Lefevere hoopt op nieuw contract Alaphilippe: “Maar niet tot elke prijs”

donderdag 9 mei 2019 om 09:33
Lefevere hoopt op nieuw contract Alaphilippe: “Maar niet tot elke prijs”

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe loopt uit zijn contract bij Deceuninck-Quick-Step, maar ploegbaas Patrick Lefevere heeft na de klassiekers goede gesprekken gevoerd met de Fransman. “Alleen is de vraag of we elkaar vinden in een correct financieel voorstel, maar de wil is er om met elkaar verder te werken”, vertelt Lefevere aan Het Nieuwsblad.

“Julian weet wat hij aan ons heeft en wij ook wat we aan hem hebben, maar er is een verschil tussen een opwaardering van een contract met tienduizenden euro’s of met honderdduizenden. Ik hoop dat ik er met Julian straks uitkom, maar niet tot elke prijs”, aldus Lefevere.

Volgens Het Nieuwsblad hebben Total Direct Energie, waar een miljoenencontract zou klaarliggen, en Team Ineos zich niet officieel gemeld bij de manager van Alaphilippe. Wel zouden UAE Emirates en Bahrain Merida open staan voor de komst van de klassiekerrenner. Doordat kopmannen als Costa, Kristoff en Nibali uit hun contract lopen en mogelijk vertrekken, zou het budget toereikend moeten zijn om Alaphilippe te lokken.

Dit artikel delen:

21 Reacties

Jeff®ey 9 mei 2019 om 09:39

Zal net als ieder jaar wel Weer geen geld hebben patje. En dan weer een aantal maanden zielig doen en ineens weer met een flinke zak geld op de proppen komen. Just the same als ieder jaar rond deze tijd…

AnderJ 9 mei 2019 om 09:45

Niki Terpstra wacht nog tot die zak geld komt hoor…

dikkechaap 9 mei 2019 om 14:15

Als je Patje moet geloven (en dat doen helaas vrij veel mensen) heeft hij een van de kleinste budgetten in de wielerwereld. Ondertussen zijn ze de afgelopen 10 jaar altijd bij de rijkste ploegen geweest (vrijwel onafgebroken top 5 qua budget). Overigens is dat natuurlijk wel deels zijn verdienste.

appiett 9 mei 2019 om 09:52

Oei dat zou een groot verlies zijn voor de ploeg. Scoorde ook dit jaar weer als een malle.
Off topic:Lefevere leidt al “eeuwig” een topploeg. Waar hij ieder jaar weer goede renners en sponsoren voor weet te strikken. Daarvoor verdiend hij waardering. Dat ik hem persoonlijk in interviews vervelend vind overkomen is iets anders.

Spinergy 9 mei 2019 om 10:05

Loulou weet wat er met Barguil gebeurde toen hij voor het geld koos…

koos verrek 9 mei 2019 om 10:16

Ala in de woestijn.

Secondant 9 mei 2019 om 10:24

Vertrekt Costa bij UAE? Dat is nieuw voor mij. Vandaar dat hij dit jaar het behoorlijk doet.

Casar 9 mei 2019 om 10:27

2 aanvullingen

De renners bij Emirates als Costa gaan niet vertrekken maar lopen uit hun contract zodat er geld vrijkomt. Maar ze kunnen ook nog blijven

Devenyns en De Clercq hebben ook een aanbieding gekregen om bij te tekenen

krypton 9 mei 2019 om 11:33

Als hij veel meer kan verdienen bij een Ineos of UAE Emirates dan is vertrekken logisch. Daar heeft hij ook meer dan voldoende ondersteuning van goede ploeggenoten.

Jean Dumas 9 mei 2019 om 11:42

Patrick is door de wol geverfd – o.a. VDB, en gaat nooit door de knieën.

Barry Batsbak 9 mei 2019 om 11:45

Als Alaphilippe winnen belangrijker vindt dan geld moet ie vooral bij DQS blijven. Als hij voor het geld kiest en vertrekt moet hij rekening houden met fors minder overwinningen. Voorbeelden te over inmiddels.

krypton 9 mei 2019 om 11:51

Waarom zou hij bijv. bij UAE minder winnen? Met teamgenoten als Daniel Martin, Diego Ulissi, Tadej Pogacar en Sergio Henao heeft hij in de Ardennen betere ondersteuning dan nu.

Spinergy 9 mei 2019 om 11:53

Edit redactie: Niet doen.

EddyB1958 9 mei 2019 om 12:28

Dus in feite wil je zeggen dat de resultaten van Alaphilippe niet zuiver zijn? Lefevere zou nu aan het onderhandelen met Declercq en Devenijns. Daarna zijn er nog 16 te gaan. Waaronder Alaphilippe en Mas en voor Knox zal er ook wel belangstelling zijn.

lander luypaert 9 mei 2019 om 12:34

Ik denk ni dat ze Costa gaan laten gaan hij heeft toch al goede uitslagen gereden.

Samlambeej 9 mei 2019 om 12:45

Een blauwe garde voor je of een team van wolven achter je / tegen je maakt een groot verschil. Dat zal hij (zich) zeker beseffen. Lefevere gaat die 4 miljoen never nooit matchen. Ook geen 3 miljoen. Zegeteller gaat er wel op achteruit bij verlies van Julian.

MichielH 9 mei 2019 om 14:22

Zou Katusha een optie zijn? ook daar is wat extra geld vrijgekomen.

Natte spons 9 mei 2019 om 14:42

Bij TotalDirect een tandem met Terpstra, waarbij Terpstra van veraf gaat en hij lekker in het wiel kan meerijden is sportief gezien toch vergelijkbaar met wat hij nu heeft. Al heeft de blauwe trein vaak nog 1 man extra.

doorak 9 mei 2019 om 15:15

appiett 9 mei 2019 om 09:52

Prima verwoord.

jooprioolpijp 9 mei 2019 om 15:44

Ik denk dat Lefevere de enorme breedte van z’n selectie kan betalen doordat hij weigert om enorme bedragen neer te tellen voor een enkele absolute kopman, en door te focussen op eendagskoersen, d.z.w. geen geld uit te geven aan ronderenners. Dus geldt voor Ala als voor alle anderen: take it or leave it.
Ik verwacht niet dat Ala alleen maar voor het geld gaat, dus ik zie hem wel naar Total gaan (vult Terpstra goed aan, goede ondersteuning) andere ploegen zie ik niet gebeuren om allerlei redenen (vergelijkbare klassiekerkopman, of totaal geen support)

Ultimo 9 mei 2019 om 15:44

Ik gok erop dat Lefevere Corendon Circus wil overnemen en zo v/d Poel inlijft. Dan heeft hij zeker geld nodig dus zal hij niet al zijn middelen inzetten op publicitair (iets) minder aantrekkelijke Alaphilippe.

Headlines

Materiaalzone

Populair