‘Jumbo-Visma wint strijd om Noorse kampioenenmaker van Soudal Quick-Step’
Ter illustratie - foto: Cor Vos
maandag 23 oktober 2023 om 08:46

‘Jumbo-Visma wint strijd om Noorse kampioenenmaker van Soudal Quick-Step’

Jumbo-Visma heeft zich volgens de Noorse zender TV2 verzekerd van de komst van Espen Aareskjold. De Noorse coach, die langere tijd werkzaam was voor Uno-X, stond volgens TV2 ook in de belangstelling van Soudal Quick-Step, maar kiest nu toch voor Jumbo-Visma.

Verhoog de voorpret voor de klassiekers met de nieuwe RIDE Seizoensgids. Onze nieuwe 188 pagina's dikke voorjaars-editie vol met schitterende wielerverhalen verschijnt op 8 maart. Verzeker je van jouw exemplaar en pre-order hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Aareskjold heeft een goede reputatie binnen het Scandinavische wielermilieu en werkte al samen met onder meer Per Strand Hagenes en Kristoffer Halvorsen, twee wereldkampioenen in de jeugdcategorieën. Ook had hij de broers Markus en Daniel Holgaard, Frederik Dversnes en de broertjes Tobias en Anders Halland Johannessen onder zijn hoede.

Aareskjold zou bekend staan om zijn wetenschappelijke aanpak en begeleidde als coach dus al het toptalent Strand Hagenes, die vanaf 2024 deel uitmaakt van het WorldTeam van Jumbo-Visma. De 20-jarige Noor stond dit jaar nog onder contract bij de opleidingsploeg, maar won al wel meerdere profwedstrijden. Hij schreef namelijk de Profronde van Drenthe, een rit in de Vierdaagse van Duinkerke en de Sparkassen Münsterland Giro op zijn naam.

Jens Haugland: “Een erkenning voor ons team”
Zelf wilde Aareskjold de overstap naar Jumbo-Visma nog niet bevestigen, maar TV2 sprak wel met Jens Haugland, de teammanager van Uno-X. Hij liet weten dat Aareskjold inderdaad zal vertrekken. “Dit is een geweldige kans voor Espen en een erkenning voor ons team. Voor het team is het ook een mooie kans om verder te denken”, aldus Haugland, die liet weten dat Stig Kristiansen de nieuwe ‘Head of Performance’ van het team wordt.

Tegenover de komst van Aareskjold staat voor Jumbo-Visma het vertrek van Marc Lamberts. De Belg was jarenlang aan de Nederlandse ploeg verbonden als persoonlijke coach van onder anderen Wout van Aert en Primoz Roglic. Komend jaar gaat hij, samen met Roglic, echter naar BORA-hansgrohe.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
23 oktober 2023 08:55
Opvallend positieve reactie van Haugland, lijkt me toch dat zij flink balen. Espen lijkt me een meer dan prima vervanger van Marc Lamberts. Hot take: Per Strand Hagenes wint een WT klassieker komend voorjaar (gent-wevelgem), moet het wel hondenweer voor zijn ...
    23 oktober 2023 09:44
    Ik vind het juist weinig opvallend, dit doet Haugland bij praktisch ieder teamlid dat andere oorden opzoekt.
23 oktober 2023 11:08
Goede opvolger van Lamberts en met de sterke lichting Noors talent wat er zit en nog aankomt is het altijd fijn om een landgenoot aan boord te hebben.
23 oktober 2023 15:16
Ze kunnen net zo goed meteen onder Noorse licentie verder gaan.
23 oktober 2023 09:00
Lijkt me een uitstekende vervanger voor Marc Lamberts.
    23 oktober 2023 10:03
    Gewoon uit nieuwsgierigheid:
    Jij hebt daadwerkelijk een beeld van hoe Aareskjold zich tot Lamberts verhoudt?
    Gezien je er een predikaat 'uitstekend' aan verbindt moet dat toch wel?
    En is nu sowieso uitgesloten dat de hele boel keihard ontploft wanneer hij zijn voet over de drempel zet?
23 oktober 2023 09:14
Edit redactie: Bedankt, wordt aangepast!
23 oktober 2023 08:56
‘Zou bekend staan om zijn wetenschappelijke aanpak’ (?) Het is dus niet helemaal uitgesloten dat ie straks met wierrook en takjesjurkje rond de jonge talenten heen staat te oegaboega’en?
    23 oktober 2023 09:19
    Typhoon schijnt hij fan van te zijn
    23 oktober 2023 09:50
    Ik kan mij daar echt over opvreten. Wat is er dan wetenschappelijk aan? En wat doet hij dan (anders)? Waar ligt zijn expertise? Net als het woord 'laptoptrainers' in het voetbal, eigenlijk zo nietszeggend en journalistiek gewoonweg lui.
    23 oktober 2023 12:21
    Gezien de moderne betekenis van het woord 'wetenschap' zou je best gelijk kunnen hebben.

Reacties zijn gesloten.