Konovalovas kopman Litouwen op wereldkampioenschap

woensdag 15 september 2010 om 15:37

Over ruim twee weken vinden de wereldkampioenschappen in Melbourne plaats, en vele landen maken dan ook hun selectie bekend. Zo weet de Litouwse bond te melden dat het Ignatas Konovalovas als kopman van de vierkoppige selectie naar Down Under stuur. Verder hebben ook Marokko, Costa Rica en Letland hun selecties op papier.

Konovalovas krijgt steun van Ramunas Navardauskas, Evaldas Siskevicius en Egidijus Juodvalkis. De naam van Navardauskas is opvallend, aangezien de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik U23 dit jaar gezien werd als één van de favorieten op de wereldtitelstrijd voor beloften.

Selectie Litouwen voor WK-wegwedstrijd in Melbourne
Ignatas Konovalovas (Cervélo), Ramunas Navardauskas (VC La Pomme), Evaldas Siskevicius (VC La Pomme) en Egidijus Juodvalkis (Palmans)

Aangezien Marokko leider is in het landenklassement van de Africa Tour, mag het Noord-Afrikaanse land maar liefst zes renners afvaardigen naar het WK. De vooruitgeschoven pion lijkt Abdelatif Saadoune te zijn, terwijl ook Mouhsinne Lahsaini een topper is op het Afrikaanse continent.

Selectie Marokko voor WK-wegwedstrijd in Melbourne
Adil Jelloul, Mouhssine Lahsaini, Tarik Chaoufi, Abdelati Saadoune, Med Said El Ammoury en Adnane Aarbia

Tot slot hebben ook Letland en Costa Rica besloten wie er namens hun land mag deelnemen aan het WK. De Baltische staat rekent op de diensten van Raivis Raivis Belhovisciks (Flaminia), terwijl het Midden-Amerikaanse land uiteraard zijn enige ProTour-renner Andrey Amador (Caisse d’Epargne) afvaardigt.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone