Lucinda Brand: “Voor mij staat alles nu in teken van de kampioenschappen”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 21 december 2022 om 15:42

Lucinda Brand: “Voor mij staat alles nu in teken van de kampioenschappen”

Lucinda Brand kent dit veldritseizoen nog vooral pech, maar dat zorgt er ook voor dat ze zich niet bezig hoeft te houden met de diverse klassementen. “Ik focus nu vooral op de januarimaand. Er komen nog belangrijke weken aan. Voor mij staat alles nu in teken van de kampioenschappen”, vertelt ze in aanloop naar de Exact Cross in Mol. “Ik heb dus nog even de tijd om de kloof met Fem van Empel en Puck Pieterse te dichten.”

Vrijdag hervat de renster van Baloise Trek Lions de competitie na bijna drie weken afwezigheid. Eerder deze winter was ze ook al lange tijd uit de roulatie door een breukje in haar rechterhand. “Toen ik drie weken later de competitie hervatte, moest ik vrede nemen met ereplaatsen. De youngsters staken er plots bovenuit. Deels omdat ik in een paar crossen minder goed uit de startblokken schoot.”

“Bovendien bleek ik, door de weken ervoor intens bezig te zijn geweest met mijn herstel, ook iets meer vatbaar voor ziektekiemen. Zo liep ik begin deze maand een verkoudheid op, eentje waarvan ik schrok dat je er zo ziek kan van zijn. Een nieuwe terugslag“, vertelt Brand. “Gelukkig was toen al beslist dat ik de eerste weken van december een stage in Spanje zou inlassen.”

Daar heeft de 33-jarige Nederlandse de afgelopen weken naar eigen zeggen ‘kwalitatief kunnen trainen’. Vrijdag in Mol is ze weer terug in competitie. “Het wordt weer even wennen, want ik heb de voorbije weken mijn crossfiets niet aangeraakt. Gelukkig is het parcours daar aan het Zilvermeer niet té technisch. Je hebt wel zandskills nodig, maar dat kan je dan weer compenseren met wat extra kracht”, zegt ze. “Zelf mik ik op minstens een podiumplaats. Dat zou fijn zijn om de drukke kerstperiode aan te vatten.”

RIDE Magazine