Keukeleire: “Ik was allang blij dat ik er nog aanhing”

vrijdag 12 februari 2010 om 10:13

Gisteren prijkte voor de tweede keer de naam van Jens Keukeleire in de top-tien van de Challenge Mallorca. Na een zesde plaats in de rit die Freire won, werd de 21-jarige Belg nu vijfde achter André Greipel. Heeft België er weer een sprinttalent bij?

“Ik ben aangenaam verrast” vertelt de neoprof uit Brugge in Het Nieuwsblad. “De afgelopen winter had ik twijfels, want uiteindelijk werd ik door Cofidis opgevist uit een kleinere Belgische belofteploeg als Germond-Soenens.” De laatste jaren brengt vooral de Topsport-Vlaanderen ploeg een aantal sprinttalenten, zoals Kristof Goddaert, NiKolas Maes en Klaas Lodewijck.

“Ik was gisteren al blij dat ik er nog aanhing, want het ging hard en ik voelde me de eerste zestig kilometer gewoon slecht. Ik overleefde echter de vijf klimmetjes. De laatste kilometer ging het eigenlijk nog fout. Er was een haakse bocht op vijfhonderd meter van de streep. Ik zat daar te ver. Ik draaide pas als twaalfde. Ik kon nog iedereen remonteren uit mijn buurt, maar de eerste vier waren te ver weg.”

Oud-renner Nico Mattan bracht Keukeleire en de Cofidis-ploeg met elkaar in contact. “Ik greep de aanbieding met beide handen. Ook al omdat Kevyn Ista erbij is gekomen. Het is de bedoeling dat ik de laatste man van Ista wordt. Maar Kevyn was er vandaag niet bij.” Op het programma staat nu de Ronde van de Algarve. “En dan de Omloop Het Nieuwsblad bij de grote jongens. Ik kijk er echt naar uit. Dit is goed voor mijn zelfvertrouwen.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair