KBWB-voorzitter Van Damme: “Beslissing zal niet lang meer op zich laten wachten”

KBWB-voorzitter Van Damme: “Beslissing zal niet lang meer op zich laten wachten”

foto: Sirotti

maandag 22 oktober 2018 om 08:18

De Belgische wielerbond is sinds het vertrek van Kevin De Weert druk op zoek naar een opvolger. Volgens bondsvoorzitter Tom Van Damme laat deze keuze niet lang meer op zich wachten. “Ik zie ons over twee en ten laatste over drie weken tot een beslissing komen”, sprak hij uit tegenover Belga op het UCI-gala in Guangxi.

Met het vertrek van De Weert kwam de geruchtenmolen over een opvolger direct op gang. Onder meer Peter Van Petegem en Axel Merckx worden genoemd. “Er zijn heel wat kandidaten binnengekomen, bij de bond of bij mijzelf. Ik heb alles doorgegeven aan onze technisch directeur Frederik Broché”, aldus Van Damme.

Komt er dan één of komen er twee bondscoaches voor de beloften en elite mannen? “Dat moet allemaal nog besproken en beslist worden, maar een beslissing over het globale plaatje en de verdeling zal niet lang meer op zich laten wachten”, zegt de voorzitter hierover.

Dat er ook enige haast bij zit, is vanwege de voorbereiding van de beloften. “We proberen wel vlug een oplossing te vinden voor de beloften, omdat er toch veel voorbereidend werk is in de winter. Voor de mannen elite is de zoektocht minder dringend, omdat de eerste belangrijke afspraak pas het EK wielrennen (11 augustus 2019, red.) is”, lijkt Van Damme te hinten naar twee bondscoaches.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de nieuwe bondscoach qua leeftijd niet heel ver van de renners af staan. “Ik geloof wel in jonge krachten die zichzelf willen bewijzen en schwung en dynamiek kunnen brengen in de nationale ploeg”, gaf Van Damme nog als laatste mee.

Dit artikel delen:

2 Reacties

FDJ 22 oktober 2018 om 10:48

Wat een soap weer… Eerst die hele affaire met Van Aert en nu al weken interessant doen van allerlei wielerbobo’s binnen die Belgische bond over de bondscoach. Breng gewoon nieuws naar buiten als er nieuws is als bond.

Overigens zal het mij als Nederlander worst wezen wie de Belgische bondscoach wordt en hebben we in Nederland ook nog wat vacatures openstaan.

0
EddyB1958 22 oktober 2018 om 12:06

En ik denken dat je een Fransman was, maar ik denk dat er, gezien de vele Vlamingen op deze site,gerust ook aandacht mag gegeven worden aan het Belgisch wielrennen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone