Kiryienka: “Het publiek spoorde me aan”

donderdag 12 september 2013 om 19:39
Vasil Kiryienka

foto: Sirotti

Vasil Kiryienka boekte vandaag zijn eerste overwinning in meer dan twee jaar. Maar het was wel een mooie, in de Vuelta a España op de Peña Cabarga. Op de slotklim ging de Wit-Rus door een orkaan van geluid.

“Het was soms moeilijk om me te concentreren doordat het publiek zo veel lawaai maakte. Dat spoorde me echt aan,” vertelt de renner van Sky ProCycling op de website van de ploeg.

“Het was een ongelofelijk gevoel toen ik de overwinning pakte en ik ben dan ook erg blij dat ik het team kan terugbetalen voor al het geloof dat ze in me hebben gehad.”

Kiryienka vertelt ook dat zijn afdalingskwaliteiten van belangrijke waarde waren deze rit. “Ik moest rustig blijven op de rechte stukken en proberen tijd te pakken door te sprinten na de bochten. Ik was dan ook erg blij om te zien hoe groot het verschil was geworden aan de voet van de slotklim.”

De 32-jarige renner verdeelde daarna zijn krachten goed. “Toen het omhoog ging was het een kwestie van ervoor zorgen dat ik onder mijn omslagpunt bleef en vooral mijn inspanning te steken in de steilere delen van de klim.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair