Luis León Sánchez maakt rentree in Tour of Almaty

Luis León Sánchez maakt rentree in Tour of Almaty

foto: Sirotti

donderdag 27 september 2018 om 09:02

De rentree van Luis León Sánchez is aanstaande. De Spanjaard brak bij een val in de voorbije Tour de France zijn linkerelleboog én vier ribben. Sindsdien lag de Murciaan in de lappenmand, maar zijn werkgever Astana heeft hem nu geselecteerd voor de Tour of Almaty, die zaterdag van start gaat.

Sánchez kwam in de tweede etappe naar La Roche-sur-Yon hard ten val op een verkeerseiland. De ervaren renner probeerde nog op zijn fiets te stappen, maar zag al vrij snel het heilloze van zijn missie in. Hierop werd hij met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

De 34-jarige rasaanvaller – dit jaar nog winnaar van de Ronde van Murcia én een etappe in de Tour of the Alps – moest uiteindelijk passen voor de Clásica San Sebastián en de Vuelta a España, waardoor hij eveneens een kruis mocht maken over het WK in Innsbruck.

Italianen Villella en Moser ook van de partij
Sánchez zal vanaf zaterdag worden vergezeld door Davide Villella, Moreno Moser, Dmitry Gruzdev, Zhandos Bizhigitov, Ruslan Tleubayev en Artyom Zakharov. De Tour of Almaty is dit jaar een tweedaagse wedstrijd. Vorig seizoen werd de koers gewonnen door thuisrijder Alexey Lutsenko, die er vanwege het WK niet bij is.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Grobbel 27 september 2018 om 09:48

Is er dit jaar wel een keer echte tegenstand voor de Astana-parade?

edit: de voorlopige startlijst doet vermoeden van niet: https://www.procyclingstats.com/race/tour-of-almaty/2018/startlist

0
Chaba 27 september 2018 om 10:45

Een goede manier om vertrouwen te tanken door hier een mooi resultaat neer te zetten. Zal toch Astana boven zijn in dit rondje.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone