Kevin De Weert mag na tijdelijke schorsing blijven bij Lotto Soudal

donderdag 12 september 2019 om 08:50
Kevin De Weert mag na tijdelijke schorsing blijven bij Lotto Soudal

foto: Cor Vos (archief)

Kevin De Weert mag blijven bij Lotto Soudal. Dat heeft algemeen manager John Lelangue laten weten aan Het Nieuwsblad. De Weert, die actief is als Performance Manager en ploegleider bij de ploeg, werd aan het begin van de Vuelta a España voorlopig geschorst na een incident, dat te maken had met drankmisbruik.

Lelangue en De Weert hebben het incident uitgesproken, waarna besloten is dat de Belgische oud-renner deze week weer zijn werkzaamheden hervat. “Toen zijn schorsing bekendraakte, heb ik gezegd dat ik contact zou blijven houden met hem. We hebben de voorbije weken een aantal keer gesproken. Kevin heeft me verzekerd dat zulke incidenten in de toekomst niet meer zullen gebeuren”, aldus teammanager Lelangue.

De Weert begeleidt komende week Lotto Soudal-renners Victor Campenaerts en Brent Van Moer, die het WK-parcours in Yorkshire gaan verkennen. “Victor is tot eind december onze renner en Brent rijdt ook volgend jaar bij ons. Dus willen wij dat ze zich goed kunnen voorbereiden”, vertelt Lelangue. “Kevin heeft in het verleden al resultaten behaald met zijn aanpak en zal dat ook in de toekomst bij ons doen.”

Wel is besloten dat De Weert niet meer in actie komt als ploegleider bij Lotto Soudal, maar nog enkel als Performance Manager.

Drankprobleem
De schorsing van De Weert volgde volgens Het Nieuwsblad na drankmisbruik, waarbij hij in Spanje met onbekenden sprak over collega-ploegleiders Marc Sergeant en Herman Frison. Het zou niet de eerste keer zijn geweest dat de ex-renner een drankje te veel op had. Daarop volgde een tijdelijke schorsing vanuit Lotto Soudal. De ploeg wil niet laten weten of De Weert zich moet laten behandelen.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Abraham Olano 12 september 2019 om 09:08

Ik vind die laatste zin wel erg zwaar, dat er al meteen geconstateerd wordt dat hij 'een probleem' heeft. Als dat eenmaal gezegd wordt, is dat een stigma waar je lastig vanaf komt in je wereldje. Voor het zelfde geld waren het gewoon domme incidenten.

Kelder is de Man 12 september 2019 om 09:21

Als je drinkt op momenten waarop je weet dat het niet zou moeten, is er toch vaak wel sprake van een probleem. Afgezien van dat hoop ik voor hem dat het idd niet weer gebeurt.

LaurentJalabert 12 september 2019 om 10:22

Nou @Kelder is de Man ik vind dat behoorlijk speculatief en eigenlijk meer tabloidstylo. We weten niet eens wat er nu daadwerkelijk aan de hand is en Wielerflits heeft het over een drankprobleem.

Domestique 12 september 2019 om 12:47

Drankprobleem lijkt mij eerder dat ‘ie dronken achter het stuur zou zitten in de koers of zo… Eens doorzakken (zelfs op het verkeerde moment) hoeft niet meteen bestempeld te worden als ‘drankprobleem’.

Emergo 12 september 2019 om 18:27

@Domestique Maar het woord behandelen valt wel en dat doe je meestal bij een probleem.

koos verrek 12 september 2019 om 09:21

Een behandeling lijkt me op ze plaats. Proost kevin

Vinyakke 12 september 2019 om 09:24

Het moet zijn dat hij goed werk levert. Heilige huisjes redant en sergeant tegen de schenen schoppen en daarmee wegkomen. Ongezien…

Thoin 12 september 2019 om 10:39

@vinyakke

Redant is al weg sinds 2006 bij Lotto, je bedoelt wss Frison. :D

Daarnaast snap ik de commotie niet, De Weert was al een drinker tijdens zijn carriere, de reden waarom het bij Rabobank niet echt lukte de eerste jaren…

Vinyakke 12 september 2019 om 10:51

Haha, moet Frison zijn , klopt! Hoe zou anders Frederik frison aan den verlengd contract geraken!? Redant was er nog bij in vive le velo naast bjorg zeker!? Ook een aimabele man!

Vinyakke 12 september 2019 om 09:26

Ik heb verder de indruk dat hij zich vooral met het tijdrijden bezig houdt. Na het vertrek van campenaerts zullen ze daar toch de doelstellingen moeten bijstellen. Of zien jullie dibben, van moer of later van wilder hier zich nog verder in ontwikkelen tot (sub)toppers!?

Maillot à Pois 12 september 2019 om 09:35

Hij mag blijven, maar wil hij zelf ook blijven volgend seizoen?
Dat hij de WK voorbereiding dit jaar nog doet, is in het voordeel van beide partijen lijkt me.

LB108 12 september 2019 om 09:46

Mss ook eens aanleiding van alles nagaan ;)

Chaba 12 september 2019 om 10:04

Dat hij mag aanblijven, zou hij het vieren met een biertje? ;)

champieter 12 september 2019 om 10:21

Dat moet gevierd worden!

Samlambeej 12 september 2019 om 12:32

"waarbij hij in Spanje met onbekenden sprak over collega-ploegleiders Marc Sergeant en Herman Frison."

Dus Kevin praatte Sergeant en Frison slecht bij onbekenden(?)?
Louis Vervaeke liet zich ontvallen dat bij Lotto veel nog 'à l'ancienne' gebeurde. Hij bood hier later zijn excuses voor aan…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair