‘LottoNL-Jumbo laat oog vallen op Lawson Craddock’

donderdag 3 september 2015 om 09:35
‘LottoNL-Jumbo laat oog vallen op Lawson Craddock’

Foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo hoopt zich te versterken met Lawson Craddock. De Nederlandse ploeg heeft een aanbod neergelegd bij de 23-jarige Amerikaan van Giant-Alpecin, maar de renner is daar vooralsnog niet op ingegaan. Dat meldt De Telegraaf.

Afgelopen weekend verlengde LottoNL-Jumbo het contract met fietsenconstructeur Bianchi. Daarbij kreeg de ploeg de eis om een Italiaan en een Amerikaan aan de ploeg toe te voegen. Die Italiaan zou Enrico Battaglin moeten worden. La Gazzetta dello Sport meldde eerder deze week dat de renner van Bardiani-CSF volgend seizoen waarschijnlijk in Nederlandse dienst rijdt.

Craddock geldt als een groot talent en won onder meer twee keer het jongerenklassement in de Tour of California. Momenteel rijdt hij de Ronde van Spanje en staat na elf etappes 41e in het algemeen klassement.

Dit artikel delen:

79 Reacties

Roberto 3 september 2015 om 17:06

Bennet en Wynants hebben een contract t/m 2016. Nog een jaar bij TLJ dus..

Arema Pro Cycling Team 3 september 2015 om 17:14

@xistnc; Een volwaardige crossploeg zou ik niet willen zeggen. De crossers zaten voorheen bij de beloftenteam van Giant en die is opgeheven.
Vandaar dat van der Haar is toegevoegd aan het WT team.

Koen35 3 september 2015 om 17:14

@veld
Bennett en wynants hebben nog een contract tot 2016 en ik denk eerlijk gezegd dat TLJ Ten Dam laat gaan heeft de laatste jaren geweldig gepresteerd in de Tour maar voor de rest was het weinig soeps door blessures maar ook door slechte vorm. TLJ zal waarschijnlijk nog Oomen Bouwman Groenewegen en Lammertink contracteren met Craddock en Battaglin zo is de ploeg verzekerd van de komende klimtalenten die kunnen leren En werken voor Gesink Kelderman en kruiswijk en sooike ik denk dat Dumoulin er nog door heen gaat zakken uiteindelijk en je moet niet vergeten dat dumoulin nog geen grote ronde in zijn benen heeft terwijl de rest van zijn concurrenten hebben al minimaal een grote ronde in de benen

xistnc 3 september 2015 om 17:16

@Koen35
Zet er ff een stuk of 8 komma’s tussen ;)

schipperaar 3 september 2015 om 17:35

Met dank aan terpstra.

andor 3 september 2015 om 19:42

Iemand geniet extra van een lindemanzege .zegt daarbij niets nadelig over dumoulin. Waarschijnlijk heeft het te maken met het onfortuinlijke verloop van het seizoen van de jumboploeg. Krijg tie weer zo, n schuimbekkende sooike over zich heen die er weer zo’n ajax feyenoord van wil maken en posts op zijn suggestieve manier interpreteert. Bah

wielrenner 3 september 2015 om 19:48

@Koen35
Nou,nou, met Ten Dam valt dat toch wel mee. Oomen gaat never nooit niet naar TLJ, die volgt Van Dongen naar Giant. Lammertink blijft nog een jaartje rijpen bij Roompot. Bouwman zou kunnen, maar TLJ staat momenteel niet zo bijster goed aangeschreven bij de zaakwaarnemers van de diverse renners. In de wandelgangen gaan geruchten dat Plugge nogal zaken doet met de hand op de knip, voor een dubbeltje op de eerste rang zullen we maar zeggen.
On topic, Lawson blijft beter waar hij nu zit en dat is bij Giant! Want laten we eerlijk wezen, het is toch veel leuker te knechten voor een Dumoulin dan voor eigenheimers Kelderman en Gesink?

xistnc 3 september 2015 om 19:55

Een ‘wielrenner’ die de portemonnee van zaakwaarnemers als maatstaf hanteert, het moet niet gekker worden. Een goede zaakwaarnemer behartigt de belangen van zijn klanten, niet andersom. En, laten we inderdaad eerlijk wezen, de ontwikkeling van een renner is toch meer, veel meer, dan alleen maar knechten voor de één of de ander?

Borsje 3 september 2015 om 19:58

Wat zou er toch ooit gebeurd zijn met Sooike dat ie zo rabiaat reageert? M.i. worden prestaties van landgenoten Dumoulin, Lindeman en van Poppel over het algemeen hier (terecht) breed toegejuicht en gewaardeerd!

schipperaar 3 september 2015 om 20:21

@borsje
Sooike reageert geheel terecht, zonder te schuimbekken, op iemand die de gelukkige ontsnapping van bert jan, hulde, boven het constante presteren van Tom plaatst, al bijna 2 weken lang maar nog altijd geen ronderenner.

Coldeportes 3 september 2015 om 21:49

Hahaha ik lig dubbel.

De TLJ-boys schatten Gesink en Kruijswijk’s prestatie hoger in dan die van Dumoulin. Heerlijk om te aanschouwen, die collectieve zelfhypnose. Keep on dreaming and holding on to the past boys! :p

schipperaar 3 september 2015 om 21:57

@col
Contador kreeg hem vorig jaar ook kadoo bij gebrek aan tegenstand, heeft eigelijk niet veel nut meer zo’n ronde.

Coldeportes 3 september 2015 om 22:12

@schipperaar
Ik mis de ;) aan het eind van je post

:p

Coldeportes 3 september 2015 om 22:24

edit redactie: niet op de man svp. pas je toon aan

xistnc 3 september 2015 om 22:50

@coldeportes
Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat Louis Delahaye in staat was geweest om Tom Dumoulin wél in een conditie aan de start van de Tour te krijgen, zodanig dat hij de tijdrit en dus de eerste Gele Trui zou hebben gepakt. En dat hij op een moment zou zijn gestart, dat hij die conditie met een net wat grotere kans zou vertalen naar dat resultaat. Want daar ging het immers echt om dit jaar.

simplex 3 september 2015 om 23:07

@coldeportes. Kortom coldeportes, niet alleen Dumoulin heeft toen gefaald maar ook de begeleiding
Tis maar dat je het weet en begrijpt
Ik hou mijn hart al vast wat Tom na deze Vuelta nog bij het andere woensdagmiddag tijdritje (WK 23/9) te zoeken heeft ;)

schipperaar 3 september 2015 om 23:25

Schitterend, de lotto’s reden vroeg id middag omdat ze in principe toch kansloos waren, niet vanwege de weersomstandigheden, daar had niet ene ploegleider bij stil gestaan, dus ook Louis Delhaize niet. En een echte renner voelt zijn benen zelf, daar heeft ie Louis niet voor nodig.

vlek 4 september 2015 om 00:07

Wat toevallig dan dat hun proloogspecialist en hun kopmannen degene waren die vroeg startten….

schipperaar 4 september 2015 om 00:28

De beteren starten altijd het laatst, of was je dat nog niet opgevallen?

vlek 4 september 2015 om 00:31

Vaak is niet altijd. Bewuste dag was er een minimale kans op onweer aan het eind van de middag. Daarom was bijvoorbeeld ook Dumoulin niet de laatste man van zijn ploeg toch? Of wat dacht je van de winnaar? Je eigen observaties promoveren tot wetten is misschien toch niet zo verstandig.

simplex 4 september 2015 om 00:33

@schipperaar. Los van vroeg/laat omstandigheden is het dan de vraag of een betere maar uitgepierde Tour de Suisse deelnemer nog bij machte was om te kiezen.
Alle discussie hierover is natuurlijk onzinnige mosterd na de maaltijd en Dumoulin heeft destijds al een (on)mogelijke verklaring over dit “falen” gegeven.

rahimns 4 september 2015 om 00:36

@Schipperaar De lotto’s reden vroeg ?? volgens mij reed elke renner van elke ploeg om de beurt en dus van elke ploeg reed een renner vroeg. Alleen waren ze bij TLJ wel zo slim om rekening met veranderende weersomstandigheden en lieten zij hun kopmannen en specialist vroeg starten.. daar was wel degelijk goed over nagedacht

schipperaar 4 september 2015 om 18:04

@rahims
Integendeel, Gesink startte als laatste.

vlek 4 september 2015 om 18:08

@ schipperaar; kun je me vertellen over welke wedstrijd jij het hebt? Ik heb het idee dat je het niet over de wedstrijd hebt waar dit zijdraadje over ging.

schipperaar 4 september 2015 om 18:28

@vlek
Het hing wel degelijk aan een zijden draadje voor een “uitgepierde” Tom, ook robert viel tegen (de wind),hoewel ie heel relaxed terugkwam van Zwitserland.