Kristoffer Halvorsen (27) stopt met koersen, nog zes renners weg bij Uno-X
Kristoffer Halvorsen - foto: Uno-X
vrijdag 25 augustus 2023 om 11:44

Kristoffer Halvorsen (27) stopt met koersen, nog zes renners weg bij Uno-X

Kristoffer Halvorsen stopt op 27-jarige leeftijd met wielrennen. Dat heeft zijn ploeg Uno-X bekendgemaakt. De oud-sprinter van Team Sky en EF Pro Cycling, die in 2016 wereldkampioen bij de beloften werd, reed de laatste drie seizoenen voor het Noorse team. Daarnaast vertrekken nog zes renners bij Uno-X.

Dat nieuws maakt ploegmanager Jens Haugland bekend in een artikel op de eigen kanalen van het ProTeam. Over het aangekondigde pensioen van Halvorsen schrijft hij het volgende. “Kristoffer heeft besloten dat hij op zoek is naar andere dingen. Daarom stopt hij als wielrenner. Ik wil je bedanken voor je inspanningen en veel succes met je studie, Doffen.”

Ook Lasse Norman Leth (beter bekend als Lasse Norman Hansen) verlaat Uno-X om zich volledig te kunnen focussen op zijn baanambities op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Van Anthon Charmig was al bekend dat hij zou vertrekken; hij heeft een contract getekend bij Astana Qazaqstan. “We wilden niet voldoen aan de ingeschatte marktwaarde van zijn zaakwaarnemer, en dat is volkomen eerlijk”, voegt Haugland daar aan toe.

Torstein Traeen is een gewild renner. Meerdere teams toonden al interesse in de klimmer, die begin augustus nog gelinkt werd aan Bahrain Victorious. Hij trekt na zeven jaar bij Uno-X de deur achter zich dicht. “Hij gaat gemist worden, maar hij krijgt ook een heel goede kans. Hij moet die kans ook met beide handen aangrijpen”, spreekt de Uno-X-teammanager zijn steun uit.

Gregaard sloeg twee contractverleningen af
Voor Niklas Eg (‘No hard feelings’), Jacob Hindsgaul (‘Misschien te vroeg prof geworden en geplaagd door blessures’) en Jonas Gregaard is het ook einde verhaal bij Uno-X. Laatstgenoemde viel op met een sterke Tour de France, maar hij sloeg twee verbeterde aanbiedingen van de ploeg af voor een nieuw driejarig contract.

“We zijn niet tot een overeenstemming gekomen”, aldus Haugland. “Gregaard wilde wachten tot na de Tour, maar wij zeiden dat we het aanbod niet zouden veranderen en dat wij andere opties zouden bekijken. Jonas heeft het recht om ook zijn alternatieve opties te bekijken. Dat is in volledige overeenstemming gegaan. Het is een risico dat we allebei nemen.”

Jonas Gregaard droeg de bolletjestrui in de Tour 2023 – foto: Cor Vos

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
25 augustus 2023 13:15
Wat fijn dat dit team zo transparant is over de beweegredenen rondom transfers, erg interessant om te lezen!
25 augustus 2023 14:52
Halvorsen koos toen met Sky misschien niet voor de beste optie, maar kwam toen wel in de meest professionele omgeving terecht en kreeg er ook zijn kansen. Kon het toen ook bij EF (mislukt coronajaar - begon daar nochtans niet slecht) en Uno X echt niet meer waarmaken. Jammer, leek een groot talent.
25 augustus 2023 12:17
Halvorsen, ooit een groot sprinttalent, TJV wilde hem hebben, maar hij koos voor Sky. Daarna de belofte niet waargemaakt. Hij zal vast wel eens gedacht hebben "Wat als ik toen voor TJV gekozen had?"
  25 augustus 2023 14:21
  Dus als bij TJV komt alles goed haha
  25 augustus 2023 19:44
  Achteraf de koe in de kont.. Maar ben het zeker eens, kan mij voorstellen dat hij wel eens terug heeft gekeken naar die keuze, zelfde tijd als Groenewegen? TJV heeft hem naar de top gebracht. Dezelfde mogelijkheid had er voor hem
  25 augustus 2023 19:45
  ingezeten. Zeker gezien die container
  25 augustus 2023 19:46
  *container = constante peogressie die Jumbo heeft gehad. Tot vandaag. Gemiste kansen en talenten, een onderdeel van de sport.

Reacties zijn gesloten.