LottoNL-Jumbo contracteert Jurgen Van den Broeck

vrijdag 19 augustus 2016 om 15:38
LottoNL-Jumbo contracteert Jurgen Van den Broeck

Foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo heeft met Jurgen Van den Broeck de gewenste klimversterking binnen. De 33-jarige Belg komt over van Katusha en tekent een contract voor twee jaar. Hij moet Steven Kruijswijk gaan helpen in de Giro d’Italia.

Van den Broeck is blij met zijn nieuwe ploeg. “De omkadering van het team spreekt me aan”, stelt hij in een persverklaring. “Het is een mooie omgeving om in te werken. Dat motiveert me. Ik zie dat er aan ieder detail gewerkt wordt van trainingskampen tot materiaal en voeding. Mijn specifieke doel is als eerste het bijstaan van Steven Kruijswijk in de Giro. Daarnaast wil ik in de kortere rondes en de Waalse klassiekers mooie resultaten boeken voor het team.”

De Belg eindigde zelf ooit al eens op het Tourpodium. Van den Broek werd zes jaar geleden derde in de Ronde van Frankrijk, na het schrappen van Alberto Contador en Denis Menchov. Dat deed hij in dienst van de voorloper van Lotto Soudal. Dit jaar stapte Van den Broeck over naar Katusha, waar hij Joaquim Rodriguez moest bijstaan in belangrijke wedstrijden.

Die rol gaat de Belg ook bij LottoNL-Jumbo vervullen. “Jurgen heeft een goed trackrecord en bewezen dat hij een grote ronde aankan”, aldus technisch directeur Nico Verhoeven. “Door zijn ervaring is hij een meerwaarde voor onze ploeg in het plan richting 2018.”

“Bij Katusha was hij de luitenant van de kopman en dat maakt hem interessant voor ons”, vervolgt Verhoeven. “Zijn drive is om vanuit die rol ook naar onze ploeg te komen. In de kleinere rondes en de heuvelklassiekers kan hij voor zijn eigen kansen gaan.”

Dit artikel delen:

99 Reacties

aoyen 19 augustus 2016 om 17:04

Het podium halen in de Tour en dan moeten knechten voor de nummer 4 van een giro, arme jongen

El Salvador 19 augustus 2016 om 17:05

Jurgen is de meest overbetaalde renner van het peleton ! En wat heb je aan zo’n knecht die in de bergen niet kan volgen ! Miskoop !

KnightBiker 19 augustus 2016 om 17:10

Gezien het budget een van de weinige keuzes denk ik. Mits na alle valpartijen er niets echt kapot is (Knie) dan moet hij fysiek nog in staat zijn tot wat hij ooit deed. Een beetje persoonlijke begeleiding en dan kan het ooit nog goed komen met hem.

Het is geen garantie op succes, maar het is ook te vroeg om hem als knecht definitief af te schrijven, alleen het zou zo mooi zijn als hij ook wat resultaten bij elkaar kan rijden als het geen grote ronde betreft, dat zou voor hem al erg goed in het kopje zijn.

Qua persoonlijkheid en rijstijl heb verder niets met hem, maar als er een paar resultaten tegenover staan dan maakt dat toch helemaal niet uit?

@ el salvador
Je weet al hoeveel hij gaat verdienen? ik denk dat dat intussen best wel tegenvalt met al een seizoen of 3 geen echte resultaten meer… Jurgen mag blij zijn dat een ploeg hem wil hebben.

Baukema Tomoulin 19 augustus 2016 om 17:13

Wat gaat hij verdienen dan @El Salvador? Feiten graag.

Jan Blokland 19 augustus 2016 om 17:15

Tja, ik weet niet of dit wel zo’n versterking is. Ik vind Van den Broeck er niet beter op worden.

josi 19 augustus 2016 om 17:22

Ben benieuwd hoe dit uitpakt. In potentie moet hij nog een goede hulp kunnen zijn, reed toch aardig omhoog in de Tour voordat hij uitviel. Aan de andere kant zou ik er niet echt op durven bouwen, gezien zijn rijden de laatste jaren.

El Salvador 19 augustus 2016 om 17:27

ik denk dat dat intussen best wel tegenvalt met al een seizoen of 3 geen echte resultaten meer… Jurgen mag blij zijn dat een ploeg hem wil hebben. Quote van KnightBiker! Dus elke euro een teveel! Verdiende bij Lotto 1.5 miljoen per jaar . Bij Katusha 800.000 euro. En nu mag hij gewoon vertrekken ! Is op dit forum door iedereen afgemaakt en nu zou het ’n goede knecht zijn? Wel vreemd !

moa 19 augustus 2016 om 17:32

Er wordt nogal smalend gedaan vind ik over een renner die betere prestaties in de tour kan voorleggen dan gelijk welke actieve renner uit de lage landen.

Janjanssen98765 19 augustus 2016 om 17:36

Ik vind het maar een kleurloze renner en had liever een betere klimknecht gezien maar ik denk dat dit binnen de mogelijkheden het hoogst haalbare is.

tvm 19 augustus 2016 om 17:38

Is dat niet de tweelingbroer van Gesink?

Naspa 19 augustus 2016 om 17:41

Probleem lijkt me de blessure gevoeligheid. Dat als hij heel blijft, het een buitengewoon nuttige knecht -of misschien schaduwkopman- kan zijn, staat buiten kijf.

grootverzet 19 augustus 2016 om 17:44

Hoeveel tdf heeft hij nog uitgereden. Hij heeft een goed trackrecord??? Een goed uitvalrecord zal je bedoelen…. ligt er altijd ergens wel bij….

Dit is typisch een aankoop van een ploeg met te klein budget. Er is veel beter te koop als knecht in de bergen, maar die zijn te duur. Aan Clement heb je meer.

DerPantzerwagen 19 augustus 2016 om 17:50

@grootverzet
Aan clement heb je meer? En waarom dan wel? Omdat hij 1 echt goeie tour reed? Als VDB niet gevallen was had hij als knecht van purito gwn nog rond plaats 15 gëeindigd volgens mij. Ik vind dit wel een redelijk goeie aankoop, in de giro moet hij toch minimaal met de beste 15 meekunnen en wie moesten ze anders aankopen?

ah-ja 19 augustus 2016 om 17:51

Zal dan wel moeten leren laten lopen in de eerste week/vlakke ritten. Eigen klassementsambities ad kant en sparen voor bergop. Zien of dit lukt, maar zeker een man met kwaliteit.

Romāns Vainšteins 19 augustus 2016 om 17:56

Leuk, laten we hopen dat het een succes wordt, dat verdient de man wel.

RiGHT 19 augustus 2016 om 18:05

als kopman totaal niet gebracht wat er in zat.
misschien als goede helper nog goed voor 2 jaartjes.
deze had ik echt niet aan zien komen……

Kingstown 19 augustus 2016 om 18:12

Qua mentaliteit en inzet echt een renner waar ik mijn hoed diep voor afneem.
Hij is alleen wel heel erg blessuregevoelig. En zeker op zijn leeftijd kan dat best eens een serieus probleem gaan worden.

Turtlehead 19 augustus 2016 om 18:20

Nou, dat is er in ieder geval eentje die mee kan komen qua trainingskampen en op zijn plaat gaan. Wat dat betreft een veel betere keuze dan Clement natuurlijk. ( :) ;) )
Deed het op zich niet verkeerd bij Katusha, maar het was uiteindelijk weer helemaal niks. Qua PR een absolute ramp, dus ik houd mijn hart vast en hoop er het beste van.

Gautier 19 augustus 2016 om 18:40

Hahaaa. Vanuit België felicitaties met de aankoop. Een toppertje hoor!

assen 19 augustus 2016 om 19:06

Ik ben hier blij mee. Eindelijk een aanwinst, een renner die bij de laatste 30 overblijft. Deze renner wordt schromelijk ondergewaardeerd door de Belgen. Al die andere Belgen kunnen geen top10 rijden, VDB reed gewoon top3!

UrbanSteel 19 augustus 2016 om 19:42

Lijkt me een goede zet van Lotto-Jumbo en Jurgen Van den Broeck , Jurgen hoeft idd niet op de laatste col mee te zijn maar kan van ontschatbare waarde zijn vanaf de voorlaaste col de vallei en de voet van de laatste col. En in de kleinere koersen mag Jurgen zijn eigen ding doen , knappe zet van Lotto-Jumbo en Jurgen.

Johnny7 19 augustus 2016 om 19:48

@Urbansteel

TLJ heeft juist wel iemand nodig die mee moet zijn op die laatste col……
En dat zal idd niet deze beste man zijn..

TeamNL 19 augustus 2016 om 20:00

Jeetje wat een commentaar op deze aankoop. Van den Broeck is natuurlijk een aanwinst als hij in vorm is. Hij reed echt wel een goede Tour tot zijn valpartij natuurlijk.

Daarnaast zal het een keuze van Kruijswijk zijn geweest en dat is geen domme jongen.

vlek 19 augustus 2016 om 20:05

JVDB zit in het hooggebergte in bijna ieder deelnemersveld bij de beste vijftien tot twintig renner. Ik zou niet weten wat voor renner je anders naast Kruijswijk zou willen zien.

Hakkie2 19 augustus 2016 om 20:06

@Johnny: als de aankomst bovrn is heeft TLJ zo iemand niet nodig. En die zijn in elk geval ook niet haalbaar. Ik vind dit echt een fantastische transfer, beter dan welke realistische optie ik ook heb gezien. En een veel betere transfer dan die 27 jarige Lobato, die transfer snap ik nog steeds niet.

Headlines

Materiaalzone

Populair