LottoNL-Jumbo contracteert Jurgen Van den Broeck

vrijdag 19 augustus 2016 om 15:38
LottoNL-Jumbo contracteert Jurgen Van den Broeck

Foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo heeft met Jurgen Van den Broeck de gewenste klimversterking binnen. De 33-jarige Belg komt over van Katusha en tekent een contract voor twee jaar. Hij moet Steven Kruijswijk gaan helpen in de Giro d’Italia.

Van den Broeck is blij met zijn nieuwe ploeg. “De omkadering van het team spreekt me aan”, stelt hij in een persverklaring. “Het is een mooie omgeving om in te werken. Dat motiveert me. Ik zie dat er aan ieder detail gewerkt wordt van trainingskampen tot materiaal en voeding. Mijn specifieke doel is als eerste het bijstaan van Steven Kruijswijk in de Giro. Daarnaast wil ik in de kortere rondes en de Waalse klassiekers mooie resultaten boeken voor het team.”

De Belg eindigde zelf ooit al eens op het Tourpodium. Van den Broek werd zes jaar geleden derde in de Ronde van Frankrijk, na het schrappen van Alberto Contador en Denis Menchov. Dat deed hij in dienst van de voorloper van Lotto Soudal. Dit jaar stapte Van den Broeck over naar Katusha, waar hij Joaquim Rodriguez moest bijstaan in belangrijke wedstrijden.

Die rol gaat de Belg ook bij LottoNL-Jumbo vervullen. “Jurgen heeft een goed trackrecord en bewezen dat hij een grote ronde aankan”, aldus technisch directeur Nico Verhoeven. “Door zijn ervaring is hij een meerwaarde voor onze ploeg in het plan richting 2018.”

“Bij Katusha was hij de luitenant van de kopman en dat maakt hem interessant voor ons”, vervolgt Verhoeven. “Zijn drive is om vanuit die rol ook naar onze ploeg te komen. In de kleinere rondes en de heuvelklassiekers kan hij voor zijn eigen kansen gaan.”

Dit artikel delen:

99 Reacties

Sephiroth 19 augustus 2016 om 16:01

Ergens verbaasd dit me niet, en ik vermoed dat het voor van den Broeck een betere match is dan het russisch/spaanse katusha kamp. Benieuwd hoe hij het eraf gaat brengen, voor Purito was hij in de tour een paar maal nuttig in ieder geval.

TLJ tovert toch wel elk jaar gave renners uit hun hoge hoed hoor.

de ham vraag is inderdaad wel hoeveel hebben lobato, boom en VdB gekost tov het vertrek van vanmarcke. Lijkt erop dat of de sponsoren aardig toeleggen of dat TLJ kelderman veel minder gaat betalen gok ik (of dat hij vertrekt).

@geraint helemaal mee eens. Alhoewel ik ook geen fan van hem was als kopman, maar als knecht was hij voor mij wat beter te hebben (wat misschien een beetje raar is)

JimboX 19 augustus 2016 om 16:01

Het plan van 2018 is dat 2017 alleen maar kan meevallen. Bij slechte resultaten: het gaat om 2018. Bij goede resultaten: we liggen voor op schema.

venloos 19 augustus 2016 om 16:02

Mooie aankoop!! En wat kelderman betreft hoop ik natuurlijk dat hij blijft maar als ie gaat hoop ik echt dat hij naar sky gaat. Daar heeft hij geen druk van het kopmanschap en kan hij nog in alle rust nog trainen en groeien. Daarna eens kijken of hij meer aan kan

maklukzat 19 augustus 2016 om 16:04

Lotto Jumbo staat er niet om bekend renners die mentaal in de knoei zitten weer aan de gang te krijgen. Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Striga 19 augustus 2016 om 16:11

Als knecht kan hij zeker van meerwaarde zijn, dat heeft ie afgelopen Dauphiné nog laten zien. Maar hem als kopman gebruiken moet je niet willen, in geen enkele wedstrijd.

klootje kriekeljon 19 augustus 2016 om 16:11

De gehoopt transfer toch wel, een van de weinig beschikbare renners op wie je normaal gesproken kunt rekenen als meesterknecht. Perfecte transfer tlj. Zeer goed, past prima denk ik.

tendam 19 augustus 2016 om 16:11

Logische keuze voor beide partijen. Wel ironisch, na alle Gesink vs. VDB-discussies, dat ze nu allebei in deze ploeg gaan rijden, maar waarschijnlijk allebei als knecht voor Kruijswijk.

DeGroteMolen 19 augustus 2016 om 16:12

Domme aankoop wat mij betreft. VdB rijdt al jaren geen deuk meer in een pakje boter – en – mocht dat anders worden zal hij ook voor eigen kans willen gaan en echt niet vol in dienst rijden voor de subtoppers Kruiswijk en Gesink.

krypton 19 augustus 2016 om 16:13

JVDB is de laatste jaren natuurlijk een twijfelgeval geworden, maar met het budget van Lotto-Jumbo zitten immer betrouwbare topknechten er waarschijnlijk niet in. Daarom een logische transfer die hopelijk heel goed uitpakt voor Kruijswijk en de ploeg.

koos1 19 augustus 2016 om 16:13

Daar is hij dan..DE versterking voor de klimploeg. Van den Broeck leek niet echt op z’n plek tussen de russen bij katusha, hopen dat het bij TLJ een succes gaat worden.
Als Van den Broeck zich echt helemaal op het knechten gaat richten, kan hij met zekerheid de beste knecht voor Kruijswijk worden. Misschien dat VDB dan in wat kleinere koersen zelf als kopman mag starten zoals dit jaar met Bennett in de Dauphine.
TLJ kan voor volgendjaar wel een heel sterke ploeg naar de Giro sturen met Kruijswijk, Van den Broeck, Roglic, Battaglin, Lobato, Keizer en nog wat vlakke knechten.

tendam 19 augustus 2016 om 16:15

@degrotemolen
Rare redenatie. Je vindt hem niet goed genoeg, en als hij wel goed genoeg is dan is hij te goed. Juist ja…

achtpuntzes 19 augustus 2016 om 16:16

haha, Jurgen.
ik heb helemaal niks met hem en stak in het verleden ook nog wel eens de draak met hem. maar goed, zal hem een eerlijke kans geven en niet flauw gaan lopen te doen.

Rode Lantaarn 19 augustus 2016 om 16:17

Topaankoop. Nou Westra en Clement nog en de ploeg voor volgend jaar is rond.

debarreman 19 augustus 2016 om 16:25

Prima versterking. Nu nog een meester-knecht erbij voor in de Tour.

Chaba 19 augustus 2016 om 16:27

ik heb hier dus helemaal niets mee. Vroeger een typische Tour renner die daarbuiten weinig presteerde met zijn, laat ik zeggen, vreemde uitstraling naar de media. Zijn klimvermogen sterk verminderd. We gaan het zien..

vlek 19 augustus 2016 om 16:28

Vandaag was de dag dat Kelderman de knoop door ging hakken toch? Vast geen toeval dat deze transfer, die al een hele tijd in de lucht hing, dan vandaag naar buiten wordt gebracht.

Ik vond JVDB voor de ambities rond Kruijswijk al een tijdje de beste optie van buiten de ploeg. Hij heeft op het aller hoogste niveau gepresteerd, ondertussen zijn tijd als kopman een beetje gehad (alsnog was hij vorig jaar echter goed voor een plek net buiten de toptien van de Giro), dit jaar getoond ook in dienst van andere te kunnen rijden en in die rol een heel behoorlijk niveau te kunnen halen, weet welke opofferingen een volledige focus op een koers van drie weken presteren van je vraagt en vind daarnaast zijn persoonlijke trainer terug in de begeleidingsstaf van zijn nieuwe ploeg.

Exact het soort renner dat ze voor Kruijswijk moesten halen. Eventueel zou je nog een ervaren renner als Clement of Nordhaug erbij kunnen gebruiken, maar verder is er met de huidige renners een uitstekende ploeg voor de Giro samen te stellen.

Wigo 19 augustus 2016 om 16:31

Ongelofelijk. Zijn er geen andere renners?

Thijs E 19 augustus 2016 om 16:33

Op boten monteren ze vaak een blok zink, om de rest van het schip te beschermen tegen corrosie. Jvdb is misschien wel het ideale blok zink als het er op aankomt om de rest van de ploeg vrijwaren van valpartijen.

Jose Maria 19 augustus 2016 om 16:44

edit redactie: niet doen

TeamNL 19 augustus 2016 om 16:45

Prima versterking! En zijn ervaring is ook erg belangrijk.

Baukema Tomoulin 19 augustus 2016 om 16:45

Hij krijgt dus de Scarponi rol bij tjl? Het zou mooi zijn als hij zijn mond opentrekt binnen de ploeg, bij voorbesprekingen, etc. Zoals Clement ongetwijfeld zou doen. Ervaring hebben is 1 ding, lessen trekken uit die ervaringen en dat overbrengen op jonge jongens en/of renners in kansrijke positie is een tweede.

CeRo 19 augustus 2016 om 16:52

@Jose Maria
Als er één renner is met mentale weerbaarheid is het JVDB wel, wat heeft die al allemaal meegemaakt en zich dan toch weer afbeulen om terug te komen…

john 19 augustus 2016 om 16:58

Hopelijk volgen niet meer miskopen

Tuubke 19 augustus 2016 om 16:59

Teleurstellend bericht. Een van de saaiste renners van het peloton, tekortgekomen als kopman, meestal veel te vroeg eraf om nog iets te kunnen betekenen als knecht. Ik had veel liever een jong talent gezien dan een ouwe knar.

Verweggistan 19 augustus 2016 om 17:01

Een toprenner. Als hij tenminste niet valt.

Laatste nieuws

Materiaalzone