Leegloper zit Rémi Cavagna dwars in finale Brabantse Pijl
foto: Cor Vos
donderdag 13 april 2023 om 08:49

Leegloper zit Rémi Cavagna dwars in finale Brabantse Pijl

Soudal Quick-Step wist woensdag dan wel niet de winnaar af te leveren van de Brabantse Pijl, de Belgische formatie deed wel lange tijd mee om de overwinning. Rémi Cavagna drukte zijn stempel op de koers, maar viel uiteindelijk net naast het podium.

Cavagna was met een aanval op goed zestig kilometer van de streep de aanstichter van een gevaarlijke kopgroep met daarin ook Dorian Godon, Ben Healy, Lucas Eriksson, Andreas Kron en vroege vluchter Tord Gudmestad. Het bleek een beslissend moment in de koers, aangezien het uitgedunde peloton er niet meer in slaagde om nog terug te keren.

Cavagna bevond zich dus lange tijd in een winnende positie, maar de laatste passage van de Hertstraat bleek er te veel aan. De Fransman moest zijn medevluchters Godon en Healy laten rijden, zag ook ploegleider Tom Steels. “Het was een puur technische kwestie”, concludeert de oud-renner in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Toen die mannen het gootje opzochten, wisten we dat het moeilijk zou worden voor Rémi.”

“Ligt daar een hellende strook kasseien zonder dat pad ernaast, is hij altijd mee. En krijgen we een andere koers. Een andere finale. Hij probeerde er nog wel de kop te pakken. Maar eens op de stenen, was het voorbij.” De hardrijder leek in de slotfase nog wel op weg naar de derde plaats, maar de pechduivel reed mee met Cavagna. Steels: “Op het einde zat hij met een leegloper. Die kostte hem de derde plaats.”

“Dit kun je bezwaarlijk tegenvallend noemen”
Een balende Cavagna kwam uiteindelijk als vierde over de streep, nadat hij in de laatste meters nog werd voorbijgesneld door Benoît Cosnefroy. Toch hield Steels een goed gevoel over aan de Brabantse Pijl. “Dit kun je bezwaarlijk ’tegenvallend’ noemen, hé. We zaten vol mee in de race.”

“Rémi bracht de beslissende vlucht zelf op gang en bij de tweede forcing was hij opnieuw mee. In de spurt voor de ereplaatsen deed Bagioli nog wat hij kon. Ik kan de jongens dus weinig verwijten. Ze reden een prima wedstrijd. Niet vergeten ook dat we hier – naast Julian Alaphilippe – ook Mauro Schmid moesten missen.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
13 april 2023 09:41
Je moet precies zo blij zijn als de mogelijkheden je toestaan. Cavagna heeft gisteren een prima koers gereden wat je niet af moet zetten tegenover de tijden dat Museeuw met Ballerini en Tafi aankwam of het tijdperk Boonen.
    13 april 2023 13:22
    Juist. Alleen jammer dat Cavagna wat vroeg timede, anders had hij wellicht nog kunnen winnen ook.
    Hij was er sterk genoeg voor.
13 april 2023 10:30
Ze missen niet enkel Alaphilippe & Schmid, ook Vansevenant had hier een versterking geweest op dit parcours.
    13 april 2023 11:02
    Is Schmid ziek? Want die vliegt de laatste tijd.
13 april 2023 08:59
Het moment is daar dat Quickstep blij is met een 4e plek in een semi-klassieker met een uitgedund deelnemersveld...
    13 april 2023 09:06
    Tja wat moeten ze doen? Het positieve meenemen en daarop verder bouwen lijkt mij ook het beste idee. Dat van die leegloper is natuurlijk een geldig excuus, dat van dat gootje dan weer niet. Iedereen weet dat het daar zo gaat en als Cavagna de enige van de kopgroep is die dat niet doet, moet je eerst naar jezelf kijken
    13 april 2023 09:15
    @wielerlover
    Eens, maar over het algemeen mag je toch meer van Quickstep verwachten. Ik wil ze niet bashen, want ben best fan van de ploeg.. maar ook het excuus dat Schmid en Alaphlippe er niet waren is triest. Er was namelijk een half peloton aan toppers niet aanwezig in die koers (slechts 12 WT-ploegen volgens mij).
13 april 2023 09:11
Altijd grappig als ze dat op beeld bij de finish blijkbaar moeten duidelijk maken.
13 april 2023 09:23
Zuur dat hij een leegloper had en hem dat (wellicht) de derde plaats kost. Blijft staan dat vroegah niet heel blijk geweest zou zijn met een derde plaats in een semi-klassieker (tenzij dat een van de mindere resultaten zou zijn geweest van het voorjaar).
13 april 2023 11:58
Nou die derde plek lag zeker niet enkel en alleen aan die leegloper. Niet door het gootje kunnen rijden zet toch wel te denken, daar liggen absoluut extra watts. Hij zwabberde alle kanten uit, weinig spoorvast. Kan mijn inziens aan 2 punten liggen.
1. aan z'n limiet qua conditie, minder coördinatie
2. gebrek aan techniek
Hoe dan ook nog best wat mogelijkheden voor hem.
    13 april 2023 13:29
    Door een gootje rijden is toch makkelijk op te trainen zou je denken?
13 april 2023 13:19
Steeks heeft gewoon gelijk. Ze reden prima koers. Alleen zonde van aflioer natuurlijk en beetje verkeerde timing van Cavagna.

Reacties zijn gesloten.