Van den Berg gaat in Frankrijk wonen: “Ik moet mijn klimcapaciteiten ontwikkelen”

Van den Berg gaat in Frankrijk wonen: “Ik moet mijn klimcapaciteiten ontwikkelen”

foto: Cor Vos

zondag 27 oktober 2019 om 07:30
Interview

Vrijdag werd bekend dat Lars van den Berg Metec-TKH verruilt voor Groupama-FDJ U23. Een verrassende transfer, aangezien de Nederlander eigenlijk bij Metec-TKH zou blijven: “Als ik prof wil worden, dan moet ik mijn klimcapaciteiten ontwikkelen. Groupama-FDJ U23 kon mij die zekerheid geven.”

“Ik ben er heel erg blij mee”, vertelt Van den Berg, die volgend seizoen aan zijn laatste jaar bij de beloften begint. “Ik denk dat zij interesse in mij hebben gekregen na mijn prestaties in de Tour de l’Avenir. Het speelde al een tijdje, maar recentelijk werd het ineens erg concreet. Vorige week kwam het rond.”

Bij Groupama-FDJ U23 hoopt – en denkt – Van den Berg de overstap naar de WorldTour te kunnen maken: “Het voelt alsof het een alles-of-nietsjaar gaat worden, het wordt erg belangrijk.” De opleidingsploeg kan Van den Berg helpen met zijn ambities. “Ze rijden heel veel klimwedstrijden. Daarnaast ga ik in Frankrijk wonen met het team. Dan trainen we één keer per week samen, maar krijgen we ook lessen over voeding en training. Het is dus heel erg professioneel.”

Kevin Inkelaar, die dit seizoen voor het Franse team uitkomt, adviseerde Van den Berg om de overstap te maken. De twee zaten samen in de Nederlandse selectie voor de Tour de l’Avenir dit jaar. “Ik heb het er met hem uitgebreid over gehad. Hij roemde het team en was heel positief. Hij had dus zeker goede woorden voor me.”

Lars van den Berg in een van zijn laatste wedstrijden voor Metec-TKH, de Eurode Omloop – foto: Cor Vos

Afscheid bij Metec-TKH
Het betekent dat de 21-jarige coureur Metec-TKH na drie jaar vaarwel zegt. “Ik ben heel erg dankbaar voor de drie jaar begeleiding die zij hebben gegeven”, aldus de Utrechter. “Metec-TKH en ik hadden allebei de intentie om door te gaan met elkaar. We hebben gesproken over het programma. Zij waren heel welwillend over de uitbreiding van het aantal klimkoersen, maar het was nog even afwachten. Groupama-FDJ kon die zekerheid wel geven, dus heb ik mijn keuze gemaakt op basis van het programma.”

Metec-TKH respecteerde de keuze van Van den Berg, dus gaan de Nederlander en de Nederlandse Continental-formatie goed uit elkaar. “Ze waren positief over mijn overstap. Ze konden de keuze wel begrijpen, eigenlijk. Ik kijk ernaar uit om aankomend tegen Metec-TKH te koersen. Dat gaat gebeuren in de Ronde van Rhône-Alpes Isère, bijvoorbeeld”, sluit Van den Berg af.

Dit artikel delen:

5 Reacties

storm-biker 26 oktober 2019 om 18:54

@redactie Metec is Continental niet Procontinental

0
Duh 26 oktober 2019 om 19:11

Verwarrend dat de voornaam niet in de titel staat als het om een of andere CT renner blijkt te gaan ipv de WT renner.

0
Samlambeej 27 oktober 2019 om 10:30

Precies!

0
Lalsacien 26 oktober 2019 om 20:02

Leuk artikel!

0
maklukzat 26 oktober 2019 om 22:05

Flinke stap. Hopelijk kan hij zich snel aanpassen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone