LottoNL-Jumbo contracteert Jurgen Van den Broeck

vrijdag 19 augustus 2016 om 15:38
LottoNL-Jumbo contracteert Jurgen Van den Broeck

Foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo heeft met Jurgen Van den Broeck de gewenste klimversterking binnen. De 33-jarige Belg komt over van Katusha en tekent een contract voor twee jaar. Hij moet Steven Kruijswijk gaan helpen in de Giro d’Italia.

Van den Broeck is blij met zijn nieuwe ploeg. “De omkadering van het team spreekt me aan”, stelt hij in een persverklaring. “Het is een mooie omgeving om in te werken. Dat motiveert me. Ik zie dat er aan ieder detail gewerkt wordt van trainingskampen tot materiaal en voeding. Mijn specifieke doel is als eerste het bijstaan van Steven Kruijswijk in de Giro. Daarnaast wil ik in de kortere rondes en de Waalse klassiekers mooie resultaten boeken voor het team.”

De Belg eindigde zelf ooit al eens op het Tourpodium. Van den Broek werd zes jaar geleden derde in de Ronde van Frankrijk, na het schrappen van Alberto Contador en Denis Menchov. Dat deed hij in dienst van de voorloper van Lotto Soudal. Dit jaar stapte Van den Broeck over naar Katusha, waar hij Joaquim Rodriguez moest bijstaan in belangrijke wedstrijden.

Die rol gaat de Belg ook bij LottoNL-Jumbo vervullen. “Jurgen heeft een goed trackrecord en bewezen dat hij een grote ronde aankan”, aldus technisch directeur Nico Verhoeven. “Door zijn ervaring is hij een meerwaarde voor onze ploeg in het plan richting 2018.”

“Bij Katusha was hij de luitenant van de kopman en dat maakt hem interessant voor ons”, vervolgt Verhoeven. “Zijn drive is om vanuit die rol ook naar onze ploeg te komen. In de kleinere rondes en de heuvelklassiekers kan hij voor zijn eigen kansen gaan.”

Dit artikel delen:

99 Reacties

alsjewint 19 augustus 2016 om 20:30

Jurgen Van den Broeck heeft absoluut kwaliteiten als klimmer/ronderenner. Door pech en wellicht wat te weinig vertrouwen zijn de resultaten de afgelopen jaren tegenvallend. Ik denk dat hij in een omgeving die hem vertrouwen geeft, hij nog van grote waarde kan zijn voor de kopmannen. Hij treft bij deze ploeg in elk geval landgenoten en er is geen taalbarriere. Ik denk dat deze transfer nog wel eens goed uit kan pakken. Laten we het hopen, ik gun hem nog wel een paar mooie koersjaren.

Daan° 19 augustus 2016 om 20:50

Grappig om al die Wielerflits-reacties te lezen :p.
De ene blijft bij zijn standpunt: ‘Jurgen van den Broeck is een flutrenner, miskoop.’
En de ander bekroont hem nu tot: ‘Prima versterking, beste optie!’.

Ik ga het gewoon rustig afwachten, hopen dat Clement komt, die zie ik persoonlijk veel liever. Maar Clement zie ik wel naar Trek-Segafredo gaan.

mus van de maasstad 19 augustus 2016 om 21:29

Ben wel benieuwd naar zijn tijdrit op de Bianci. Samen met Boom voor een TTT een hele goede versterking.

Ook bergop staat hij zijn mannetje. Ik denk dat TLJ hier een hele goede aankoop heeft gedaan voor hun ambities/budget

daffodil 19 augustus 2016 om 21:32

Robert Gesink heeft eindelijk zijn tweelingzus in zijn team.

Maar echt, JVDB??? Vergane ‘glorie’. En knechten, dat doet hij niet.

Nu Jelle Vanendert nog.

grootverzet 19 augustus 2016 om 21:34

@ panzerwagen. Als mijn oma een…… Als hij toen in die tour niet gevallen was en in die andere niet gevallen was en vorige tour niet gevallen was dan had hij al 3 keer de tour gewonnen zoiets bedoel je? Clement heeft aangegeven nog 1 keer voor een ndl kopman alles te willen geven om podium te rijden. Die moet je hebben. Een echte knecht, altijd knecht en een slimme jongen die precies weet waar, hoe en wanneer, dus ook meteen koers kapitein. Jurgen is van nature geen knecht en wil dat diep in zijn hart ook niet zijn.

MDKIDW 19 augustus 2016 om 21:44

man o man de meeste lopen weer te zeiken hier. wat wil je dan? een renner die bij de eerste 15 omhoog gaat? dat zijn gewoon de plekken die normaal gesproken door een deel van de sky trein, wat kopmannen en eventueel een meesterknecht (die niet voor minder dan een millioen per jaar uit zijn bed komt) worden ingenomen. vd broek had een beetje moeite om met de rol van kopman om te gaan (hij kon de druk niet aan) ik denk dat hij veel beter tot zijn recht komt in de rol van meester knecht in een nederlands sprekende ploeg en niet een russiche spaanse enclave. gewoon een goede aanwinst. ook ik ben erg kritisch geweest maar dat was voornamelijk over zijn rol als kopman

girardengo 19 augustus 2016 om 21:44

Kijk gewoon even naar zijn prestaties en constateer dan dat hij van grote waarde kan zijn voor het team (mits in conditie en vorm natuurlijk). Kan me niet aan de indruk onttrekken dat bepaalde vooroordelen jegens hem een rol spelen hier.

Wildebert 19 augustus 2016 om 21:46

Tsja, in elk geval een niet blessuregevoelige renner, die zich makkelijk wegcijfert en graag in dienst rijdt van de kopmannen en graag koerst in plaats van alleen maar op trainingskamp te zijn. Spreekt graag met de pers en een een echte teamplayer. Nou ja, misschien valt deze aankoop mij wat tegen en heb ik het helemaal mis.

mooiman 19 augustus 2016 om 21:46

Verrassend. Een mooie move van TLJ, ze blijven mij verrassen. In alle lijstjes had ik JVB nog niet voorbij zien komen, maar ik heb er vertrouwen in. Nog 1 voor Steven.

Marakus 19 augustus 2016 om 21:52

Verassende maar mogelijk goeie aanvulling voor TLJ! Ben benieuwd wat hij brengt ervaring heeft hij zeker en zeker benieuwd ook of Jurgen een renner was op het lijstje van Kruijswijk, iemand een idee?

ah-ja 19 augustus 2016 om 22:18

Die gelooft nog in zichzelf. Zien of die zich wel kan wegcijferen

Pedalo 19 augustus 2016 om 22:51

Meestal valt ie in de etappes voor de bergen……weer zo’n loser die niets wint. Echt geen toevoeging. Trentin zou pas een goede aankoop zijn. Had liever wat jongere renners gezien…of betere. Blijkbaar geen budget!

Marakus 20 augustus 2016 om 00:00

Ja want Trentin is echt goeie klim ondersteuning voor Kruijswijk…. van den Broeck is niet gehaald voor overwinningen maar als knecht voor Kruijswijk iets waar allang over gepraat wordt en die ondersteuning moest ervaren zijn, VDB is ervaren en kan lang mee bergop m.a.w missie geslaagd!

Poeksel 20 augustus 2016 om 00:07

Pedalo, niet alleen je opmerking over Trentin slaat nergens op, de opmerking “weer zo’n loser die niets wint” overtreft dat nog. Ze zoeken een knecht he? Oftewel, iemand die niet wint. Dus hup, ga in de hoek staan met het ezelsbord om.

Nils96 20 augustus 2016 om 00:22

Hele opmerkelijke reacties allemaal. Realiteitsbesef lijkt ver te zoeken.

Binnen de mogelijkheden van Lotto-Jumbo een uitstekende aanwinst. Gaat Kruijswijk denk ik veel aan hebben in de bergen.

Covadonga 20 augustus 2016 om 00:43

Een aankoop uit de verrassingenhoek.
Dit kan best goed uitpakken; hij zou zijn rol wel kennen en o.b.v. van zijn prestaties in het verleden een renner om op te bouwen. Moet hij wel op zijn fiets blijven zitten natuurlijk.

MME 20 augustus 2016 om 05:12

Mooie aankoop gezien het budget en de mogelijkheden. Hopelijk komt hij weer bij zijn oude niveau.

Volgende week ook mog even bekend maken dat Taylor Phinney en Mathieu van der Poel naar TLJ komen en dan heb je echt een heel mooi team!

Kelderman gaat dus waarschijnlijk naar Giant.

ShutUp 20 augustus 2016 om 08:06

Benieuwd of de JVDB-bashers onder de TLJ-fans nu plots JVDB-adepten gaan worden.

kelderbelg 20 augustus 2016 om 09:24

@shutup

Ik ben benieuwd naar veel zaken, maar dat kan me dus net weer niet interesseren.

Spinergy 20 augustus 2016 om 12:52

zelfde type renner als Gesink

Baukema Tomoulin 20 augustus 2016 om 13:09

Ik denk dat een hoop mensen die hier negatief reageren of wat minder pcm moeten spelen of enkel nog pcm moeten spelen en de realiteit aan anderen overlaten. Ik ben geen fan van de rijstijl van JvbB, maar met zulke resultaten in het verleden verdient hij minstens een eerlijke kans. Ik vond hem eigenlijk wel sterk als knecht van Rodriguez in de tour.

Prima Facie 20 augustus 2016 om 13:57

Volgens mij is het vooral WF-lid tendam geweest die VDB2 heeft gepropageerd hier. Zo verbazingwekkend is het dus niet, deze contractering :p

Ik heb zelf mijn bedenkingen. VDB2 heeft zeker genoeg kwaliteit, maar is er ook de bereidheid om echt te knechten?

Gautier 22 augustus 2016 om 00:36

Voor diegenen die VDB wat beter willen leren kennen, een interessante reportage van Sporza over z’n voorbereiding op de Tour: http://sporza.be/permalink/1.2705343

Coldeportes 24 augustus 2016 om 01:24

Wordt niks, ook bij Katusha was het niet veel meer. Zowieso een renner die altijd voor zichzelf heeft gewerkt, niet voor anderen. Als einzelgänger ook niet echt een aanwinst voor de teamsfeer. Als hij zo goed was, had Katusha hem echt wel behouden hoor.

In België lacht men zich suf. :6

Edit: Stef Clement 10x nuttiger als knecht en goed voor de sfeer, plus killersmentaliteit.

Headlines

Materiaalzone

Populair