Kevin Pauwels: “Van Aert en Van der Poel rijden gewoon te snel”
foto: Jos Kafoe
maandag 12 december 2016 om 08:28

Kevin Pauwels: “Van Aert en Van der Poel rijden gewoon te snel”

Mathieu van der Poel en Wout van Aert domineren momenteel het veldrijden. De twee jonge crosser duelleren in vrijwel iedere cross om de overwinning. Daarachter strijdt een grotere groep om de aansluiting. “Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn te sterk”, bekent Kevin Pauwels, gister derde in de Druivencross, tegenover Het Nieuwsblad.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
“Ik was goed weg en zat meteen bij Mathieu, maar moest er al snel af. Toen Wout op de asfaltklim bij me kwam, moest ik alles geven om hem te volgen”, aldus de crosser van Marlux-Napoleon Games. “Ik deed wat ik kon, maar die twee reden gewoon te snel. Ze steken er echt bovenuit, ik heb mezelf er al wat bij neergelegd, maar het is soms wel frustrerend om zo rond te fietsen en af te zien tot het einde van de cross.”

“Iedere keer van bij de start gaat het snel, gisteren in Essen door Wout, vandaag met Mathieu. Zo werd het twee dagen een lange cross, op mijn eentje, zonder iemand dicht voor of achter me. Jens Adams kwam nog wat terug, maar mijn voorsprong was toch groot genoeg om hem af te houden. Al heb ik serieus afgezien.”

 
13 Reacties
Sorteer op:
12 december 2016
Hij heeft natuurlijk volkomen gelijk. Die twee zijn echt een slag beter. Wel een probleem voor je motivatie, denk ik. Waar haal je je voldoening zo nog uit?
12 december 2016
Rijden Aert en Van der Poel nou zo snel of rijdt Pauwels gewoon net te langzaam?
12 december 2016
ik zou maar in het veld blijven als ik Pauwels was. op de weg zijn er nog veel meer die beter zijn dan hij. :p
12 december 2016
Erg erg frustrend voor pauwels maar dat is nou eenmaal topsport. Geen cadeautjes worden weggegeven. Niet goed voor de cross dat er niet meer winnaars zijn en alles om twee crossers draait. B-ritten kunnen pauwels en co wel winnen maar wat voor voldoening haal je daar uit?
12 december 2016
Gaan mooie duels worden tussen Pauwels en Boom :-)
12 december 2016
Pauwels reed wel goed dit weekend; eindelijk een goede start en in het begin proberen om MvdP en van Aert te volgen. Om vervolgens een hele cross alleen te rijden en onbedreigd derde (of tweede) te worden.
12 december 2016
Misschien een completere en intensievere warming up waardoor ie ook voluit van start kan gaan. Ik waarschijnlijk ook de tactiek van die twee, na twee ronden zit de rest al met verzuring.
12 december 2016
Bij temperatuur boven 0 twee uur crossen maakt het gegarandeerd spannender.
12 december 2016
Kevin Wauwels! Gewoon harder fietsen man ;-)
12 december 2016
Liboton en DeVlaeminck wisten het vroeger wel. gewoon harder trainen...
12 december 2016
Van Aert en van der Poel zijn schitterende veldrijders. Toch beleefde ik meer sfeer ten tijde van van der Poel en Stamsnijder. Met Liboton had je behalve een veelvuldig kampioen ook een enorme persoonlijkheid aan de start. De sfeer was toen ongekend spannend en een gevecht had toen ook echt veel meer van een gevecht. Zowel verbaal als fysiek. Voor mij persoonlijk blijft Liboton de grootste. Ik heb vaak gehoord dat je renners over verschillende perioden niet kunt vergelijken; maar toch.......................... . Als Nederlander hoop ik uiteraard dat Mathieu in 2017 wereldkampioen gaat worden. Ben zeer benieuwd op welke plaatsen de andere Nederlandse veldrijders op het wk gaan eindigen.
12 december 2016
Tsja, het gaat nu pas echt pijn doen in het veldrijden dat al jaren alleen Nederlanders en Belgen de dienst uitmaken. Er zijn gewoon te weinig talenten uit andere landen. Nog mazzel dat zowel NL als Belgie nu een toptalent heeft, anders was het nog saaier geweest. Je kunt gewoon niet verwachten dat twee relatief kleine landen altijd weer in staat zijn meerdere toptalenten te produceren. Eén tegelijk is al heel wat, zeker voor Nederland. Hoeveel actieve (wedstrijd) veldrijders zijn er in Nederland nu eigenlijk echt? Volgens mij op zijn hoogst duizend.
13 december 2016
veldrijden is een prachtige tv sport, hopelijk komen er in de toekomst meer crossers die aan elkaar gewaagd zijn. Of er buiten belgen andere landen mee doen maakt voor de fans wel wat uit maar als kijksport maak dat niet uit

Reacties zijn gesloten.