Kristoffer Halvorsen zegeviert in Handzame Classic

Kristoffer Halvorsen zegeviert in Handzame Classic

foto: Sirotti (archief)

vrijdag 17 maart 2017 om 17:20

Kristoffer Halvorsen (Joker Icopal) heeft Handzame Classic gewonnen. Het Noorse sprinttalent – tevens regerend wereldkampioen bij de beloften – was na 192 kilometer koers tussen Bredene en Handzame de beste in een sprint van een sterk uitgedund peloton. Adam Blythe werd tweede, Kenny Dehaes eindigde als derde.

Vroege kopgroep
In de eerste kopgroep waren twee Nederlanders vertegenwoordigd: Taco van der Hoorn van Roompot-Nederlandse Loterij en Rob Ruijgh van het kleine Terteletto. Conor Dunne (Aqua Blue Sport) koos ervoor om op de Ierse feestdag van St. Patrick’s Day  mee te springen, net als Max Kanter (opleidingsploeg Sunweb), Maxime Farazijn (Sport Vlaanderen-Baloise), Patryk Stosz (CCC Sprandi Polkowice), Jason Lowndes (Israel Cycling Academy), Timothy Stevens (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) en Giacomo Berlato (Nippo-Vini Fantini). Zij pakten na een winderige openingsfase ruim twee minuten voorsprong.

Waaiers zorgen voor opschudding
De wind hield het peloton in zijn greep. An Post-Chainreaction trok het peloton in waaiers. De eerste groep had de koplopers snel te pakken en bedroeg na de samensmelting ruim dertig renners. Toch wist een groot aantal renners terug aan te sluiten. Uit de voorste gelederen ontsnapten vervolgens Iljo Keisse, Lukas Pöstlberger, Alex Kirsch, Mads Würtz Schmidt, Jonas Koch en weer Timothy Stevens. Het gat met het voorste peloton schommelde rond de halve minuut. Op 35 kilometer werden ook zij gegrepen.

Halvorsen volgt Baska op
Meerdere speldenprikken leverden geen serieuze ontsnappingen meer op. Het peloton, met de sprintersploegen op kop, hielden alles onder controle. Onder meer Joker Icopal en BORA-hansgrohe hadden veel vertrouwen in hun kopman. Het tempo, in combinatie met de wind, dunde het peloton sterk uit. Een sterk Aqua Blue Sport gooide het tempo in de laatste kilometer ook nog de hoogte in, maar zag in de sprint kopman Blythe het onderspit delven tegen beloftenwereldkampioen Halvorsen.

Coen Vermeltfoort (Roompot-Nederlandse Loterij) probeerde in de laatste honderden meters op de verrassing te spelen, maar hij werd teruggepakt en strandde op de vijfde plek als beste Nederlander. Zijn ploegmaat André Looij werd zesde.


[poll id=”454″]

Dit artikel delen:

20 Reacties

HoofdIsVrij 17 maart 2017 om 17:23

Trein raakt Hofland weer kwijt…

0
Lennimator 17 maart 2017 om 17:24

Mooie sprint, jammer van Roompot. De Noren hebben er weer een. Blijft fascinerend dat land…
Ik dacht trouwens dat Handzame een of ander merk was. Weer wat geleerd.

0
Gebruikersnaam 17 maart 2017 om 17:24

Halvorsen deed daar ook even mooi de deur dicht voor Jans. Gebeurde echter niet vooraan, dus dan ligt er doorgaans niemand wakker van.

0
TykkeThor 17 maart 2017 om 17:25

Sterke sprint van Looij zeg, kwam van heel ver en toch nog vijfde.

0
ChefSpijker 17 maart 2017 om 17:26

Je bedoelt ‘Hofland raakt trein weer kwijt’ ;)

Roompot met 2 man top 10 blijven lekker ereplaatsen sprokkelen. Nu nog ergens die zege halen.

0
HoofdIsVrij 17 maart 2017 om 17:30

Kijk ik er overheen of zie ik op beeld duidelijk twee roompot renners in de top 10, maar in de uitslag van VTM en hierboven maar 1?

0
MrSjaakBraak 17 maart 2017 om 17:30

Straffe sprint van Halvorsen! Zonde dat ze bij Roompot altijd allemaal voor zichzelf spurten, onbegrijpelijk ook want Looij laat keer op keer zien rapper te zijn dan Kreder volgens mij. En bij Lotto Soudal bleek het vertrouwen in Hofland ook weer onterecht, hoe raakt die man toch altijd zijn trein kwijt?

edit: Wel weer een mooie koers gezien, constante dreiging van waaiers, maar jammer genoeg geen enkele ploeg die het echt uit elkaar kon rijden. De deur stond aan de achterkant van het peloton wel de hele koers open.

0
Krakowic 17 maart 2017 om 17:31

Sterke sprint van Halvorsen. Hofland leek wel verstoppertje te spelen met z’n team.

0
thombvb 17 maart 2017 om 17:37

Super van Halvorsen! Sterke sprint!

0
TheArt 17 maart 2017 om 17:39

Echt een gevalletje van Hofland raakt de trein kwijt. Hij gaat echt overal voor in de remmen. Ik heb toevallig deze aanloop van de sprint eens op hem gelet en hij zat perfect in het wiel van zijn trein totdat hij ze besloot niet meer te volgen. Vervolgens komt hij middenin het pak terecht en gaat ie constant in de remmen, steeds net als hij weer naar voren kan komen. Dat is een probleem hoor. Daar moet hij of wat aan doen of hij zal zijn carrière moeten gaan verderzetten als pure knecht.

Vermeltfoort trouwens duidelijk 5e en Looij 6e. Top-10 klopt niet. Alweer niet. Bij Nokere stond ook al Van Empel eerst in de top-10 en dat moest toen Looij zijn.

0
vlek 17 maart 2017 om 17:45

Sterke tweetrapsraket van Halvorsen! Hofland inderdaad veel te veel in de remmen. Het moment dat hij de twee man voor zich definitief kwijt raakt was niet in beeld, maar daarna leek het vertrouwen in de chaos weer helemaal weg. Dit blijft voorlopig een type sprint waarin hij erg veel moeite heeft om daadwerkelijk tot sprinten te komen. Leek nu zelfs een stuk minder te gaan, in een relatie klein peloton, dan dat vorig jaar een periode het geval was. Hopelijk kan hij gedurende het seizoen, met ervaring in dienst van Greipel, die lijn weer terug inzetten.

0
Covadonga 17 maart 2017 om 17:53

Yes!

0
robotour 17 maart 2017 om 18:08

Mooie overwinning van Halvorsen na die tuimelpartij van woensdag.
Hofland kun je ook gewoon als sprinter afschrijven, als hij in dit soort koersen al niet meer in staat is zich te handhaven en mee te doen om de overwinning. Lijkt een tweede Theo Bos te worden. Goed van TLJ om hem te laten gaan, nu zit Lotto Soudal ermee opgescheept;);)

0
Manuel Beltran 17 maart 2017 om 19:02

@robotour

2e Theo Bos?!?! Mocht ie willen!
Bis is nooit de topsprinter geworden die iedereen in hem zag, maar die heeft toch behoorlijk wat zeges bijelkaar gefietst volgens mij…

Hoop dat Hofland er dit jaar ook nog een paar pakt. Dat zou dan wel op een wat lastigere aankomst met een kleiner groepje moeten zijn ben ik bang. En anders gewoon excelleren in de trein van Greipel. Ook gaaf.

0
Tuubke 17 maart 2017 om 19:30

@Beltran Zou Hofland dat wel kunnen, rijden in de trein van Greipel? Hij raakt als het een beetje dringen wordt bijna altijd het wagonnetje voor hem kwijt, dus ik zou hem niet in mijn sprinttrein willen hebben als ik Greipel was. Nee, dan toch liever proberen met een klein groepje aan te komen, zonder al te veel gedrang.

0
Kingstown 17 maart 2017 om 19:46

Als ik de reacties hier eens lees dan moet Hofland tijdrijder worden. Geen gedrang en geen treinen. Ideaal.

0
McMulenga 17 maart 2017 om 20:01

Hoe pakt Roompot die sprints aan? Uit de video lijkt het alsof Vermeltfoort voor Looij de sprint aan trekt en er dan net niet voorbij kan komen. Of is het gewoon ieder voor zich en zaten ze toevallig in elkaars wiel?

0
Krakowic 17 maart 2017 om 20:31

@McMulenga
Ieder voor zich was het vandaag en komen dan toevallig na elkaar over de streep. Denk dat ze vooral geen kansen van één van de sprinters willen ontnemen. Geen van de sprinters springt er echt bovenuit bij Roompot. Looij gezien zijn leeftijd misschien wel de meeste potentie. Daarnaast had je aan een treintje in een chaotische sprint als deze ook weinig gehad.

0
Lalsacien 17 maart 2017 om 21:18

De beelden van boven waren heel leerzaam. Prachtig om te zien hoe velen vechten voor hun plek. Schouder tegen schouder duwen en ingesloten raken waren heel duidelijk te zien in de aanloop naar de eindsprint.

0
BenderBeach 18 maart 2017 om 00:04

Vermeltfoort laat deze week zien dat zijn plaatsje bij Roompot zeker niet gestolen is. Ging sterk aan als eerste en leek zelfs even op weg naar de zege maar de streep lag iets te ver en de krachten raakte iets te vroeg op. Desondanks knap gedaan van Coen. Andre Looij- net als in Nokere – dankzij een knappe remonte weer keurig in de Top-10. Iedereen keurig op zijn plek op dit niveau.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone