Koersdokter Nokere Koerse: “Verwijt van Bauwens klopt niet”

vrijdag 22 maart 2019 om 10:33
Koersdokter Nokere Koerse: “Verwijt van Bauwens klopt niet”

foto: Cor Vos

Tarteletto-Isorex-manager Peter Bauwens was na afloop van Nokere Koerse witheet. De Belg – die zijn renner Floris Gerts zwaar zag vallen in de eindsprint op Nokereberg – betichtte de hulpdiensten van het geven van een voorkeursbehandeling richting Mathieu van der Poel. “Dat klopt helemaal niet”, zo verklaart koersdokter Lorenzo Lefevere aan Sporza.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 73e editie van Nokere Koerse werd overschaduwd door een zware valpartij in de eindsprint. Floris Gerts was een van de slachtoffers, maar ook zijn landgenoot Mathieu van der Poel ging tegen de vlakte. De aandacht van de televisiecamera ging vooral uit naar de renner van Corendon-Circus.

Maar volgens Bauwens hadden ook de hulpdiensten geen oog voor Gerts. “Als er hulp moet worden geboden aan een renner in nood, mag daar geen onderscheid in worden gemaakt. Alle aandacht van de hulpdiensten ging naar VDP, zonder zich te bekommeren om de renner van een Continentaal Team”, was zijn harde conclusie.

Floris Gerts kwam zwaar ten val in Nokere Koerse – foto: Cor Vos

“Gerts kreeg als eerste verzorging”
Een conclusie waar koersarts Lefevere zich helemaal niet in kan vinden. “Het werd al snel duidelijk dat Gerts als eerste verzorging nodig had. Ik heb dan ook eerst Floris verzorgd. Er was op dat moment ook al een verpleegkundige bij hem. Hij kreeg dus helemaal niet te laat verzorging. Sterker nog: hij kreeg zelfs als eerste zorg.”

Van der Poel werd echter wel als eerste afgevoerd. “Maar dat had een duidelijke medische reden. Ik wilde Floris namelijk nog even in het oog houden vooraleer hij afgevoerd kon worden.” Lefevere begrijpt overigens de consternatie. “Het is voor buitenstaanders wellicht niet duidelijk wie wie is.”

“We dragen tenslotte een andere uitrusting dan de mensen van de ziekenwagen. Maar feit is dat Floris wel degelijk de juiste zorg heeft gekregen op het juiste moment.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

JaBo 22 maart 2019 om 10:46

Ik denk dat een aantal mensen die eerder op WF reageerde op dit voorval hun reactie nog eens terug moeten lezen.

0
Romāns Vainšteins 22 maart 2019 om 11:02

Ik denk van niet want je reageert hier op het artikel dat WF brengt. Als daar aanvankelijk enkel Bauwens’ verhaal wordt geplaatst zonder navraag te doen bij de andere partij is het dus die casus waar je je mening over geeft. Zo werkt een discussieforum. Het is de keuze om snel artikelen te plaatsen en dan is dit gewoon een logisch gevolg.

Wat deze zaak betreft lijkt het me goed mogelijk dat de waarheid meer in het midden ligt. Wanneer de welbekende MvdP luid kermend op de grond ligt kan ik me voorstellen dat men daar iets eerder op afstuift maar dat ze hem helemaal links hebben laten liggen kan ik me ook nauwelijks voorstellen.

0
ikbenprocycling 22 maart 2019 om 12:06

Zo is het.
Wel zeg ik als helaas snelle reageerder toen dat ik vermeende ellende en eenzijdig klaagnieuws op WF voortaan ter kennisneming aanneem. Reageren hier heeft ueberhaupt totaal geen zin, maar dan alleen nog wanneer na enige tijd de casus compleet lijkt te zijn (voorzichtigheidshalve vermelde men dan wel ook een disclaimer). Anders krijg je de volgende dagen berichtjes van zwijgzame bijdehandjes als JaBo.

0
reusjen 22 maart 2019 om 12:08

@RV
Nee, hulpdiensten werken niet volgens het principe, degene die het hardste schreeuwt eerst, juist niet.

0
Romāns Vainšteins 22 maart 2019 om 12:37

Dat heb je gisteren inderdaad al netjes uitgelegd, het idee en de casus was aanvankelijk dat ze dat dus niet deden.

0
JaBo 22 maart 2019 om 12:49

@ benprocycling
Heb vorige keer ook gereageerd. Ook toen vond ik al dat zaak werd overtrokken.

0
LaurentJalabert 22 maart 2019 om 11:00

Hij kreeg wel minder media-aandacht en dat is waarschijnlijk de heer Bauwens niet bevallen. Dat is echter weer geheel logisch aangezien VDP nu eenmaal heet nieuws is.

Maar goed in deze roepcultuur kan je dingen gewoon met een stalen gezicht zeggen en wordt dat door iedereen gelijk overgenomen. Goed dat dit is uitgezocht!

0
Remys 22 maart 2019 om 11:18

Klopt wat deze arts zegt, Floris had al heel snel een nekkraag om. De camera was vanzelfsprekend op MvdP gericht maar de hulpdiensten gaven op zijn minst aan beide renners evenveel aandacht.

0
west 22 maart 2019 om 11:39

Die Bauwens is een beetje een moppersmurf, of niet?

0
ikbenprocycling 22 maart 2019 om 12:09

leve het 'social' media tijdperk

0
xistnc 22 maart 2019 om 12:33
Quote van koersdokter:
Ik wilde Floris namelijk nog even in het oog houden vooraleer hij afgevoerd kon worden

Prima. Maar dan had de tweede ambulance zich toch al best kunnen melden?

0
Ben Geerts 22 maart 2019 om 15:29

Iedere gevallen renner krijgt de zorg die hij/zij nodig heeft. Dus dhr. Bauwens moet nog maar eens goed de beelden terugkijken…en dan verder zijn mond houden….en alleen open te doen voor excuses aan de hulpdiensten….

0

Headlines

Populair

Materiaalzone