‘Keukeleire wisselt Orica-Scott voor Lotto Soudal’

‘Keukeleire wisselt Orica-Scott voor Lotto Soudal’

foto: Sirotti

woensdag 26 juli 2017 om 10:58

Volgens Het Nieuwsblad heeft Lotto Soudal haar vierde versterking voor 2018 binnen. Waar eerder al melding werd gemaakt van de komst van Victor Campenaerts, Bjorg Lambrecht en Harm Vanhoucke (de laatste twee beloften sluiten op 1 juli aan), komt daar Jens Keukeleire voor twee jaar bij. Hij is door Marc Sergeant binnengehaald als opvolger van Jurgen Roelandts.

Keukeleire kan net als Roelandts – die volgens de geruchten vertrekt naar BMC – zijn rol gaan spelen in de voorjaarsklassiekers, om daarnaast zijn werk te doen in de sprinttrein van André Greipel. Overigens is Lotto Soudal op zoek naar een renner die Greipel (35) kan vervangen. Daarvoor is het oog van de Belgische ploeg gevallen op jongelingen Bryan Coquard en Caleb Ewan (heeft nog een contract voor 2018). Met die laatste reed Keukeleire de laatste drie jaren samen. De Belg stapte in 2012 over naar Orica-Scott, nadat hij zijn profdebuut twee jaar daarvoor had gemaakt bij Cofidis.

Dit artikel delen:

17 Reacties

jvh93 26 juli 2017 om 11:00

Lotto Soudal is lekker bezig, lijkt me als sprintaantrekker misschien wel beter als Roelandts, maar in de klassiekers doet hij toch een beetje onder voor hem hoor. Roelandts gaat bij BMC dus van Avermaet ondersteunen

0
castroviejo 26 juli 2017 om 11:01

Geen slechte vervanger voor Roelandts en ook meer vrijheid voor Keukeleire zelf. Leuke transfer en hopelijk zien we ‘m dan wat vaker in de aanval.

0
Attack 26 juli 2017 om 11:12

Is keukeleire nou een sprinter die het klassieke werk aankan of een klassieke renner met goede sprint? Deze jongen kan volgens mij veel meer dan die tot nu heeft laten zien.

0
boehoe 26 juli 2017 om 11:19

Op zoek naar een vervanger voor Greipel.

Dat lijkt me een lastige zaak. Die man heeft ze zoveel gegeven de laatste jaren. Ewan lijkt me wel wat voor die ploeg.

0
nederbelg 26 juli 2017 om 11:28

@castroviejo
“Meer vrijheid voor Keukeleire zelf”. Waarom heb ik hier net het tegenovergestelde gevoel bij?

0
Voorgeborchte 26 juli 2017 om 11:33

@jvh93 ik zou het net andersom zeggen. Roelandts is een goede loods maar heeft al lang niets meer in de klassiekers bewezen.

0
lorenzvdg 26 juli 2017 om 11:34

@jvh93: Ik zie het eerder omgekeerd. Roelandts is niet de snelste sprintaantrekker maar qua positionering kent hij amper zijn gelijke. Dit seizoen reed Keukeleire imo een veel sterker voorjaar en ik zie hem nog groeien op dit vlak.
Ik zie ook niet echt meer vrijheid voor Keukeleire bij Lotto. Verder wel leuke transfer.

0
Chaba 26 juli 2017 om 11:39

Betere vervanger kan je bijna niet vinden en het is ook nog een Belg. Goede keuze.
Waar ik vooral benieuwd naar ben is welke sprinter er gehaald gaat worden ter vervanging van Greipel, of dit jaar Coquard of volgend jaar een Ewan.

0
Pieter01 26 juli 2017 om 11:48

Zouden gallopin door een klassementsrenner moeten vervangen, want nu is dat Monfort…

0
fringale 26 juli 2017 om 11:56

Het palmares van een renner wordt meer bepaald door het hoofd dan de benen. Keukeleire heeft net als Roelandts goede benen, maar dat hoofd zegt te weinig “IK wil winnen”. Ik vrees dat daar bij Lotto weinig verandering in gaat komen, want laat dat nu de ploeg zijn waar de ploegleider er nooit in slaagt om 1 kopman aan te duiden en elke (voorjaars)koers maar weer op 5 paarden wedt, wat dan meestal het begin is van een kale reis.

0
castroviejo 26 juli 2017 om 12:07

@Nederbelg
Hij zal inderdaad misschien vaker in de sprinttrein terechtkomen maar denk dat hij in de klassiekers meer nog dan bij Orica voor eigen kans mag gaan en ook meer ondersteuning krijgt want de vraag is of Benoot zich op de kasseiklassiekers blijft richten en iemand anders voor de finales hebben ze daar niet echt meer als Roelandts vertrekt.
@fringale ik denk dat Keukeleire juist meer een afmaker is en minder zijn krachten verspeeld in de pre finales. Wellicht wint ie geen ronde van Vlaanderen maar een Omloop of Kuurne behoren zeker tot de mogelijkheden.

0
Jose Maria 26 juli 2017 om 12:22

Mja, ik heb niet het idee dat leadout voor Greipel nu een rol is om naar uit te kijken. André is duidelijk over zijn top heen, zal vast nog een paar etappe’s in grote rondes meepikken, maar als je het werk ziet wat Lotto-Soudal doet voor Greipel, dan is het nettoresultaat wel erg mager. Ik zie Keukeleire liever in een rol als Van Avermaet heeft.

0
HoofdIsVrij 26 juli 2017 om 12:24

Hele sterke renner. Mooie transfer.

0
Vinyakke 26 juli 2017 om 13:32

Wel vreemd, enerzijds staat er dat Keukeleire komt om in de sprintten van Greipel te passen, anderzijds staat er dat ze Greipel willen vervangen. Wie zegt dat die vervanger een Keukeleire nodig heeft? Neem nu een Sagan of een Cavendish, die mannen hebben echt geen aantrekker nodig hoor. En als ze al iemand nodig hebben is het een type Sieberg die ze uit de wind houd tot ze van wiel tot wiel laveren en de sprint winnen zonder treintje.

0
Vinyakke 26 juli 2017 om 13:41

@ Pieter01
Ik hoop dat je gelijk hebt, anders wordt het als supporter van deze ploeg in de bergen maar saai. Probleem is dat een dikke vis erg duur is voor het budget van LTS. Van de vrije renners met een wellicht haalbaar budget kom ik aan renners als Formolo of de Quick-step-klimmers De La Cruz, Alaphilippe, Jungels. Verder enkel grote kopmannen zonder contract of laat ik iemand liggen? Overigens zou Gaviria wel een waardige opvolger zijn voor Greipel maar wellicht financiële niet haalbaar???

0
wimpy 26 juli 2017 om 14:48

De twee klimmers Harm Vanhoucke en Bjorg Lambrecht komen ook over naar de profs

0
lenn17(devolderfan) 27 juli 2017 om 15:18

Eindelijk een jaar maar goede transfers voor lotto. De laatste jaren werd niet veel goeds binnengehaal. Keukeleire en campenaerts zijn goede versterkingen rekening houdend met het kleine budget van lotto. En lambrechts is een enorm talent!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone