Lotto Soudal bevestigt komst Valls en Marczynski

donderdag 24 september 2015 om 21:19
Lotto Soudal bevestigt komst Valls en Marczynski

Rafael Valls - foto: Sirotti

Rafael Valls (28) en Tomasz Marczynski (31) komen volgend jaar uit voor Lotto Soudal. Dat bevestigt de Belgische WorldTour-ploeg.

De Spanjaard Valls komt over van Lampre-Merida en heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarige verbintenis. Begin dit seizoen wist hij de Ronde van Oman op zijn naam te schrijven. “Ik zal binnen dit team de mogelijkheid krijgen om mezelf te bewijzen in rittenkoersen van één week”, aldus Valls, die met Thomas De Gendt, Pim Ligthart en Kris Boeckmans veel oude bekenden tegenkomt uit zijn tijd bij Vacansoleil-DCM.

Marczynski is Pools kampioen op de weg en maakt de overstap van het continentale Torku Sekerspor voor één seizoen. Ook hij stond onder contract bij Vacansoleil-DCM toen Valls, De Gendt, Ligthart en Boeckmans daar reden. Na veel tegenslagen geraakte hij op continentaal niveau in Turkije. “Maar ik heb nooit opgegeven en steeds de ambitie getoond om opnieuw terug te keren naar de WorldTour. Na een goed seizoen bij Torku Sekerspor is dat gelukt. Ik denk dat ik de kwaliteiten heb om op dit niveau een rol te spelen”, zegt hij.

Sergeant duidt op buitenlandse markt sponsoren
Manager Marc Sergeant verwelkomt de twee klimmers met open armen. “Met Rafael Valls en Tomasz Marczynski halen we renners in huis die we willen inzetten op terreinen waarin we in het verleden te weinig gescoord hebben, de rittenwedstrijden van een week. Beiden hebben in 2012 en 2013 bij Vacansoleil gereden en kennen daardoor een aantal renners en medewerkers van onze huidige ploeg.”

“We versterken ons inderdaad met twee buitenlandse renners”, bekent Sergeant. “In België zijn er immers niet veel renners die het potentieel hebben om in dat type koersen mee te draaien, en degene die er zijn, rijden al bij ons. Maar we willen nog beter doen. En naast het Belgische Lotto hebben we met Soudal, Ridley Bikes en Vasco Data Security partners die ook in het buitenland sterk verankerd zijn. Voor hen is een buitenlandse inbreng een meerwaarde.”

Dit artikel delen:

31 Reacties

koos1 25 september 2015 om 10:52

Zijn natuurlijk goede renners, maar kopmannen zijn ze zeker niet. Valls kan top10 rijden in kleine rondjes, maar kan ook totaal onzichtbaar zijn.
Volgendjaar in de grote rondes weer alles op etappeoverwinningen met oa Greipel dan maar, want een klassementsrenner voor de grote rondes hebben ze gewoon niet.

LB108 25 september 2015 om 12:13

@koersmaniak, het is niet omdat een dure renner vertrekt dat dit allemaal extra geld is e: Boeckmans, Gallopin, Wellens, Benoot, Debusschere, Hansen verlengen allemaal dus is toch allemaal niet voor minder dan hun huidig contract.. Dus het geld mindert snel zo denk ik..

albertooo 25 september 2015 om 12:16

Valls is een goede renner, maar heeft deze ploeg niet een slecht track record met Spanjaarden? Eerder ging het met Pujol en Moreno ook al mis.

john 25 september 2015 om 12:49

Hadden ze net zo goed Rob Ruijgh kunnen nemen is niet slechter dan die twee

LB108 25 september 2015 om 17:26

@john, niet slechter? wat heeft die jongen al laten zien afgelopen jaar? en hij is geen Pool of Spanjaard..

Vic413 27 september 2015 om 11:21

Voor de rittemkoersen van een week hebben ze toch al Galoppin en Wellens?
Voor de klassiekers had den ze moeten versterken, nu hebben ze Benoot, Greipel, Roelandts, Debusschere, daar kunnen er wel nog wat bij denk ik.
Ik vind lotto vooral leuk om al het belgisch talent, ik hoef geen 2de Etixx.

Headlines

Materiaalzone

Populair