‘LottoNL-Jumbo laat oog vallen op Lawson Craddock’

donderdag 3 september 2015 om 09:35
‘LottoNL-Jumbo laat oog vallen op Lawson Craddock’

Foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo hoopt zich te versterken met Lawson Craddock. De Nederlandse ploeg heeft een aanbod neergelegd bij de 23-jarige Amerikaan van Giant-Alpecin, maar de renner is daar vooralsnog niet op ingegaan. Dat meldt De Telegraaf.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Afgelopen weekend verlengde LottoNL-Jumbo het contract met fietsenconstructeur Bianchi. Daarbij kreeg de ploeg de eis om een Italiaan en een Amerikaan aan de ploeg toe te voegen. Die Italiaan zou Enrico Battaglin moeten worden. La Gazzetta dello Sport meldde eerder deze week dat de renner van Bardiani-CSF volgend seizoen waarschijnlijk in Nederlandse dienst rijdt.

Craddock geldt als een groot talent en won onder meer twee keer het jongerenklassement in de Tour of California. Momenteel rijdt hij de Ronde van Spanje en staat na elf etappes 41e in het algemeen klassement.

Dit artikel delen:

79 Reacties

FondriestTF3 3 september 2015 om 09:42

Mooie renner die het in mijn ogen bij Giant nog niet heeft weten waar te maken. Misschien dat een nieuwe omgeving hem helpt om een stap te zetten.

0
batchieboy 3 september 2015 om 09:46

Zou een aanwinst zijn, nu nog een extra goede klimmer om de kleine rondes te winnen.

0
tendam 3 september 2015 om 09:51

Hij rijdt/reed deze Vuelta wel goed, is nu volgens mij aan het herstellen van een val maar was de enige knecht die Dumoulin nog enigszins kon bijstaan bergop.

0
Wheely 3 september 2015 om 09:53

Leuke renner die Craddock maar ik denk dat als hij bij Giant kan blijven dat wel doet. Voor TLJ lijkt me Cameron Meyer ook wel wat.

0
Javier 3 september 2015 om 09:55

Zou aderlating zijn voor Giant als deze man vertrekt.

0
kelderfan 3 september 2015 om 10:00

@Wheely
Ik ben ’t met je eens, maar naast Cameron Meyer is Nathan Haas toch een prima renner.
Maar als ’t een “Amerikaan” moet zijn, dan misschien Benjamin King.

0
Tutu888 3 september 2015 om 10:10

Craddock is net op stoom aan het komen bij Giant, prima Ronde van Polen gereden en in de Vuelta ook van waarde voor Dumoulin.
Op WT-niveau heb je Bookwalter, Bussche en Boswell die nog geen contract hebben voor volgend jaar. Allen prima klimmers en goed te gebruiken voor de grote ronden. En anders kun je denken aan renners als Squire, Murphy en Young die onlangs in Utah en Colorado prima reden. Al blijft het altijd een gok dat ze dat ook in Europa kunnen laten zien.

0
Laatste man 3 september 2015 om 10:13

Ha die Lawson. Ooit als adoptie jongere en nu wellicht bij twee Nederlandse ploegen onder contract hebben gestaan :D

0
peervaneynthoven 3 september 2015 om 10:26

Dus sponsoren gaan bepalen welke renners er in een ploeg moeten worden opgenomen. Het begint bij een Amerikaan en een Italiaan en de volgende stap is die Amerikaan en die Italiaan. Craddock lijkt er geen zin in te hebben en wacht op een beter bod en gebruikt het Lotto aanbod als uitgangspunt voor andere onderhandelingen. Graag of niet anders meteen doorschakelen naar anderen die wel graag komen. Er is genoeg op de markt vergelijkbaar met Craddock.

0
Coldeportes 3 september 2015 om 10:29

@peervaneynthoven
Dat is al jaaaaaren zo, hoor?

Edit: je hebt natuurlijk gelijk. Die dekselse sponsor steekt miljoenen in zo'n ploeg en denkt dan ook nog dat hij zich publicitair op bepaalde markten mag gaan richten door bepaalde koersen te rijden met renners die de beoogde markt en doelgroep aanspreken. Nee, dat is van de pot gerukt natuurlijk.

