Kevin Pauwels: “Van Aert en Van der Poel rijden gewoon te snel”

maandag 12 december 2016 om 08:28
Kevin Pauwels: “Van Aert en Van der Poel rijden gewoon te snel”

foto: Jos Kafoe

Mathieu van der Poel en Wout van Aert domineren momenteel het veldrijden. De twee jonge crosser duelleren in vrijwel iedere cross om de overwinning. Daarachter strijdt een grotere groep om de aansluiting. “Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn te sterk”, bekent Kevin Pauwels, gister derde in de Druivencross, tegenover Het Nieuwsblad.

Deze maand verschijnt er weer een nieuwe RIDE. Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem eind november thuisbezorgd.
“Ik was goed weg en zat meteen bij Mathieu, maar moest er al snel af. Toen Wout op de asfaltklim bij me kwam, moest ik alles geven om hem te volgen”, aldus de crosser van Marlux-Napoleon Games. “Ik deed wat ik kon, maar die twee reden gewoon te snel. Ze steken er echt bovenuit, ik heb mezelf er al wat bij neergelegd, maar het is soms wel frustrerend om zo rond te fietsen en af te zien tot het einde van de cross.”

“Iedere keer van bij de start gaat het snel, gisteren in Essen door Wout, vandaag met Mathieu. Zo werd het twee dagen een lange cross, op mijn eentje, zonder iemand dicht voor of achter me. Jens Adams kwam nog wat terug, maar mijn voorsprong was toch groot genoeg om hem af te houden. Al heb ik serieus afgezien.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

FondriestTF3 12 december 2016 om 09:09

Hij heeft natuurlijk volkomen gelijk. Die twee zijn echt een slag beter. Wel een probleem voor je motivatie, denk ik. Waar haal je je voldoening zo nog uit?

0
Wheely 12 december 2016 om 09:26

Rijden Aert en Van der Poel nou zo snel of rijdt Pauwels gewoon net te langzaam?

0
achtpuntzes 12 december 2016 om 09:30

ik zou maar in het veld blijven als ik Pauwels was. op de weg zijn er nog veel meer die beter zijn dan hij. :p

0
Explorer 12 december 2016 om 09:37

Erg erg frustrend voor pauwels maar dat is nou eenmaal topsport. Geen cadeautjes worden weggegeven. Niet goed voor de cross dat er niet meer winnaars zijn en alles om twee crossers draait. B-ritten kunnen pauwels en co wel winnen maar wat voor voldoening haal je daar uit?

0
ikbenprocycling 12 december 2016 om 10:34

Gaan mooie duels worden tussen Pauwels en Boom :-)

0
Verweggistan 12 december 2016 om 11:10

Pauwels reed wel goed dit weekend; eindelijk een goede start en in het begin proberen om MvdP en van Aert te volgen. Om vervolgens een hele cross alleen te rijden en onbedreigd derde (of tweede) te worden.

0
schipperaar 12 december 2016 om 14:07

Misschien een completere en intensievere warming up waardoor ie ook voluit van start kan gaan. Ik waarschijnlijk ook de tactiek van die twee, na twee ronden zit de rest al met verzuring.

0
Myridley 12 december 2016 om 14:51

Bij temperatuur boven 0 twee uur crossen maakt het gegarandeerd spannender.

0
Omhoog73 12 december 2016 om 19:07

Kevin Wauwels! Gewoon harder fietsen man ;-)

0
Dr. Logic 12 december 2016 om 21:18

Liboton en DeVlaeminck wisten het vroeger wel. gewoon harder trainen…

0
Jibi 12 december 2016 om 21:56

Van Aert en van der Poel zijn schitterende veldrijders. Toch beleefde ik meer sfeer ten tijde van van der Poel en Stamsnijder. Met Liboton had je behalve een veelvuldig kampioen ook een enorme persoonlijkheid aan de start. De sfeer was toen ongekend spannend en een gevecht had toen ook echt veel meer van een gevecht. Zowel verbaal als fysiek. Voor mij persoonlijk blijft Liboton de grootste. Ik heb vaak gehoord dat je renners over verschillende perioden niet kunt vergelijken; maar toch…………………….. . Als Nederlander hoop ik uiteraard dat Mathieu in 2017 wereldkampioen gaat worden. Ben zeer benieuwd op welke plaatsen de andere Nederlandse veldrijders op het wk gaan eindigen.

0
Koffiemolen 12 december 2016 om 22:29

Tsja, het gaat nu pas echt pijn doen in het veldrijden dat al jaren alleen Nederlanders en Belgen de dienst uitmaken. Er zijn gewoon te weinig talenten uit andere landen. Nog mazzel dat zowel NL als Belgie nu een toptalent heeft, anders was het nog saaier geweest. Je kunt gewoon niet verwachten dat twee relatief kleine landen altijd weer in staat zijn meerdere toptalenten te produceren. Eén tegelijk is al heel wat, zeker voor Nederland. Hoeveel actieve (wedstrijd) veldrijders zijn er in Nederland nu eigenlijk echt? Volgens mij op zijn hoogst duizend.

0
walkowiak 13 december 2016 om 10:44

veldrijden is een prachtige tv sport, hopelijk komen er in de toekomst meer crossers die aan elkaar gewaagd zijn. Of er buiten belgen andere landen mee doen maakt voor de fans wel wat uit maar als kijksport maak dat niet uit

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone