Lammerts ziet kansen voor Nederlanders op WK-parcours

vrijdag 1 mei 2015 om 11:46
Lammerts ziet kansen voor Nederlanders op WK-parcours

Bondscoach Johan Lammerts ziet kansen voor Nederlandse renners op het WK-parcours van Richmond. Samen met Sebastian Langeveld heeft hij het parcours verkend en met laatste kilometer die verre van vlak is, verwacht hij dat mannen als Langeveld, maar ook Niki Terpstra en Lars Boom zeker niet kansloos zijn.

De slotkilometer van de omloop in het Amerikaanse Richmond, die zestien keer verreden zal worden tijdens het WK, bestaat uit een klim van 300 meter, gevolgd door 680 meter vals plat.”Het is een prima en mooi parcours, maar lastiger dan op papier”, aldus Lammerts tegenover het ANP. “Het laatste deel van het rondje is technisch en dat kan voor breuken zorgen in het peloton en leiden tot verrassingen.”

“We staan aan de start en hebben dus mogelijkheden. Het parcours is zeker geschikt voor ons. Lars Boom, Niki Terpstra en Sebastian Langeveld kunnen hier goed op weg.”

Het WK wielrennen wordt gehouden van 20 tot en met 27 september, met de wegrit bij de mannen als afsluiter.

Dit artikel delen:

22 Reacties

LyndaLid 1 mei 2015 om 11:51

Degenkolb of Kristoff, mogen we al inzetten?

Klinkt voor mij als Boom en Dumoulin hier onze mannen zouden moeten zijn, Langeveld snap ik niet zo..

0
tight 1 mei 2015 om 11:58

Waarom zegt hij niets over de “kasseien”?

0
luckyloek 1 mei 2015 om 11:58

De aankomst klinkt voor mij een beetje als Quebec. Ik zou dan toch eerder inzetten op Gesink, Mollema, Slagter en Dumoulin dan op de namen die Lammers noemt. Al moet Gesink zijn selectie eerst nog eens verdienen. Ken natuurlijk de rest van het parcours niet echt, dus wie ben ik om daar over te oordelen. Ik betwijfel echter of die kasseien een rol gaan spelen.

0
john 1 mei 2015 om 12:03

Wat moet hij anders zeggen, kan je net zo goed thuis blijven

0
Marakus 1 mei 2015 om 12:10

Nou hij zou in ieder geval iets over de kasseien kunnen vertellen ;) daar ben ik het meest benieuwd naar. Zijn het kasseien waar echt iets kan gebeuren of zijn het gewoon strak gelegde klinkers en stelt het niks voor. Dat lijkt mij van grote invloed voor de selectie keuze.

0
UrbanSteel 1 mei 2015 om 12:51

Scherp van Lammerts “We staan aan de start en hebben dus mogelijkheden” kan je geen speld tussen krijgen , maar mijn lachspieren zijn aan het begeven door deze uitspraak.

0
Abdoe 1 mei 2015 om 12:51

Er wordt niets over de kasseien gezegd, dus zullen ze wel niets voorstellen.

Al noemt hij als vooruitgeschoven namen dan juist weer renners die goed rijden op kasseien…

0
Purito 1 mei 2015 om 12:56

Valverde voor nogmaals een derde plek !

0
Witte Trui 1 mei 2015 om 13:03

Wanneer die kasseien niet zoveel voorstellen, zie ik de meeste kans voor Hofland.

0
schipperaar 1 mei 2015 om 13:06

Had een paar centen uitgespaard met google maps en een gezellig filmpje of t sprookjesboek van Andersen.

0
Di_Rossi 1 mei 2015 om 13:22

Toekomstmuziek dit, we zullen zien. Laat ze daar maar aanvallend koersen en dan zien wie er overblijft, i.p.v afwachten en bij de eerste serieuze aanval van concurrenten er massaal afwaaien.

0
nasibal 1 mei 2015 om 13:36

Ik vrees dat als dit de namen zijn die voor ons kans maken, dat er nog 20 andere buitenlandse namen te verzinnen zijn die ook kans maken. Als ik vervolgens de totale groep onderling vergelijk springen daar een aantal namen uit, maar geen Nederlandse namen. Denk dat Lyndalid erg dichtbij zit met types als Degenkolb of Kristoff. Als het een geslote koers wordt dan geef ik zelfs de pure sprinters nog wel een kans.

0
ikbenprocycling 1 mei 2015 om 13:56

Inderdaad toekomstmuziek… wie dan leeft die dan (wel of niet goed) fietst

0
tylerhamilton 1 mei 2015 om 13:57

Aankomst voor Albasini:)

0
MooieMario 1 mei 2015 om 14:03

Als je het parcours zo ziet zou ik Terpstra als kopman uitspelen.

0
LennartZ 1 mei 2015 om 14:27

Probleem voor zowel Degenkolb als Kristoff gaat wel zijn dat zij minder ploegmaten zullen hebben. Dit terwijl er van hun toch verwacht zal worden dat ze de koers moeten gaan dragen.

Hierdoor verwacht ik toch meer van mannen als Valverde, Gerrans, Matthews, Gilbert en van Avermaet. Denk dat Nederland een paar outsiders zal hebben (op zijn best).

0
castelinni 1 mei 2015 om 14:34

we zouden wel een goede klassieker prloeg kunnen opstellen als de kasseien echt zwaar zijn:
boom, terpstra, langeveld, tjalingi, de kort, westra, veelers, dumoulin

0
mollemarijden 1 mei 2015 om 15:38

@castelinni
Sowieso klimmers erbij. Die moet je altijd erbij hebben:
Klimmers die goed in eendags wedstrijden zijn:
Gesink, Kelderman, Dumoulin en TJS
Klassieke renners:
Boom, Terpstra & Langeveld.

Vervolgens nog 2 goede knechten erbij: Tjalling/Tankink/Clement/Westra

0
Raafje 1 mei 2015 om 15:53

eigelijk hoop ik dat Vanmarcke wint of een goed wk rijdt die maakt dit jaar ook een goede kans .

0
tdv21 1 mei 2015 om 17:01

Een voorspelling maken in de koers is altijd riskant. Zeker als de wedstrijd pas over 4 maanden wordt verreden. De namen die hier worden opgenoemd door Lammerts zijn in mijn ogen toch niet echt meer dan outsiders. Vooral aangezien (denk ik) de WK-finale drie kanten op kan gaan:
1) Op de helling van 300m doet een Gilbert of Valverde een aanval en van de Nederlanders zie ik alleen dan TJS en Mollema volgen. En als ze dan bij een groepje punchers blijven dat zal gaan sprinten voor de zegen zal er wel een type Gerrans/Matthews zijn die sneller is.
2) Het blijft gesloten en een groepje van machtsprinters gaat voor de regenboogtrui sprinten. Alleen Hofland zie ik dan meedoen voor de prijzen, maar of die Degenkolb, Kristoff, Bouhanni, en ja volgens mij ook Boonen, zou aan kunnen ? Ik betwijfel het.
3) Een groepje rijd weg op zo’n 20km en blijft voorop tot aan de streep. Als in dit groepje één van de 3 opgenoemde Nederlanders zit geef ik ze wel een kans, maar ik gok dat er dan ook wel iemand als Vanmarcke zal bijzitten. Rij/sprint die er maar eens af…

0
tdv21 1 mei 2015 om 17:03

Trouwens het feit dat Lammerts deze drie namen noemt zou dat misschien willen zegen dat de kasseien toch wel een groot effect hebben ? Anders zou ik eerder verwachten dat hij Mollema, TJS en Dumoulin als kopmannen zou noemen.

0
sven241 1 mei 2015 om 21:31

We maken altijd kans, maar de enige die echt wereldtop is, is Terpstra. De andere als Boom, Mollema, Dumoulin, Slagter, Langeveld moeten echt een hele goede dag hebben om op het podium te rijden. De Spanjaarden hebben altijd 3 of 4 man die kunnen winnen en Degenkolb, Kristoff, Gilbert, en Gerrans zijn gewoon beter en alleen Terpstra kan daar aan tippen, maar heeft dan de minste sprint van iedereen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone