Justin Jules snelt naar winst in openingsrit Circuit Cycliste Sarthe

Justin Jules snelt naar winst in openingsrit Circuit Cycliste Sarthe
dinsdag 3 april 2018 om 16:44

Justin Jules mag de openingsetappe van het Circuit Cycliste Sarthe op zijn erelijst bijschrijven. De 31-jarige Fransman van WB Aqua Protect Veranclassic toonde zich in de straten van Baugé-en-Anjou de snelste in de massasprint, voor zijn landgenoot Marc Sarreau (Groupama-FDJ) en de Belg Christophe Noppe (Sport Vlaanderen-Baloise). Hij mag door zijn ritwinst ook de eerste leiderstrui aantrekken.

Onfortuinlijke Riesebeek trekt op avontuur 
Omstreeks 12:00 schoot de organisatie de 66e editie van het Circuit Cycliste Sarthe in gang. Al vrij vroeg kozen vijf avonturiers het hazenpad. Roompot-Nederlandse Loterij-coureur Oscar Riesebeek – afgelopen zaterdag nog veelbesproken vanwege een zware val in de finale van de Volta Limburg Classic – besloot om de laatste restjes frustratie uit zijn lijf te fietsen.

De 25-jarige renner kreeg met Romain Hardy (Fortuneo-Samsic) en Romain Combaud (Delko Marseille Provence KTM) twee Fransen met zich mee, terwijl ook Mattia Frapporti (Androni-Sidermec-Bottecchia) en Juan Felipe Osorio (Manzana Postobon) een plek in de kopgroep wisten te bemachtigen. Het peloton liet de vluchters begaan, wat ervoor zorgde dat de voorsprong opliep naar ruim vier minuten.

Ligthart probeert sprinters te verrassen, Jules kraait victorie
Op de eerste twee beklimmingen van de dag, de La Haute de la Butte én La Cour de Liége, was het Osorio die de volle buit wist te pakken. Hiermee verzekerde de Colombiaan zich van de allereerste bergtrui. Met het opdraaien van de lokale rondes rondom Baugé-en-Anjou, begon de voorsprong van de vluchters zienderogen te slinken. Met nog twaalf kilometer te gaan, net voor het aansnijden van de laatste ronde, werden de laatste dappere lieden bij de kraag gevat.

Een nerveuze finale in druilerige weersomstandigheden moest vervolgens beslissen over ritwinst. De eerste renner die het peloton – inmiddels zonder publiekstrekker Nacer Bouhanni – probeerde te verrassen, was Pim Ligthart. De Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij kreeg echter bijzonder weinig speelruimte. Een massasprint stond in de sterren geschreven, en die kwam er dan ook in de straten van Baugé-en-Anjou. Hierin was het Justin Jules die zijn wiel als eerste over de meet wist te drukken.

Dit artikel delen:

11 Reacties

horsm 3 april 2018 om 16:56

Wippert niet meegesprint?

0
limburgia 3 april 2018 om 18:28

Wordt Wippert na dit jaar door Roompot gewipt ?

0
WernerFranke 3 april 2018 om 18:30

@horsm
Als hij de koers heeft uitgereden en niet bij de laatste 5 is geëindigd, doet ie sowieso al beter dan de helft van zijn seizoen voorlopig.

0
teunster 3 april 2018 om 18:58

Een hele grote meneer deze Jules want hij versloeg al eens Jeremy van Youri Lecroq.
Geen pannenkoek dus!

0
MatthiasVDH 3 april 2018 om 19:09

Top 50 zowaar voor Wippert! Wat een opsteker! Laat de champagne maar knallen!

0
Baik-Baik 3 april 2018 om 19:24

Toch iets goed mis met Wippert.

0
Diego99 3 april 2018 om 19:55

Coquard deed toch ook mee? Gaat ook lekker met hem.

0
Tinkerbell 3 april 2018 om 20:06

@Diego99
Coquard was betrokken bij een valpartij in de laatste kilometer.

0
Verweggistan 3 april 2018 om 20:06

@diego: Coquard kwam binnen na laatkomers, maar verliest geen tijd volgens de uitslag. Dus pech of val in de laatste 3km.

0
Diego99 3 april 2018 om 22:27

Bedankt voor de info!

0
Scott Sunderland 4 april 2018 om 01:28

Best triest hoe Wippert rondfietst. Hij is toch als een soort kopman aangetrokken voor de sprints. De vorige twee seizoenen bij de ploeg van Vaughters waren ook niet best, maar hij sloot toch redelijk af vorig jaar. Misschien kan hij weer eens tweede worden straks op het NK… Ik denk dat de verwachtingen van de renner Wippert te hoog gespannen waren überhaupt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone