Moreno Hofland bevestigt vertrek bij LottoNL-Jumbo
foto: Marcel Koch
woensdag 31 augustus 2016 om 16:13

Moreno Hofland bevestigt vertrek bij LottoNL-Jumbo

Moreno Hofland vertrekt bij LottoNL-Jumbo. De sprinter maakt de overstap naar de Belgische loterijploeg Lotto Soudal. Dat meldt De Telegraaf.

Volgens de krant probeerde LottoNL-Jumbo de voorbije periode meerdere keren om Hofland te behouden. De 25-jarige Brabander merkte echter dat de ploegleiding steeds minder vertrouwen in hem had. Dit seizoen begon Hofland als de sprintkopman van het team, maar de opmars van Dylan Groenewegen heeft daar verandering in gebracht.

Bij Lotto Soudal zocht men een rappe Nederlandse renner en kwam men uit bij Hofland. Pim Ligthart vertrekt bij de Belgische ploeg van Marc Sergeant, hij rijdt in 2017 voor Roompot-Oranje Peloton.

Update 16.13 uur
Moreno Hofland gaat weg bij LottoNL-Jumbo. Dat bevestigt hij aan de NOS. Waar hij heeft getekend, mag hij nog niet zeggen. “Nee, dat mag ik nog niet. Mijn nieuwe ploeg gaat het binnenkort bekendmaken.”

“Ik ga de draad weer oppakken qua eendagskoersen”, wil Hofland wel kwijt. “Ik denk dat ik daarin nog veel kan verbeteren en dat daar mooie kansen liggen voor mij.”


[poll id=”307″]

RIDE Magazine
91 Reacties
Sorteer op:
31 augustus 2016 09:06
Prima ploeg voor hem. Niets mis mee.
31 augustus 2016 09:17
Mooi!
Wie zijn die 2 jongeren voor Lotto Soudal?
31 augustus 2016 09:21
Mooie ploeg voor Hofland.

Voor TLJ vind ik het wel jammer. Ik snap het prima als ze er voor kiezen om in de sprint 100% voor Groenewegen te kiezen en nog beter als ze de vlaamse klassiekers wat minder belangrijk gaan vinden. Allebei logische keuzes. Maar dan snap ik de aanschaf van Lobato niet, een oudere, buitenlandse en slechtere versie van Hofland. Had dat geld dan in het houden van Hofland gestoken, als je zo'n type belangrijk vindt.

De mensen die het hier hebben over nog iemand aantrekken voor de Vlaamse klassiekers: hoe veel renners moet je hebben voor die 5 koersen in een jaar? Op 5 koersen in een jaar kan je toch geen volledig team bouwen?
31 augustus 2016 09:23
Lijkt mij een renner die ze binnenhalen voor de rol die Boeckmans en Dehaes hadden. Kopman voor de kleinere Vlaamse sprintkoersen zoals Nokere, Handzame, ... Kan me niet inbeelden dat ze een volwaardige sprinttrein voor hem gaan opstellen in WT koersen.
31 augustus 2016 09:25
Jammer dat hij vertrekt, vond het toch een leuke sprinter bij TLJ. Lotto soudal is wel een van de beste opties om aan zijn sprint te werken. Hopelijk krijgen ze het positioneren er ook goed in nu. Moreno heeft menigmaal een van de snelste spritns gereden, maar als je vanaf plek 20 begint, dan is winnen gewoon moeilijk.

Hopelijk pakt hij aankomend seizoen weer de draad op in ieder geval :)

PS: idd wat krom om naar LS te gaan als je niet happy bent om 2e sprintman te zijn. Nu zal hij 3-4 sprintman zijn, maarja.
31 augustus 2016 09:27
Als dit waar is lijkt het me ook exit van Winden.

Van Winden werd gehaald om Groenewegen te piloteren maar ook dat is allemaal iets anders gelopen.
31 augustus 2016 09:29
Hopelijk kan die een mooi programma draaien daar in de voorjaarskoersen. Als sprinter in een sprinttrein vind ik hem niet super, ondanks zijn zeer behoorlijke sprint. Denk dat beter tot ze recht komt in een finale met een kleiner groepje. Maar nu is het wel wat krapjes bij TLJ qua sprinters. Vind lobato op vlakke aankomsten een klasse minder dan Moreno.
31 augustus 2016 09:30
Interessante stap. Ik ben benieuwd welke rol ze daar voor hem voor ogen hebben. Gaan ze hem bijvoorbeeld uitspelen als sprinter wanneer ook Roelandts en Debusschere aan het vertrek staan? Wordt hij onderdeel van de sprinttrein van een ander? Of spelen ze hem uit in kleine koersen? Wat betreft de kansen in de Vlaamse klassiekers zullen zijn kansen er niet op vooruit gaan, aangezien de groep voor dat werk bij de Belgische Lotto in de breedte een stuk meer kwaliteit bezit dan die van zijn Nederlandse broertje.
31 augustus 2016 09:36
Ik lees in de reacties tussen de regels door dat de overgang een keus van Hofland is, maar kon hij wel blijven bij TLJ? Of is hem vriendelijk te verstaan gegeven dat ze eigenlijk wel zonder hem verder wilden? Op grond van scorebordjournalistiek over het afgelopen jaar kan ik me dat n.l. wel voorstellen.

Edit: inderdaad, "volgens de krant probeerde LottoNL-Jumbo de voorbije periode meerdere keren om Hofland te behouden", maar is dat volgens TLJ ook zo? Het blijft de Telegraaf, en afgezien daarvan is niet alles wat naar buiten komt ook waar.

Off: dat is jammer voor de vele WFers die graag mekkeren over het beroerde [vul zelf maar in] bij TLJ...
31 augustus 2016 09:41
Qua ploeg een vooruitgang, qua kansen wordt het er voor Moreno niet beter op. Voor Lotto Soudal zal hij zo'n beetje een nieuw soort van Ligthart zijn.

De toonzetting van de Telegraaf is natuurlijk even voorspelbaar als ondeskundig. Als je ziet hoe vaak Hofland het de afgelopen anderhalf jaar voor zichzelf heeft verkloot, dan krijg je vanzelf minder vertrouwen. Een ontwikkeling zoals Groenewegen, die Hofland nu zelfs in een koers als Hamburg overvleugelt, doet dan de rest.

Wat mij betreft zou het voor Hofland beter zijn om een jaar te gaan BMX-en. Hij heeft nu de neiging om in volle finale op verkeerde momenten zijn benen stil te houden. Dat leren ze hem bij het BMX-en wel af, want daar staat iedereen langs de baan 'blijven trappen, blijven trappen!' te krijsen...
31 augustus 2016 09:42
"Volgens de krant probeerde LottoNL-Jumbo de voorbije periode meerdere keren om Hofland te behouden." Ook WF kwam met deze berichten. Dus een keuze van Hofland zelf.
31 augustus 2016 09:48
Quote:
Maar dan snap ik de aanschaf van Lobato niet, een oudere, buitenlandse en slechtere versie van Hofland. Had dat geld dan in het houden van Hofland gestoken, als je zo’n type belangrijk vindt.



Lobato is een betere versie die ongeveer even oud is. En het is idd een buitenlander. Dat klopt.
31 augustus 2016 09:56
@Laatste man: dank, ik had me iets duidelijker moeten uitdrukken. Inderdaad, volgens de krant probeerde LottoNL-Jumbo de voorbije periode meerdere keren om Hofland te behouden, maar het blijft de Telegraaf... De berichten op WF dat TLJ hem graag wou houden heb ik duidelijk gemist.
31 augustus 2016 10:13
Verstandige zet , als het twee jaar niet lekker loopt moet je toch ergens anders proberen de zaak weer op de rails te krijgen ( heeft niets met de sprinttrein te maken hoor ;) ) .
31 augustus 2016 10:21
misschien goed om eens van ploeg te wisselen, de afgelopen anderhalfjaar is er minder uitgekomen dan er in zit
hopelijk dat bij Kelderman en Hofland een andere wind gaat waaien die ze naar overwinningen brengt
Lotto Soudal is wel een goede ploeg voor Hofland om het eens op een andere manier te leren, denk ik... maar of hij VOOR de snelle mannen die daar al zijn in de pikorde kan komen betwijfel ik wel een beetje.....
31 augustus 2016 10:21
Ik begrijp lotto jumbo niet goed.
Nu hebben ze nog enkel Groenewegen en eventueel Lobato voor de lastigere wedstrijden.
Er zijn tal van wedstrijden waarin je zonder sprinter niet veel kan komen doen, Groenewegen kan niet alles rijden.
Gaan ze in al die vlakke wedstrijden dan met Bouwman, De Tier, Olivier en co starten?
31 augustus 2016 10:29
@Wielerfan

Van Winden is in het voorjaar aardig hard gevallen, wat hem een aantal maanden heeft gekost. Van Winden is zeker geen slechte om er bij te houden, want spurtte laatst in Poitou nog naar een vijfde plek toen van Asbroeck was gevallen (En hield Coquard en Colbrelli achter zich), wat betekent dat hij zich aardig kan positioneren. Van Winden kan een heuveltje over en kan ook redelijk mee in de klassiekers. Dus zal zeker een noodzakelijke schakel in de spurttrein zijn nu Vanmarcke vertrekt.
31 augustus 2016 10:45
Wat is Floris de Tier eigenlijk voor een type renner?
Olivier is een AK-man toch?
31 augustus 2016 10:47
Betekent dit dan dat van Asbroeck blijft? Moreno naar dé sprintploeg van de wt. Iedereen daar is snel en hoeft niet onder te doen voor Hofland... heeft ie nu ipv 1 concurrent voor sprintkopman wel 10 concurrenten
31 augustus 2016 10:53
@Koersmaniak,
Als we alle berichten uit de Telegraaf moeten geloven dan heeft Hofland een contract aanbieding gehad van TLJ. Dit zou dan dus een keuze van Hofland zelf zijn, terwijl jij nu doet alsof dit puur en alleen een beslissing van TLJ is.

En nu Hofland blijkbaar weg gaat kunnen ze toch een vervanger voor zoeken?

@Baukema Tomoulin,
Zowel Hofland als van Asbroeck zouden een contract aangeboden hebben gekregen. Dat Hofland nu weggaat lijkt mij niet per definitie gevolgen te hebben voor de beslissing van van Asbroeck om wel of niet te tekenen.
31 augustus 2016 10:58
Van Asbroeck lijkt me wel te blijven ja. Mag ook wel, want met 1.5 sprinter kan je het jaar niet door.

@Scotty: De Tier is een klimmer/man voor de heuvelklassiekers. Zijn Ardense drieluik dit jaar was zeer prima met 21e in de Amstel en 23e in de Waalse Pijl. Verder 9e bovenop Green Mountain in Oman. Hij is ook behoorlijk constant. Geen toptalent, maar wel iemand die er het hele jaar door staat en volgens mij vast wel wil knechten en af en toe zijn eigen kans kan gaan.
31 augustus 2016 10:59
hopelijk blijft van asbroeck, dan heb je 3 sprinters, dat is ok.
31 augustus 2016 11:03
Waarom ze moeite hebben gedaan om hem te behouden is mij een raadsel..

Hoop niet dat ze middelmatige rennners als Hofland en Kelderman wouden behouden omdat ze NL'ers zijn. Zou blij zijn als TLJ dat ze weg zijn en opzoek naar nieuw talent nu.
31 augustus 2016 11:16
Naast Lobato hebben ze ook nog Battaglin, indien het lastiger wordt. (Al denk ik dat hij zich meer met Keizer en Bennett op rittenkapen in rondes vanuit de ontsnapping focust)
31 augustus 2016 11:23
Kingstown - 31 augustus 2016 om 09:48
Bijna even oud? Lobato is bijna 3 jaar ouder...!

xistnc - 31 augustus 2016 om 09:41
Hij kan beter in de winter naar de baan gaan, daar leert hij meer van en daar hoeft niemand te roepen: "blijven trappen"....

Reacties zijn gesloten.