-sarcasme-modus off-

0
Tuubke 3 september 2015 om 10:29

Hij zou voor TLJ natuurlijk een mooie aanwinst zijn. Anderzijds: als Dumouling zich bij Giant meer op het rondewerk gaat toeleggen, heeft hij mensen als Craddock heel hard nodig.

0
elrio 3 september 2015 om 10:56

Als Dumoulin Craddock zo hard nodig heeft, komt ie toch gewoon mee naar TLJ ;)

0
Arema Pro Cycling Team 3 september 2015 om 11:02

Bij Giant heb je perfecte begeleiding,bij TLJ alleen huilende ploegleiders..ik wist het wel.

0
vinnievidefietsen 3 september 2015 om 11:12

@Elrio: mooie optie inderdaad, al zal Dumoulin flink wat geld moeten kosten en daarnaast staat hij nog onder contract bij Giant t/m eind 2016.
@Arema: Perfect, wat is perfect? Giant-Alpecin heeft veel tijd geïnvesteerd in het creëren van een beeld van een zeer betrouwbare, stabiele en professionele ploegleiding. Wetenschappelijk, gedreven, eerlijk, open etc etc. Maar uit 1e hand weet ik dat schijn bedriegt en dat er (net zoals bij andere ploegen), dingen goed en dingen goed fout gaan. Bij TLJ zit bij elkaar aanzienlijk meer ervaring dan bij Giant, maar toch wordt TLJ vaak negatief benaderd omdat Nico Verhoeven een chagrijnige harses heeft, Erik Dekker een huichelaar is die als enige niet bekend heeft EPO te hebben gebruikt en Merijn Zeeman (ex-Giant) staat te janken voor de camera. TLJ is onze enige Nederlandse WT-ploeg om dit moment en ik ben daar trots op, ookal jankt er af-en-toe een ploegleider. Er zit nog veel Rabo-talent/verleden bij deze ploeg en realiseer je dat bijna alle Nederlandse resultaten in het wielrennen daar vandaan komen.

0
Wheely 3 september 2015 om 11:20

What ever happened to Haga? Daar had ik toch ook behoorlijke verwachtingen van.

Eric Young is ook nog vrij trouwens. Ze kunnen in ieder geval Ten Dam als ruilmiddel in gaan zetten bij de Amerikaanse ploegen.

0
luckyloek 3 september 2015 om 11:33

vinnievidefietsen +1

Met imago vorming zit het wel snor bij GA. Dat wil niet zeggen dat alles daar gesmeerd loopt en hoogst professioneel is.

Bij TLJ heeft het flink gerommeld de afgelopen jaren en mede door matige prestaties dit voorjaar en schijnbare ontevredenheid bij personeel heeft hun imago een flinke deuk opgelopen. Dat wil dan ook weer niet zeggen dat ze daar alles fout doen.

0
Arema Pro Cycling Team 3 september 2015 om 11:40

@vvdf: zal ongetwijfeld ook wel eens wat fout gaan,maar als ik dat afzet tegen die lachwekkende teambespreking bij destijds Belkin en nu TLJ..
Enige met echte vakdeskundigheid moest zonodig weg=van Houwelingen.
Mag dan veel Rabo verleden bij zitten,maar dan moet je wel verschil maken met de opleidingsploeg en ‘eerste elftal’.
Denk dat een Gesink en Kelderman veel meer uit hun carrière kunnen halen als ze niet bij TLJ koersen.

0
xistnc 3 september 2015 om 12:02
Quote:
Arema Pro Cycling Team – 3 september 2015 om 11:02
Bij Giant heb je perfecte begeleiding,bij TLJ alleen huilende ploegleiders..ik wist het wel.

Ze slagen er in ieder geval in om hun fabeltjes te verkopen, dat is waar.

Voorbeelden te over van hoe het niet moet, ondanks een staf van 40 man. Olivier, Kittel, Veelers, Craddock en andere Amerikanen, maar ook Fransen die de afgelopen jaren gepasseerd zijn. Het rijden van Dumoulin deze Vuelta doet ons vergeten dat hij er niet stond op precies dat ene belangrijke moment dit jaar. En Barguil slaagt er niet in de beoogde stap te zetten. Ik zeg niet dat het aan de begeleiding of het ontbreken ervan ligt, maar het zijn voldoende (eigenlijk gewoon veel) voorbeelden om terughoudend te zijn met loftrompetten en ander gejubel.

0
Olifanto 3 september 2015 om 12:06

Gaat Bianchi dan ook hun jaarlijkse bijdrage opschroeven?

0
magikdatzeggen? 3 september 2015 om 12:06

@Wheely: Dan had je verkeerde verwachtingen van Haga. Haga is altijd al vier jaar ouder geweest dan Craddock en dus veel minder talentvol. Meer een knecht voor in de breedte en dat doet Haga volgens mij best aardig (in vergelijking met bijvoorbeeld Peterson, Fairly, Jones of Ji).

0
vinnievidefietsen 3 september 2015 om 12:14

@Arema: Of Gesink en Kelderman elders er meer weten uit te halen, kun je niet zeggen op voorhand. Niet iedereen gaat in een nieuwe omgeving beter presteren (voorbeelden te over) Ik wacht nog af of Mollema bijv nog eens het niveau gaat halen van Gesink qua overwinningen en ook in een zeer sterk veld, een 6e plaats in de Tour weet te behalen. Er zat toch bijna 5 min tussen beide heren dit jaar. Kelderman zit voorlopig prima lijkt me, de rest is speculeren, anders zou hij zelf wel vertrekken als hij geen ruimte meer ziet voor progressie. Verder hebben “wij” het er maar mee te doen, de enige Nederlandse WT-ploeg met nog maar een budget van 8 miljoen euro per jaar. Het is niet anders. Daarom kan ik dubbel genieten van een overwinning van Bert-Jan Lindeman, vechten tot aan de streep.

@Xistnc: 40 man staf is inderdaad erg veel. Wat betreft de renners die je opnoemde: Olivier was een groot talent, maar veelvuldig overtraind en niet de juiste mentaliteit om topsporter te zijn. Kittel bleef terecht weg uit de Tour vind ik, Veelers heeft lang blessureleed gehad, maar met de Amerikanen komt het er niet echt uit, al fietst Craddock laatste maanden toch naar behoren. En Barguil is er nog niet, maar liet in de Tour toch zien flinke stappen te hebben gemaakt. Maar ook in het heilige bolwerk van Giant-Alpecin gaan ooit scheuren ontstaan…

0
ghostwriter 3 september 2015 om 12:29

Ik zou Craddock net als Boswell (mocht Sky zijn contract niet verlengen) goede wielrenners voor LottoNL vinden. Ze hebben beide duidelijk talent en hoewel het er nog niet uit is gekomen denk ik dat ze prima knechten zijn.

0
rahimns 3 september 2015 om 12:38

@Olifanto Bianchi draagt al genoeg bij en het is daarom echt niet vreemd dat zij graag een Italiaan en een Amerikaan bij de ploeg zien rijden. Er mag best iets tegenover staan. En dat is verder heel normaal binnen het wielrennen. Die sponsoren zitten er niet in omdat ze het wielrennen gewoon leuk vinden. Daarnaast is het ook gewoon een zakelijke deal en verwachten ze gewoon tegenprestaties van de teams. En als je markt in bepaalde landen ligt dan is het niet vreemd dat er renners bijkomen uit die landen.

0
tendam 3 september 2015 om 12:39
Quote:
Arema Pro Cycling Team – 3 september 2015 om 11:02
Bij Giant heb je perfecte begeleiding,bij TLJ alleen huilende ploegleiders..ik wist het wel.

Wat een intelligente reactie.

Zeker als die ploegleider moest huilen na een werkelijk fenomenale rit van een niveau dat Dumoulin m.i. nog niet heeft gehaald in deze Vuelta.

0
batchieboy 3 september 2015 om 12:39

Als Barguil en Dumoulin een beetje hetzelfde gaan trainen kunnen ze veel aan elkaar gaan hebben.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone