Brilletjes, banden druk aanpassen. Maar misschien moet de focus iets meer naar het behalen van resultaat. Het begint sneu te worden.

0
Aerts 12 april 2022 om 22:56

Ik zie de wielrenners het liefst nog met bandjes om hun nek en fietspomp aan de stang. Ik houd juist van dat nostalgische gevoel die het wielrennen mij geeft. Simpele mannen en vrouwen die zwoegend en zwetend van de ene plaats naar de andere plaats fietsen.

Als iedereen dat nieuwe snufje gaat gebruiken dan heeft dat snufje ook geen toegevoegde nut. Dus laat dan de renners zelf maar bepalen met hoeveel druk te gaan rijden. Want die keuze leidt wel tot verschillen. En nadenken over je banden is ook een essentieel belang bij het fietsen.

0
Michelangelo 12 april 2022 om 23:01

Is er iemand hier op Wielerflits die denkt dit snufje te kopen of te gaan gebruiken?

Producten moeten op de consumentenmarkt beschikbaar zijn. Maar ik vraag me werkelijk af of hier een markt voor is. Afgezien van professionele wielerteams dan.

Of het moet zijn dat het in het mountainbiken ofzo gaat worden toegepast. Of voor de gravellaars onder ons.

Maar in tegenstelling tot de dropper op de MTB zie ik hier de meerwaarde niet van in als normale consument.

0
Pizzi 12 april 2022 om 23:28

Stel dat ik het voor beide wielen kan kopen voor bijvoorbeeld € 300, dan ligt het meteen in m’n winkelmandje.

0
Michelangelo 12 april 2022 om 23:39

Waarom???? Normale mensen betalen zich blauw voor een LICHTE wielset….

0
Rutgerj81 13 april 2022 om 00:38

Waar staat vermeld dat dit beschikbaar moet komen voor consumenten?

0
Limal 13 april 2022 om 07:09

Waarom betalen sommige wielertoeristen zich blauw voor een líchte wielset? Niet omdat ze het nodig hebben, maar omdat ze het dénken nodig te hebben…

Dan heeft deze (nu nog belachelijk dure!) bandendrukregelaar misschien nog wel meer nut, want wie geregeld asfalt combineert met kasseien/offroad kan er zijn of haar fietscomfort mee verhogen. En laat met name gravelrijden nu net aan het boomen zijn…

Trouwens, extra gewicht aan de naaf heeft veel minder impact dan hetzelfde extra gewicht aan de velg!

0
Wheely 13 april 2022 om 10:35

@Rutger
Dat is een eis van de UCI betreffende wedstrijdmateriaal.

0
monsieur soixante pourcent 13 april 2022 om 06:04

Neen dit gaat het echt niet worden.

Random gedachte;
Hoe gaat dit systeem zich gedragen na 20x op en af? Wat met drukverlies? Extra gewicht op (te) lichte wielen? Wielwissels?
Vertrouwen?

Zo naderhand mogen fabrikanten en journalisten ook eens stoppen met wattages te gaan droppen. Ik las dat dit systeem 30 watt zou gaan besparen. Hoe? Waar? Voor wie? Avg power over de hele rit? Doe je er dan nog aero sokken, fiets, skinsuit en een helm bij? Wel, dan kan je als modale nevenbonder lekker Roubaix gaan winnen.

Ergerlijk deze complete nonsens. Powermeter zijn ontwikkeld om trainen een wetenschappelijk onderbouwde houvast te geven. Het minste dat je kan doen is op een wetenschappelijke manier omgaan met de data die eruit komen. Niet zomaar wat wilde ‘inschattingen’ spuwen.

0
EricV 13 april 2022 om 07:15

De beste dsm renner kwam vorig jaar op een minuut of 6 binnen van de winnaar in parijs roubaix. Voor een goede uitslag is wel wat meer nodig dan wat lucht. Dit gaat helaas weer een lachertje worden voor de ploeg

0
Ypuh 13 april 2022 om 07:16

Dan zal Team DSM deze koers wel gaan domineren en heel dik winnen lijkt mij.

0
legrandbornand 13 april 2022 om 07:37

Zou het dan toch dat ze ooit es een koers gaan winnen? Spannend…

0
Romāns Vainšteins 13 april 2022 om 07:25

In het peloton gaan ze deze zeker kunnen gebruiken.

Naast de druk an sich tov gladde weg/kasseistrook kun je er wellicht ook leeglopers mee rekken, dat tweede is iets dat geen coureur weigeren gaat denk ik.

Als recreant denk ik dat er weinig meerwaarde in zit. Maar goed, hij zal samen met een hele zwik andere luxe-aapassingen zitten in de higher-end modellen waar ik alleeen soms naar kijk van ‘pffffff, uitslovers’.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone