Kiel Reijnen aan het feest in Utah

Kiel Reijnen aan het feest in Utah

foto: Sirotti

vrijdag 5 augustus 2016 om 23:43

De vijfde etappe van de Tour of Utah is gewonnen door Kiel Reijnen. De rappe Amerikaanse coureur van Trek-Segafredo was in de straten van Bountiful de beste na een etappe van 186 kilometer. Tao Geoghegan Hart (Axeon Hagens Berman) eindigde als tweede nadat hij eerder nog ten aanval trok. Alex Howes (Cannondale-Drapac) werd derde.

De finale werd gekenmerkt door de dubbele beklimming van Bountiful Bench, een klim van derde categorie. De finish lag na de afdaling in Bountiful. Een kopgroep van vijf begon met een voorsprong van twee minuten aan de eerste klim en daaruit sprong Julien Bernard (Trek-Segafredo) weg op de top. De Fransman kon het niet volhouden.

Eddie Dunbar nam de leiding over op de slotklim, gevolgd door Janier Acevedo. Darwin Atapuma en Tao Geoghegan Hart maakten ook nog de sprong, maar het peloton zat niet ver van hen vandaan. Hart, een groot talent uit de stal van Axel Merckx, probeerde het nog solo, maar kon het aanstormende peloton niet achter zich houden.

Een grote groep stormde af op de eindstreep in Bountiful. Cannondale-Drapac en BMC bereidden de sprint voor, maar het was Trek-Segafredo-renner Kiel Reijnen die als eerste over de meet kwam.

Dit artikel delen:

8 Reacties

heuvelcolombia 5 augustus 2016 om 23:49

Verdiende overwinning. Was gisteren en in rit 1 wat te zenuwachtig (en had meer concurrentie in de sprint). Nu maakte hij het goed af.

Slechte lead-out van Clarke die Jaramillo ver naar achter bracht in de laatste bocht. Jaramillo reed wel een sterke sprint, vlg mij de snelste sprint.

Wheely 6 augustus 2016 om 00:11

Sterke sprint, Kiel lukt het zich vaak wel te tonen in de US maar rijdt helaas in Europa zeer onopvallend.

xistnc 6 augustus 2016 om 00:14

Neemt Howes nu de boni’s weg voor Talansky? Oeps.

Shinzawai 6 augustus 2016 om 01:50

Leuke etappe!

josi 6 augustus 2016 om 08:05

Aardig slotparkoers, maar toch nog een redelijk grote groep overgebleven. Reijnen weet altijd wel zijn overwinningen mee te pakken in Amerika, maar zodra hij het water oversteekt zie je toch maar bitter weinig van hem.

Verweggistan 6 augustus 2016 om 09:51

@josi: Ligt eraan aan welke kant hij het water oversteekt, hij is ook aardig succesvol in Azie.

kelderfan 6 augustus 2016 om 11:06

Dat was genieten en dat Cannondale en ook Trek doen toch leuk mee in dit rondje Utah. Vanavond wordt lekker spannend. Eisenhart en Robin Carpenter zijn de smaakmaters tot nu toe.

Purito 6 augustus 2016 om 12:56

Acevedo was vandaag ook eindelijk op niveau. Die moet iets tegen zijn gekomen in de eerste bergrit, want normaal moet hij hier fluitend top-5 rijden.

Die zie ik nog een rit winnen dit weekend. Hij staat ver genoeg in het klassement om geen gevaar te vormen voor jongens als Morton en Talansky.

Headlines

Materiaalzone

Populair