Koffiemerk Segafredo twee jaar langer co-sponsor Trek-Segafredo

vrijdag 21 mei 2021 om 11:49
Koffiemerk Segafredo twee jaar langer co-sponsor Trek-Segafredo

foto: Cor Vos

Goed nieuws voor Trek-Segafredo: koffiemerk Segafredo heeft besloten om zijn sponsorovereenkomst met de Amerikaanse wielerploeg met nog eens twee seizoenen te verlengen. Dit betekent dat de Amerikaanse formatie tot en met 2023 kan terugvallen op dezelfde co-sponsor.

Sinds begin 2016 is het Italiaanse bedrijf co-sponsor van de ploeg van Bauke Mollema, Vincenzo Nibali en Jasper Stuyven. “We zijn heel erg blij met deze verlenging. In het wielrennen draait het om een langetermijnvisie en daarom is het zo belangrijk om steun te hebben van partners van buiten het wielrennen”, legt John Burke namens Trek Bikes uit.

Ook teammanager Luca Guercilena is in zijn nopjes, nu de handtekeningen zijn gezet onder een nieuwe tweejarige verbintenis. “We werken nu zes jaar samen en hebben enorm veel geïnvesteerd in de sport. We zijn erin geslaagd om een eigen stijl te creëren en een herkenbare samenwerking op poten te zetten. We zijn trots op het resultaat en willen de lat alleen nog maar hoger leggen.”

De Amerikaanse formatie won dit seizoen met Jasper Stuyven al Milaan-San Remo en met Mads Pedersen Kuurne-Brussel-Kuurne. Ook Bauke Mollema was al succesvol met winst in de Trofeo Laigueglia en een ritzege in de Tour des Alpes Maritimes et du Var. De mannenploeg staat momenteel op acht seizoenszeges, de vrouwenformatie is goed voor vier overwinningen in 2021.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Derierre de la course 21 mei 2021 om 12:27

Aha daarom zat Nibali gisteren in de late ontsnapping. Even de sponsor over de streep trekken.

lo squalo dello Stretto 21 mei 2021 om 12:46

Altijd mooi als een sponsor langer in de wielersport wilt blijven. Met de aanvallend koersende Ciccone en naar de toekomst toe misschien ook wel Tiberi hebben ze een goed uithangbord voor de Italiaanse markt. Wellicht voldoende voor de co-sponsor moest Nibali niet blijven tenzij ze nog een andere Italiaanse topper willen halen in de plaats.

Derierre de la course 21 mei 2021 om 13:13

Ik weet ook niet precies hoe belangrijk de thuismarkt voor Segafredo is.

Misschien Moscon een optie, al heb ik geen idee of die in het team past. De droom is natuurlijk Ganna maar die zie ik Ineos niet verlaten.

FDJ 21 mei 2021 om 14:59

Ik ben wel benieuwd of een Ganna zich niet als een Cancellara kan ontwikkelen. Ook in het voorjaar goed. Dan zit hij natuurlijk beter bij Trek Segafredo.

ChefSpijker 21 mei 2021 om 15:21

Ik denk juist dat de Italiaanse markt niet meer boeiend is. Daar is de naamsbekendheid al groot genoeg. In Nederland koop je ook gewoon die bonen overal. Past prima bij een internationaal georiënteerde ploeg.

Headlines

Materiaalzone

Populair