‘LottoNL-Jumbo laat oog vallen op Lawson Craddock’

donderdag 3 september 2015 om 09:35
‘LottoNL-Jumbo laat oog vallen op Lawson Craddock’

Foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo hoopt zich te versterken met Lawson Craddock. De Nederlandse ploeg heeft een aanbod neergelegd bij de 23-jarige Amerikaan van Giant-Alpecin, maar de renner is daar vooralsnog niet op ingegaan. Dat meldt De Telegraaf.

Afgelopen weekend verlengde LottoNL-Jumbo het contract met fietsenconstructeur Bianchi. Daarbij kreeg de ploeg de eis om een Italiaan en een Amerikaan aan de ploeg toe te voegen. Die Italiaan zou Enrico Battaglin moeten worden. La Gazzetta dello Sport meldde eerder deze week dat de renner van Bardiani-CSF volgend seizoen waarschijnlijk in Nederlandse dienst rijdt.

Craddock geldt als een groot talent en won onder meer twee keer het jongerenklassement in de Tour of California. Momenteel rijdt hij de Ronde van Spanje en staat na elf etappes 41e in het algemeen klassement.

Dit artikel delen:

79 Reacties

kelderfan 3 september 2015 om 12:41

Als zij Boswell kunnen losweken bij Sky, dat zou een geweldige aanwinst zijn voor TLJ.
Maar goedkoper en ook een talent is Robin Carpenter {23 jr.}.

Spaakje 3 september 2015 om 12:45

@Arema, een ploegbespreking lijkt me nou niet echt een uitgelezen gelegenheid om ploegleiders te beoordelen op hun kennis. Los van het feit dat de een beter spreekt voor een groep dan een ander is het meeste toch flauwekul. Bij Tinkoff komen ze ook nooit verder dan, vandaag is een etappe voor Peter. Als sportcoach ben je nu eenmaal verplicht om je team toe te spreken voor de wedstrijd maar voor de meeste spelers hoeft het echt niet.

Olifanto 3 september 2015 om 13:07

@rahimns: fair enough. Maar ik kan me herinneren dat TLJ geen extra budget heeft t volgend seizoen. En Bataglin en Craddock lijken me geen goedkope jongens.

Er staat me vaag iets bij van een geldpotje, ten tijde van Belkin. Een bedrag die de ploeg over en achterhield, voor lastige tijden, oid. In m’n beleving zeker een half miljoen of meer. Weet je wat er met dat geld is gebeurd? Lijkt mij een mooi moment om in te zetten.

tendam 3 september 2015 om 13:11

@olifanto
De sponsor zal geen Amerikaan en Italiaan eisen als er geen geld voor is. Er was inderdaad nog wat Rabo-geld over (althans, daar was sprake van) maar dat zal inmiddels ook wel op zijn, volgens mij is die ploeg de afgelopen jaren met wat creativiteit overeind gehouden maar wordt het langzamerhand financieel wel erg minimaal.

Olifanto 3 september 2015 om 13:18

@tendam. Dan zal door deze eis van Bianchi ook een grootverdiener moeten verdwijnen.

rahimns 3 september 2015 om 13:39

@Olifanto het is allemaal speculeren. Het zou kunnen dat dit uit het budget komt als Ten Dam niet verlengt. De andere toppers liggen allemaal al vast voor komend jaar. Daarnaast verwacht ik dat een aantal contracten niet verlengd gaan worden. En misschien heeft Bianchi wat extra geld bij het budget gedaan met het verzoek om daarvoor een Italiaan en een Amerikaan te halen. Maar dat is allemaal speculatie en ook eigenlijk niet zo interessant.

Olifanto 3 september 2015 om 13:42

Rahimns. Ik vind het heerlijk te speculeren :) al heb ik liever zsm info uit t TLJ kamp zelf.

klootje kriekeljon 3 september 2015 om 13:46

Rahimns, welke contracten lopen daar allemaal af? En wat verwacht jij zelf als trouwe volger?

peervaneynthoven 3 september 2015 om 13:59

@Coldeportes. Ik begrijp dat sponsoren zich in bepaalde markten willen manifesteren, maar in mijn reactie spreek ik de vrees uit voor een te grote “vinger in de pap” en dat de invloed van een sponsor beperkt moet zijn als het over het “technische/sportieve” aspect van een ploeg gaat. Dus ook het aantrekken van renners. Bovendien is de bijdrage van Bianchi relatief laag ( in verhouding met anderen), niet verhoogd en is de insteek van TLJ dat het (statutair) een overwegend Nederlandse ploeg wil zijn. Als Bianchi nu extra eisen gaat stellen dan moet het, wat mij betreft heel simpel, veel meer betalen. Voor een dubbeltje op de eerste rij en de hele wereld “bemarkten” daar heeft deze organisatie middels de vileine Amerikaanse Belkin methode al genoeg ervaring mee gehad. De invloed en de afhankelijkheid van Tinkhoff is de negatieve kant, die van SKY de positieve. Daar laat men de technische/sportieve invulling volledig over aan de daarvoor verantwoordelijken. (voor zover mijn informatie en kennis reikt)

xistnc 3 september 2015 om 14:03

Als Bianchi een Amerikaanse insteek kiest, wat logisch is gezien de status van de sport en de groeimarkt, dan zou het wat mij betreft logisch zijn om Ten Dam voor de ploeg te behouden. Die is enorm populair, getuige ook zijn aantal volgers op Strava, daar zou je gerust een Amerikaanse campagne op kunnen baseren.

Dat vraagt dan ook wel om een wat ruimer Amerikaans programma dan dit jaar, bijvoorbeeld zoals in de periode van Belkin. Zo’n ruimer programma vraagt dan ook om een wat ruimere selectie, in ieder geval kwantitatief. Dat het kwalitatief in de tweede lijn wat beter mag, daar lijken zowel voor- als tegenstanders het over eens.

rahimns 3 september 2015 om 14:09

Brian Bulgac
Rick Flens
Barry Markus
Laurens ten Dam
Maarten Tjallingii
Nick van der Lijke
Dennis van Winden

Deze renners hebben allemaal nog een aflopend contract. En nu wordt het toch weer speculeren. Ik denk persoonlijk dat Bulgac en Markus geen contractverlenging gaan krijgen. Flens en Van der Lijke wel en van de overige 2 weet ik het eerlijk gezegd echt niet. Dat kan beide kanten opvallen. Het zijn natuurlijk niet meer de jongste maar beide wel nuttig. Alleen als je kijkt naar het rendement van Laurens van afgelopen jaar is dat niet hoog in vergelijking met het salaris wat hij krijgt en dat drukt wel weer op de begroting. Ik hoop eerlijk gezegd dat beide nog een jaar blijven. En wat er verder nog bijkomt is lastig in te schatten. Denk dat de ploeg graag nog een Nederlands talent erbij zal willen hebben en dan zou Oomen de meest aansprekende naam zijn. Maar daar zal vooral Sam zelf zijn keuze in moeten maken.

Ze hebben nu 19 renners al vastgelegd voor volgend jaar. Daar zullen dus naar waarschijnlijk 2-4 van hierboven bijkomen. Dan nog de 2 buitenlanders. Dan zit je op 24-26 renners. Dan denk ik dat er nog 2 of 3 jonge talenten uit Nederland en België bij gaan komen. Meer als 27 renners gaan het in ieder geval niet worden denk ik. Maar dit is allemaal …. speculatie

schipperaar 3 september 2015 om 14:13

@tendam
Wat een vergelijking weer, Dumoulin die alle favorieten erop legt terwijl lindeman het uit moest maken tussen enkele vermoeide renners. En door de giant tegenstanders worden er direct weer mensen aangehaald die het niet waar gemaakt hebben. Olivier ging liever leuke dingen doen, ja, dan mis je iets als topsporter.

Olifanto 3 september 2015 om 14:28

Van Winden z’n contract zal ook wel verlengd worden.

Arema Pro Cycling Team 3 september 2015 om 14:31

@schipperaar;
Tendam doeldde op feit dat Gesink eindelijk weer eens zijn talent liet zien in de Tour.
En het zat ze totdan toe zo tegen sniksnik.

wolfje 3 september 2015 om 14:53

@arema
Ik drink nog altijd liever een biertje met iemand die een keertje te emotioneel werd dan met iemand die het twee maanden later nog steeds nodig vind dat moment te gebruiken om iemand af te zeiken.

Laat je antipathieen eens thuis en moedig je favorieten extra aan. Het wielrennen wordt er leuker van.

schipperaar 3 september 2015 om 15:03

@wolfje
Til er niet zo zwaar aan, een man mag nou eenmaal niet huilen, laat staan een zeeman.

klootje kriekeljon 3 september 2015 om 15:10

Rahimns, kijkende naar die renners, buiten ten Dam, valt er niet heel veel te kiezen straks zou je die contracten niet verlengen. Een relatief grotere naam als versterking lijkt mij dus een lastig verhaal te worden. En ik zag pas een lijst met namen uit alle ploegen die nog zonder contract zijn, daar zag ik ook niet heel veel moois meer tussen staan. Ben erg benieuwd naar wat nog gaat komen.

Arema Pro Cycling Team 3 september 2015 om 15:40

@xistnc: misschien handig om erbij te vermelden,dat het aantal van 40 man staf mede komt doordat ze ook een volwaardig vrouwenteam hebben!

xistnc 3 september 2015 om 16:01

@AremaPCT
En een volwaardige crossploeg, die mag je dan natuurlijk ook niet vergeten.

sooike 3 september 2015 om 16:02

Wel ja, we gaan de etappeoverwinning van Lindeman een hoger niveau geven dan de winst van Dumoulin. Hoe “ploegblind” kun je zijn ! De prestatie van Dumoulin in deze Ronde van Spanje is zonder concurrentie de beste prestatie van een Nederlandse wielrenner van de laatste seizoenen. De top 10-klasseringen van Gesink en Mollema in de Tour vallen m.i. zelfs in het niet bij het rijden van Dumoulin. Dat zal iedere “neutrale” volger beamen, behalve als je natuurlijk verblind bent door geel-zwarte lichtflitsen. Dan wordt alles wat er buiten TLJ wordt gepresteerd op een lachwekkende manier gebagatelliseerd, wat eigenlijk heel triest is, want een leiderstrui en een top3-klassering in een loodzware ronde hebben we toch al een tijdje niet gezien van een Nederlandse renner. Maar goed, we zullen moeten wennen aan de wat “hautaine” houding van TLJ-adepten, die welgeteld één (lees: 1) aansprekende overwinning in het bijna voorbije seizoen hebben mogen noteren en in deze Vuelta meer spreken over Bennett dan over Dumoulin. Laten we vooral de prestaties van GA in de Tour, enkele klassiekers en deze Vuelta gemakshalve maar even vergeten. TLJ is een topteam van wereldniveau dit seizoen en GA een “kleintje”… toch? Mijn schouders voelen pijnlijk aan van het lachen .

xistnc 3 september 2015 om 16:05
Quote van sooike:
Wel ja, we gaan de etappeoverwinning van Lindeman een hoger niveau geven dan de winst van Dumoulin. Hoe “ploegblind” kun je zijn !

Nee, iemand geeft aan dat hij ‘dubbel kan genieten’ van een zege zoals van Lindeman. Moet jij dat dan meteen weer belachelijk maken? Goed hoor, sooike.

schipperaar 3 september 2015 om 16:26

@sooike
Een kinderhand is gauw gevuld.

ivo001 3 september 2015 om 16:40

Genoeg amerikaanse talenten.
Joe Dombrowski zou ook een mooie zijn, maar weet niet hoe vast die zit bij Cannondale

Wielerfan1987 3 september 2015 om 16:41

@Sooike,

Wat Dumoulin laat zien is super, hoopgevend en mooi om te zien, maar niet te vergelijken met het rijden van Gesink in de Tour en Kruijswijk in de Giro…

Simpelweg omdat het andere wedstrijden zijn met andere concurrentie en zelfs de concurrentie die wel bij ofwel de Tour ofwel de Giro ook aanwezig was staat hier op een andere manier (voorbereid) aan de start.

veld 3 september 2015 om 17:02

@rahims e.a. Behalve de door jou genoemde zeven zijn volgens mij ook Bennett en Wijnants dalijk einde contract.Als ze de contracten van Bulgac, Markus, Tlallingi, Ten Dam, ,Wijnants niet verlengen valt er vermoedelijk een klein miljoen in het salarisbudget vrij.Het zou moeten kunnen om daarmee Lammertink, Bouman, Groenewegen,Oomen, craddock en Battaglin te betalen en met wat extras van Bianchi misschien ook nog een goede vervanger uit Belgie voor Wijnants.

Headlines

Materiaalzone