LottoNL-Jumbo gaat twee jaar verder door met Battaglin

Door , vrijdag 27 mei 2016 om 10:07
LottoNL-Jumbo gaat twee jaar verder door met Battaglin

foto: Sirotti

Enrico Battaglin ziet zijn goede eerste maanden in dienst van LottoNL-Jumbo beloont met een nieuw, tweejarig contract. De 26-jarige Italiaan kwam afgelopen winter over van Bardiani-CSF en tekende voor één seizoen. Nu blijft hij tot en met 2018 aan de ploeg verbonden.

Tevreden over eerste maanden
De ploegleiding van LottoNL-Jumbo is heel erg tevreden over de prestaties van Battaglin, die op dit moment berewerk verricht voor rozetruidrager Steven Kruijswijk in de Giro d’Italia. Daarnaast verzette hij ook in de heuvelklassiekers veel werk voor de ploeg, waardoor hij veel respect binnen het team heeft afgedwongen. “Wij zijn blij met de tweejarige verlenging van Enrico”, zegt technisch directeur Nico Verhoeven. “Wij haalden hem voor de Giro en als een specialist in korte venijnige bergop aankomsten. Hij is een puncheur, een explosief type renner. Direct vanaf zijn entree in het team heeft hij zich ingezet om Nederlands te leren en zich aan te passen binnen de ploeg. Hij heeft heel goed gepresteerd in het eerste deel van het seizoen. Ook in deze Giro is hij een belangrijke bodyguard voor Steven in de lastige finales.”

Battaglin in zijn nopjes
Ook Battaglin zelf is verheugd met zijn nieuwe verbintenis. “Ik ben trots dat ik kan blijven rijden voor dit team”, vertelt Battaglin in een persbericht van de ploeg. “Het was even wennen en aanpassen maar dit team is geweldig goed voor mij. De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt en op beslissende momenten was ik er voor de kopmannen. Dat voelt goed. Ik ben trots dat ik in eigen land voor de roze trui mag werken. Dat ik nu beloond wordt met een tweejarige overeenkomst zegt alles, denk ik. Later dit jaar hoop ik de Vuelta te rijden en dan voor een ritzege te gaan.”

Dit artikel delen:

40 Reacties

xistnc 27 mei 2016 om 10:44

Verdiend. En wat een perfecte timing, zo vlak voor de twee beslissende Giro-ritten.

Heeft nu hopelijk ook wat meer vertrouwen en zelfvertrouwen gekregen om zelf eens voor de zege in een koers-naar-zijn-maat te gaan.

Tisyaboy 27 mei 2016 om 10:50

Hele mooi renner! Hoop dat hij veel zeges voor de ploeg pakt de komende jaren. Nog een Italiaan erbij zou ook goed zijn voor hem en leuk voor Bianchi.

Reynaerde 27 mei 2016 om 11:07

Boven op de Pramartino direct een contract onder zijn neus geduwd, slim ;)

Marakus 27 mei 2016 om 11:31

Mooi goed nieuws! Ik had wel verwacht dat het een renner met kwaliteiten is (niet voor niets al twee Giro etappes in de pocket) of hij een team player was en zich zou kunnen opofferen voor onze Nederlandse kopmannen had ik mijn twijfels bij. Gelukkig heeft hij laten zien dit zonder probleem te doen en nog goed ook!

Volgend jaar zeker meer een vrije rol geven in de heuvelklassiekers ik vond hem dit jaar al net zo sterk als de mannen waar hij voor werkte, en in tegenstelling tot Gesink en Kelderman is dat wel zijn sterke punt.

kooltje 27 mei 2016 om 11:34

Foto bij artikel had toch echt wel van het kopwerk van gisteren moeten zijn.
Als hij zo diep moet gaan als knecht kun je niet verwachten dat hij ook zelf nog even 3x piekt in een seizoen.

Tuubke 27 mei 2016 om 11:34

Heel goed om dat nog tijdens de Giro te regelen. Dan is hij nog gemotiveerder dan hij al was en rijdt hij die laatste twee bergetappes helemaal de ballen uit zijn broek voor Kruijswijk.

horsm 27 mei 2016 om 11:46

Goed! Kan misschien ook op termijn nog ’t TLJ mannetje voor de Ardennen worden. Kunnen Gesink en Kelderman gewoon weer voor klassementen gaan rijden.

LucasR 27 mei 2016 om 11:56

Supernieuws! Hoop dat ze nog een Italiaan uit het procontinentale circuit weten te strikken. Colbrelli of Ciccone of zo.

klootje kriekeljon 27 mei 2016 om 12:04

Verdiend idd. geen twijfel mogelijk. Een van de grootste ‘verrassingen’ dit jaar.

koos1 27 mei 2016 om 12:07

Zou mooi zijn als hij in de Vuelta een rit kan winnen, zou een beloning zijn voor een sterke Giro.

Prima Facie 27 mei 2016 om 12:09

Voortgaande op LucasR. Het is inderdaad slim om Italianen proberen te strikken. In wielrennen is er sprake van een ‘home-bias’; ondanks dat ploegen officieel internationaal zijn samengesteld, blijkt in de praktijk dat renners graag voor een ploeg uit eigen land uitkomen. Dit geldt ook voor Italianen, maar door het kleine aantal Italiaanse ploegen ontstaat er langzamerhand een overschot aan Italianen op de lagere niveaus. Die zijn, denk ik, vrij goedkoop te halen.

ghostwriter 27 mei 2016 om 12:09

Misschien kan LottoNL proberen om Gasparotto aan te trekken en die samen met Battaglin kopman in de heuvelklassiekers maken. Ik denk dat Bianchi het ook prettig zou vinden als LottoNL volgend jaar twee Italianen in de ploeg heeft. Die dan ook nog eens kopmannen zullen zijn in bepaalde belangrijke wedstrijden.

Stablinksy 27 mei 2016 om 12:17

Goed voor LottoNL en Battaglin, maar minder goed voor de redactie.
Volgens mij is het ‘beloond’ met ‘d’ en niet met ‘t’.

tendam 27 mei 2016 om 12:24

@ghostwriter
Jij komt steeds met van die voorstellen die totaal niet passen bij de aard van de ploeg… een oude schimmige Italiaan gaan ze echt niet halen.

Stelde je onlangs niet voor om alle klassementsrenners te lozen en zich puur op de klassiekers en de sprint te richten?

Brummel 27 mei 2016 om 13:18

@tendam nee, dat was zijn ghostwriter

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll