Halvorsen sprint naar zege in Slowakije, Sagan nieuwe leider
zaterdag 18 september 2021 om 15:57

Halvorsen sprint naar zege in Slowakije, Sagan nieuwe leider

Kristoffer Halvorsen heeft de derde etappe in de Ronde van Slowakije op zijn naam geschreven. De Noor van Uno-x was na een rit van 193 kilometer tussen Dolný Kubín en Považská Bystrica de snelste renner in de massasprint. Hij bleef Kaden Groves met een nipt verschil voor. Peter Sagan finishte als derde en is de nieuwe leider.

Het peloton kreeg op de derde dag een rit voorgeschoteld waarin onderweg vijf heuvels van tweede categorie bedwongen moesten worden. Na een levendige openingsfase met meerdere ontsnappingspogingen, slaagden vijf renners er uiteindelijk in om langere tijd weg te blijven.

De vlucht van de dag werd gevormd door de Spanjaard Roger Adrià (Equipo Kern Pharma), de Pool Tomasz Budzinski (HRE Mazowsze Serce Polski), de Tsjech Matěj Zahálka (Elkov – Kasper) en de Italianen Andrea Garosio en Alessandro Tonelli (beiden). Zij kregen echter niet veel ruimte van het peloton en reden een maximale voorsprong van niet veel meer dan 2,5 minuut bij elkaar

De leiders zouden het niet tot het einde volhouden. Zahalka werd als laatste overlever uit de vroege vlucht op twintig kilometer van het einde ingerekend. De blauwe brigade van Deceunick-Quick-Step nam ook in de slotfase het initiatief om de koers gesloten te houden, waardoor een massasprint de beslissing moest brengen.

In de strijd om de dagzege ging Hodeg vroeg aan, maar was het Groves die vanuit het midden pijlsnel richting de meet snelde. Aan de linkerkant kwam de Noor Halvorsen vanuit de achtergrond echter snel dichterbij. Een fotofinish moest de beslissing brengen. Daarin bleek dat Halvorsen zijn wiel als eerste over de meet drukte.

Peter Sagan neemt dankzij de verzamelde bonificatieseconden de leiding in het algemeen klassement over van Hodeg. Hij begint morgen als leider aan de slotrit, een 159 kilometer lange etappe naar Trnava.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
18 september 2021 16:05
Dat Halvorsen wint van Sagan doet weinig goeds vermoeden voor de verdere carriere van Peter. Zo jammer dat hij weinig monumenten heeft gewonnen. Is toch echt een veel beter renner dan zijn erelijst doet vermoeden*.

(* nee, 28 etappes in Zwitserland, 16 in Romandië en 21 stuks in Californië leveren je die kwalificatie niet op).
  18 september 2021 16:15
  Ja, een paar jaar terug had hij hier alle etappes gewonnen. Voor mijn gevoel had er ook meer in gezeten. Aan de andere kant 3x WK, Parijs Roubaix, Ronde van Vlaanderen, E3 prijs, Gent Wevelgem en etappes in zo’n beetje elke ronde is toch niet verkeerd.
  18 september 2021 16:31
  Welke kwalificatie? Ik zie er niet veel rondrijden momenteel met een mooier palmares en dat voor iemand bij wie het beste er al voor z'n 30e af was, of zijn carrière moet nog een mooie nazomer krijgen.
  18 september 2021 17:14
  Twee monumenten is gewoon te weinig voor iemand van zijn kwaliteiten. Natuurlijk is het een schitterend palmares, maar had hij even veel kunnen en misschien zelfs wel moeten winnen als Cancellara of Boonen. Die eindeloze serie overwinningen in Zwitserland, Tireno en Californië is voor iemand van zijn klasse gewoon niet zo boeiend.
  18 september 2021 17:16
  Magician, erm... sterk punt. Welke kwalificatie? Die had ik even kunnen noemen :) Ik bedoelde die van generatierenner. Hij zit nu meer in de categorie Freire. Vreselijk goed, maar toch minder dan Boonen of Cancellara.
18 september 2021 16:12
Alvaro...you had one job.
  18 september 2021 17:27
  Perfect gedaan. Zo pist dqs weer naast de pot.
18 september 2021 17:29
Het probleem van Sagan is niet dat hij vroeg in zijn carrière drie keer wereldkampioen werd en onder maar PR en RvV won, maar dat je voelt dat hij nu op zijn 31ste niet meer in staat lijkt om vergelijkbare resultaten neer te zetten. Alsof hij een mindere versie van zichzelf is geworden.

Reacties zijn gesloten.