Lindeman vertrekt bij Rabobank: “Alles geven voor profcontract”

woensdag 6 augustus 2014 om 15:23

Het Rabobank Development Team heeft vandaag bekend gemaakt dat Bert-Jan Lindeman volgend seizoen niet meer voor de ploeg gaat rijden. De Nederlander moet nu op zoek naar een nieuwe werkgever. “Het liefst wil ik prof worden. Dat is waar ik voor strijd”, zegt Lindeman tegenover WielerFlits. “Ik ben er heel druk mee bezig: ik train hard, werk hard en doe er alles voor om die stap te maken.”

“Ik heb bij het Rabobank Development Team de mogelijkheid gekregen om een mooi programma te rijden. Die heb ik met beide handen aangegrepen. Het is weliswaar een opleidingsploeg die vooral gericht is op jonge renners, maar ze hebben mij toch één jaar de kans gegeven om mezelf te bewijzen. Daar ben ik de KNWU héél dankbaar voor”, stelt de 25-jarige renner. “Ik presteer goed, maar er was sowieso geen ruimte meer voor volgend jaar.” Lindeman heeft dit seizoen enkele mooie uitslagen neergezet. Hij won onder meer de Tour de Bretagne.

“Ik sta nu vijftiende op de UCI Europe Tour Ranking. Dat laat wel een beetje zien wat voor seizoen ik rijd. Ik ben heel gemotiveerd om te laten zien wat ik op het hoogste niveau in mijn mars heb. Ik doe er alles voor om dat te realiseren. Ik laat bij Rabobank zien dat ik er met volle overgave voor werk. Ik ga bijvoorbeeld al op trainingskamp één week voordat de ploeg gaat. Kosten noch moeite bespaar ik om mijn topniveau te halen. Ik heb dit seizoen al een mooi niveau laten zien. Ik hoop dat daar een contract bij past.”

Bert Jan Lindeman

Lindeman is er druk mee bezig om dat profcontract te krijgen. Hij vindt het lastig om zijn kansen in te schatten. “Stel je voor: Orange Cycling Team en Team De Rijke worden ProContinentaal, dan is de kans natuurlijk groot dat ik weer prof word. Maar als de markt nog verder krimpt – je hoort bijvoorbeeld al dat Garmin-Sharp en Cannondale samengaan – dan wordt het weer heel lastig. Ik kan er eigenlijk niets zinnigs over zeggen. Vanuit verschillende ploegen zijn er wel goede signalen, maar nog niet heel concreet.”

De Drent laat in het midden over welke ploegen het gaat. “Er zit van alles tussen. Daar doe ik geen uitspraken over. Als ik rond ben met een ploeg kom ik daar zelf mee naar buiten. Maar ik ga daar niet van te voren al over speculeren. Dat zou niet gepast zijn.” Hij geeft wél aan dat het niet per se een Nederlandse ploeg hoeft te worden. “Het liefst wel, maar ik ben bereid de hele wereld over te gaan om mijn droom een nieuw leven in te blazen.”

Lindeman krijgt dit seizoen in onder meer de Tour de l’Ain en de Arnhem Veenendaal Classic de kans om zichzelf tussen de profs te bewijzen. “Ik hoop dat ik nog een klein beetje kan stijgen op de Europe Tour Ranking. Er zijn nog veel wedstrijden, daar gaat het niet aan liggen. Het zal meer gaan om hoe benen zijn, hoe de vorm is en hoe de koersen lopen. Aflopen weekend werd ik in Tour Alsace zevende in het klassement, maar ik heb toen zóvéél aangevallen: daar had zomaar meer in kunnen zitten. De vorm is dus gewoon heel goed. Ik heb vooral zin om te koersen. Ik wil gewoon rijden.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair