Kristoff: “Peloton duldt geen partydrugs”

Kristoff: “Peloton duldt geen partydrugs”
woensdag 16 december 2015 om 09:27

Alexander Kristoff heeft hard uitgehaald naar diens (voormalig) ploeggenoot Luca Paolini. “Als je naar hem kijkt, is het misschien wel de persoon die tot dergelijke zaken in staat is”, oordeelt de Noor tegenover Cyclingnews. Paolini werd tijdens de Tour de France betrapt op cocaïne en is voorlopig geschorst.

Groot verlies
Ondanks de harde woorden, baalt Kristoff wel van het wegvallen van de Italiaan. “Het is een groot verlies want hij was een van onze sterkste pionnen voor het voorjaar. Hij heeft heel wat grote wedstrijden gewonnen, zoals Gent-Wevelgem. Dat was een van de hoogtepunten uit zijn carrière, zeker ook gezien de speciale koersomstandigheden. Sinds ik bij de ploeg ben, heeft Luca echt geholpen om resultaten te halen. In Milaan-San Remo trok hij mij werkelijk naar de streep. Hij is dus een groot verlies. Uiteraard kan je in een peloton geen mensen toestaan die partydrugs gebruiken. We moeten de regels respecteren en wat niet toegestaan is, mag je niet doen.”

‘Geen B-staal aangevraagd’
“Ik wist dat hij met slaapproblemen kampte en moeilijk wakker geraakte”, gaat de Noor  verder. “Hij slikte misschien pillen om te kunnen slapen, maar ik was in shock toen ik vernam dat hij aan de cocaïne zat. Als je naar hem kijkt, is het misschien wel de persoon die tot dergelijke zaken in staat is. Ik was in ieder geval niet op de hoogte. Achteraf bekeken, is het misschien niet zo’n grote verrassing. Al denk ik niet dat hij in wedstrijden gebruikte.” Kristoff sprak Paolini na het incident niet meer. “Zijn Engels is niet zo goed. Hij vroeg niet om een B-staal, hij zal dus wel weten dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Ik weet niet precies hoe de zaak evolueert, ik heb er in ieder geval niet veel meer over gehoord.”

Katusha heeft echter aangegeven open te staan voor de terugkeer van Paolini, die nog een contract heeft tot eind 2016. In dat geval zullen de uitspraken van Kristoff een saillant detail zijn.

Dit artikel delen:

27 Reacties

OscarV 17 december 2015 om 09:20

Lucatony, spreek je jezelf nu niet tegen? Ja het is verslavend, maar je kan er best vanaf blijven???
Een bloedtransfusie lijkt mij uitgesloten, tenzij alle betrokken partijen zo ongelooflijk dom zijn dat ze met coke besmet bloed gaan afnemen en terug geven.

Orakel 17 december 2015 om 14:08

In de feiten over bloedtransfusies die gepubliceerd zijn (o.a. Hamilton/ Fuentes, Rasmussen/Wenen) is nooit op enige manier aangegeven dat een x aantal buisjes van afgetapt bloed een lab gecontroleerd zou worden op verboden substanties. Deze aanname ontkracht dus niet de theorie die over Paolini de ronde gaat.

  • 1
  • 2