LottoNL-Jumbo kondigt einde arbeidsconflict aan, Gárate ontkent

maandag 9 februari 2015 om 08:40

juan manuel garate

Juan Manuel Gárate ontkent dat er een einde is gekomen aan het arbeidsconflict dat hij voert tegen zijn vorige ploeg Blanco. De Spanjaard reageert op Twitter met een boze tweet op een bericht van LottoNL-Jumbo, de opvolger van Blanco.

In een persbericht van twee regels laat de ploeg van Richard Plugge weten dat het door Gárate gestarte beroep is beëindigd. “Blanco Pro Cycling Team en Juan Manuel Gárate hebben de procedure, gestart door Gárate bij het gerechtshof van San Sebastian, beëindigd. Blanco Pro Cycling Team dankt Gárate voor zijn inspanningen gedurende zijn jaren bij de ploeg en wenst hem het beste voor de toekomst.” Volgens de 38-jarige Spanjaard loopt de ploeg vooruit op de feiten.

Vorig jaar kwam Gárate in conflict met zijn werkgever Blanco/Belkin over sociale verzekeringen. De Spanjaard ging niet akkoord met een loonsverlaging. De ploeg zette hem op non-actief, waarna hij een kort geding aanspande. De rechter stelde de ploeg van Plugge in het gelijk, waarna Gárate in mei weer aan de selectie werd toegevoegd. Toch zou hij in 2014 geen enkele wedstrijd voor Belkin rijden.

Gárate won tijdens zijn vijftien jaar lange loopbaan etappes in de drie de grote rondes. In 2009 won hij in de Tour de France de rit naar de Mont Ventoux. In de Giro won hij op de Passo Di San Pellegrino (2006), in de Vuelta zegevierde hij in Vinaròs (2001). Bovendien prijkt op zijn palmares onder meer de Spaanse titel (2005).

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair