Geen ernstige blessures voor Van Empel: “Al gaat het nog niet zoals verwacht”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 19 december 2022 om 18:55

Geen ernstige blessures voor Van Empel: “Al gaat het nog niet zoals verwacht”

Update Fem van Empel kan opgelucht ademhalen: de renster van (nu nog) Pauwels Sauzen-Bingoal heeft geen ernstige blessures overgehouden aan haar zware valpartij in de Wereldbeker van Val di Sole. Dat laat Jurgen Mettepenningen, de teambaas van Pauwels Sauzen-Bingoal, weten aan Sporza.

De jonge Nederlandse viel zaterdag hard op het spekgladde sneeuwparcours, bleef met veel pijn liggen en werd op een brandcard afgevoerd. Aanvankelijk werd gevreesd voor een beenbreuk bij de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal, maar bij een laatste medische scan in het ziekenhuis zijn geen breuken of andere ernstige blessures aan het licht gekomen.

“Fem zit met vocht in beide knieën en ze heeft een kneuzing aan haar linkerbeen”, geeft Mettepenningen aan. “We bekijken het dag per dag hoe het met haar evolueert en of ze in Gavere zal starten.” Van Empel was al niet voorzien voor de Exact Cross in Mol op vrijdag 23 december. De Wereldbeker in Gavere zal op maandag 26 december, op Tweede Kerstdag, plaatsvinden.

Van Empel is door bondscoach Gerben de Knegt wel geselecteerd voor de wereldbekercross in Gavere. De Nederlandse hoopt op tijd klaar te zijn voor de cross in Gavere, aangezien ze nog altijd ruimschoots aan de leiding gaat in de Wereldbeker. Het verschil met haar naaste belager Puck Pieterse bedraagt nu 65 punten.


Update 19.00 uur

Er was vandaag ook nog goed nieuws voor Fem van Empel: de veldrijdster werd tijdens het Wielergala namelijk uitgeroepen tot het grootste Nederlandse wielertalent van 2022. Van Empel was zelf niet aanwezig om de prijs op te halen, maar liet via een videoverbinding wel van zich horen. Ze gaf ook een laatste medische update.

“Het gaat nog niet zo goed als verwacht. Ik heb een flinke kneuzing aan mijn been, vocht in beide knieën en heb misschien ook een lichte hersenschudding. Het is echt dag per dag bekijken wat ik aan kan qua training. Ik kan misschien op korte termijn niet meedoen aan een wedstrijd, maar op de lange termijn zijn er geen problemen.”

 
2 Reacties
Sorteer op:
19 december 2022
Beterschap Fem. En nooit meer naartoe gaan. Is het als beroepsrenster niet waard daar die grote risico’s te nemen, het verdere seizoen in ogenschouw nemend.
19 december 2022
Heel voorzichtig zijn met die mogelijke hersenschudding.

Reacties zijn gesloten.