‘Jumbo-Visma moet geen podiumrenners meer halen’

vrijdag 11 november 2022 om 14:04
‘Jumbo-Visma moet geen podiumrenners meer halen’

foto: Cor Vos

Merijn Zeeman gaf gisteren aan geen renners meer aan te trekken voor Jumbo-Visma die al podium hebben gereden in een grote ronde. Volgens Zeeman is dat een les die de ploeg heeft geleerd van het aantrekken van Tom Dumoulin drie jaar geleden.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Jonge renners kunnen met ons meegroeien, wij kunnen hen tijdens dat hele proces begeleiden. Als Tom op jongere leeftijd in ons team had gezeten, dan hadden we hem beter kunnen begeleiden”, aldus Zeeman.

Vind jij dat Jumbo-Visma geen renners meer moet aantrekken die al podium hebben gereden in een grote ronde? Geef in onderstaande poll jouw mening. In de reacties kan je erover discussiëren.Dit artikel delen:

6 Reacties

jooprioolpijp 11 november 2022 om 16:28

Hangt er van af, meer valt er niet algemeen te zeggen. Nu, op dit moment is er weinig noodzaak, maar categorisch uitsluiten is natuurlijk stupide.

1
Romāns Vainšteins 11 november 2022 om 14:16

Sullige stelling. Een nummer 4 mogen ze wél halen maar een Hart niet?

Kan me nooit voorstellen dat Zeeman deze uitspraak met de logica van een rechtlijnige wielernerd gedaan heeft.

0
kelderfan 11 november 2022 om 14:21

Natuurlijk is het beter jonge talenten te scoren, zoals Juan Ayuso en kun je beter afblijven van jongens als Dumoulin en Chris Froome, want die zijn duur en kunnen zomaar tegenvallen. Toch zit daar een grote groep sterke renners bij/onder. Zie de gehaalde Kelderman en Van Baarle. Die jongens zijn weer de olie van de motor.

0
Promiz Rigloc 12 november 2022 om 21:50

Graag zou ik daar Attila de Hun even bij willen plaatsen. Die gast knalt uit elkaar van de potentie, en heeft eigenlijk twee jaar weggegooid in Franse loondienst.

Z'n 4e plek in de Strade van dit jaar is eigenlijk maar een kleine voorbode van datgene wat ik hem bij Jumbo-Visma hoop te zien doen.

0
de wegkijkers 14 november 2022 om 18:40

Ouderen renners werkt idd niet best . Zie je trouwens in elke sportploeg dieaan het pieken is ,kijk maar bij ajax naar tadic

0
Lo squalo del lago di confine 14 november 2022 om 19:20

Ja, daar hebben ze de afgelopen jaren helemaal niks aan gehad. Net als Van der Sar toen hij op zijn oude dag naar United ging, of toen Jumbo Tony Martin haalde. En Fernando Alonso presteert ook helemaal niks.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone