Luis Léon Sánchez soleert in GP Bruno Beghelli

Luis Léon Sánchez soleert in GP Bruno Beghelli

foto: Sirotti

zondag 1 oktober 2017 om 16:15

Luis Léon Sanchez heeft de GP Bruno Beghelli gewonnen. De ervaren Spanjaard van Astana kwam na een koers van 196,3 kilometer solo over de finish. Het is voor LLS zijn eerste zege van het seizoen. Sonny Colbrelli sprintte naar de tweede plek, voor Elia Viviani.

Eerder op de dag werd ook de vrouwenwedstrijd gereden. De zege ging naar de Italiaanse Marta Bastianelli van Alé Cipollini. Bij de mannen kleurden vier renners de openingsfase. Simone Bernardini (Sangemini Mg K Vis), Pavel Brutt (Gazprom-Rusvelo), Sebastian Lander (GM Europa Ovini) en Mattia Viel (Unieuro Trevigiani) reden een voorsprong van bijna zeven minuten bij elkaar.

Onder aanvoering van Cannondale-Drapac werd de kopgroep op 60 kilometer van de meet al gegrepen. Nieuwe vluchters kregen geen ruimte, wat wel zorgde voor een attractieve finale. De Zappolino was de scherprechter en zorgde meermaals voor speldenprikken. Bahrain Merida en Sky haalden de laatste vier overgebleven vluchters terug.

Op de laatste klim van de Zappolino maakte een twaalftal renners zich los. Omdat de samenwerking niet goed was, besloot Luis Leon Sanchez voor de solo te gaan. Die demarrage was goed geplaatst, want de achtervolgers hadden geen schijn van kans tegen de Spaanse hardrijder van Astana.

Dit artikel delen:

16 Reacties

BlancoProCycling 1 oktober 2017 om 16:34

Het zit Colbrelli ook niet mee zeg, telkens is er weer iemand vooruit als hij de sprint wint…

0
Abraham Olano 1 oktober 2017 om 16:51

Die LLS! Je kan over z’n verleden net als bij Valverde zeggen wat je wil, maar wat maakt hij toch altijd heerlijk de koers.

0
maurits1972 1 oktober 2017 om 17:02

Die Willem Holleeder. Je kan zeggen wat je wilt over zijn verleden maar hij maakt de stad toch altijd interessant.
Het zou fijn zijn wanneer men hier eens ophoudt met het verheerlijken van boeven. En dat zou men ook in de maatschappij moeten doen.

0
albertooo 1 oktober 2017 om 17:11

@maurits1972
Overtreding van sportregels vs. overtreding van wetgeving.

0
Kosmonaut 1 oktober 2017 om 17:14

@albertooo
In sommige landen is het overtreden van dopingregels ook strafbaar….

0
schipperaar 1 oktober 2017 om 17:20

@maurits
De koers kleuren, daar gaat het om en welke ambtenaar nam nooit bic’s mee van het werk, niet eens gestolen altijd een boef.
En laat in hemelsnaam bij elke overwinning het verleden achterwege en geniet.

0
sstijnntje 1 oktober 2017 om 17:53

Wat een onzin @Maurits. Doping is niet zwart/wit maar een geleidende schaal. Wist je bijvoorbeeld dat testosteronpillen slikken verboden is, maar hetzelfde effect in een mannelijk lichaam bereikt wordt door een half uur porno te kijken zonder te masturberen.

0
Japsie 1 oktober 2017 om 18:38

@ sstijntje, niet op ingaan, zwart-wit denkers en zo. Geen idee over context en nuance.

0
Polleke 1 oktober 2017 om 18:41

@sstijnntje…heb jouw raad ter harte genomen, eens kijken hoe snel ik morgen naar mijn werk fiets…

0
Pietertje2 1 oktober 2017 om 19:20

@stijntje

Dat hadden Boogerd en Dekker moeten weten.

0
t731 1 oktober 2017 om 19:55

@ japsie, over geen idee over context en nuance gesproken. Hierboven vergelijkt iemand Holleeder met het stelen van bic-pennen. Aan beide kanten van de discussie wringt het.

Ik snap het punt wel. Deze site loopt weg met mensen als Contador en LLS, de ronde van portugal wordt tot een soort cult verheven in positieve zin. Maar sommige mensen houden nou eenmaal niet van erkende oplichters. Sommige mensen hebben een beter moraliteits- en sportiviteitsbesef dan anderen. Niks mis mee toch?

Ik geniet trouwens óók van dit soort renners, hoewel, de één niet en de ander dan juist weer wel. Ze maken de koers intrigerend. Zonder antagonisten geen amerikaans worstelen. Maar ik snap best dat er mensen zijn die het niet zo hebben op pakhaasjes met een sympathiek spaans koppie die in hun nadagen nog even een knap staaltje oud wielrennen opvoeren.

0
Japsie 1 oktober 2017 om 20:11

@ 731. Ten eerste, andere tijden, andere methoden, wat je er ook van vindt. Renners als Bettini, Freire en Sastre hebben alle geluk gehad, en renners als LL moeten altijd maar vechten tegen hun verleden en onbezonnenheid. Die eeuwige kanttekeningen maken me moe. Evenals de opmerkingen hier.
Ten tweede, een hardwerkende beroepsrenner vergelijken met een beroepspsychopaat gaat me ook te ver, zoals ik al zei, geen besef van context en nuanace.

0
schipperaar 1 oktober 2017 om 20:38

@t731
Het gaat niet om de omvang maar om het vergrijp hoe klein ook en Stijntje ook het afbeulen op de fiets verhoogt aanmerkelijk zonder een filmpie op je scherm, weleens moeten pissen onderweg waarna die jonge heer denkt dat het tijd is om aan te vallen.

0
illu 2 oktober 2017 om 08:50

Ah daar is de onzin reactie van schippie weer :) mooi op tijd!

0
KissMyAce 2 oktober 2017 om 10:37

Is soleren een ander woord voor winnen?

0
achtpuntzes 2 oktober 2017 om 12:25

@ KissMyAce:
neen, soleren staat voor solo de streep passeren. dus alleen en niet in een groepje. volgens mij moet er nog ‘naar winst’ achter, want het werkwoord soleren zegt eigenlijk niets over het winnen zelf.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone