Ramon Sinkeldam een jaar langer bij Groupama-FDJ

maandag 9 augustus 2021 om 14:03
Ramon Sinkeldam een jaar langer bij Groupama-FDJ

foto: Cor Vos

Ramon Sinkeldam koerst ook in 2022 voor Groupama-FDJ. De 32-jarige Nederlander heeft een eenjarige contractverlenging gekregen van de Franse WorldTour-formatie, waar hij een van de vaste loodsen is van kopman Arnaud Démare.

Sinkeldam is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen in Franse dienst. Daarvoor kwam hij zes jaar uit voor Team Sunweb en voorgangers Giant-Alpecin en Skil-Shimano. Namens Groupama-FDJ wist Sinkeldam een keer te winnen: in zijn debuutjaar voor de ploeg won de Nederlands kampioen van 2017 Parijs-Chauny.

Eerder dit seizoen kreeg Sinkeldam nog een bittere pil te slikken toen hij een selectie voor de Tour de France misliep. “Ik moet zeggen dat ik het al wel aan voelde komen. Vorig jaar moest ik eruit in de Giro, toen was ik ziek en had ik wat problemen. Ik voelde al wel dat ze daar moeite mee hadden en dat ze dat niet echt konden plaatsen. Het zijn geen Nederlanders. Ze zijn niet heel direct, maar ik voelde het dus wel een beetje aankomen”, zei hij toen daarover.

‘Ik waardeer mijn rol’
De contractverlenging maakt de Noord-Hollander dan weer heel blij. “Ik ben blij om mij te blijven ontwikkelen in deze groep. Ik waardeer mijn rol in de trein en de rol die ik vervul met ploeggenoten die nu vrienden zijn geworden. Ik hoop nog te verbeteren. Het doel is om nog sterker te worden”, zegt Sinkeldam.

Ook de contracten van Ignatas Konovalovas en Miles Scotson zijn verlengd. De Litouwer ligt nu, net als Sinkeldam, vast tot eind 2022, terwijl de Australische hardrijder zijn handtekening heeft gezet onder een verbintenis tot eind 2023. Zij krijgen Bram Welten volgend jaar als ploeggenoot. De Nederlander komt over van Arkéa-Samsic.

Dit artikel delen:

6 Reacties

de adelaar 9 augustus 2021 om 14:34

Blij voor hem, had een klotejaar, is een goede renner

0
Ronellenfitsch 9 augustus 2021 om 14:51

Verrassend, ik kreeg op basis van interviews het idee dat hij op een zijspoor stond

0
platteprijs 9 augustus 2021 om 15:24

Is al bekend of hij in de sprinttrein van Demare in de Vuelta start?

0
Japiejo 9 augustus 2021 om 15:26

Die zag ik niet aankomen gezien zijn uitspraken. Maar leuk voor hem!

Zo kan de Sinkeldam Corner ook blijven bestaan ;)

0
Scott Sunderland 9 augustus 2021 om 16:44

Inderdaad erg onverwacht. Alle signalen en uitspraken van hemzelf leken op een exit uit te wijzen.

0
Titaantje 9 augustus 2021 om 22:41

Mooi nieuws! Jaartje werkzekerheid en toch de waardering. Vuelta zou mooi zijn voor hem als leadout voor Arnaud.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone