Dylan van Baarle en Wilco Kelderman voor drie jaar naar Jumbo-Visma

vrijdag 19 augustus 2022 om 14:04
Dylan van Baarle en Wilco Kelderman voor drie jaar naar Jumbo-Visma

© Cor Vos

We brachten het nieuws al een poos geleden, maar zonet heeft Jumbo-Visma het via een persbericht ook geofficialiseerd: Dylan van Baarle (30) en Wilco Kelderman (31) zullen vanaf 1 januari de geelzwarte kleuren van het Nederlandse WorldTeam verdedigen. Het gaat telkens om een overeenkomst van drie jaar.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Dat Wilco terugkeert in het team waar het voor hem begonnen is, geeft ons een speciaal gevoel”, zegt sportief directeur van Team Jumbo-Visma Merijn Zeeman. “En dat Dylan voor ons gekozen heeft, maakt ons trots en blij. Hij heeft een prachtig palmares en is een zeer gewaardeerde renner in het peloton. Wij zijn hongerig om grote prijzen te pakken en met Dylan in ons team vergroten we de kans van slagen.”

Van Baarle ziet dat helemaal zitten. “Ik kijk heel erg uit naar volgend jaar. Het voelt als thuiskomen, als Nederlandse renner in een Nederlandse ploeg. Ik heb de ontwikkeling van de ploeg de laatste jaren nauwlettend in de gaten gehouden. Die was in een stijgende lijn en dat is voor mij de reden om voor Team Jumbo-Visma te kiezen. Zeker in de klassiekers kunnen we een heel sterke ploeg vormen, met Wout, maar ook met jongens als Tiesj en Nathan. Ik hoop dat we in het voorjaar mooie dingen laten zien en daarnaast hoop ik ook mijn steentje bij te kunnen dragen in het rondewerk. De ploeg heeft dit jaar met Jonas terecht de Tour gewonnen en daar wil ik volgend jaar graag deel van uitmaken.”

Terug van weggeweest
Zeeman verwacht wat dat betreft ook veel van aanwinst Kelderman. “Allebei hebben we veel geleerd en veel ervaren de laatste jaren. We zijn nu op het punt gekomen dat we elkaar nog beter willen maken. We zijn daarvoor heel gemotiveerd en we verwachten dat Wilco een belangrijke rol gaat spelen in de ondersteuning van Primoz en Jonas, maar ook dat hij zelf voor mooie resultaten gaat zorgen”, klinkt het ambitieus.

Net als Van Baarle heeft Kelderman het over thuiskomen. “Ik ben superblij om weer samen te gaan werken. Ik ben er een paar jaar weggeweest, maar Team Jumbo-Visma voelde eigenlijk nog steeds als mijn thuisploeg. Ik ken er de mensen heel goed en ik heb ook altijd contact gehouden. Ik denk dat dit in mijn carrière de juiste ontwikkeling is. De ploeg heeft stappen gemaakt en ik ben benieuwd wat dat mij kan brengen.”

“Team Jumbo-Visma is een ambitieuze ploeg en ik hoop daar mijn steentje aan bij te dragen. Ik denk zelf nog te kunnen verbeteren en mooie dingen te kunnen laten zien. De ploeg was de laatste tijd natuurlijk al heel succesvol en ik hoop de jongens die daarvoor zorgden goed te kunnen ondersteunen in de grote wedstrijden en ik hoop ook mijn ervaring over te kunnen brengen op de jonge renners. Ik kijk er heel erg naar uit”, aldus Kelderman.

Dit artikel delen:

30 Reacties

kelderfan 19 augustus 2022 om 14:05

Wauw twee uitstekende versterkingen voor ’t team.

0
Michiel 19 augustus 2022 om 14:12

Tis best stil rond Tratnik

0
kelderfan 19 augustus 2022 om 14:15

Je kunt niet alles in een keer uitbrengen. De rustdagen zijn ook goede mogelijkheden voor Tratnik en Valter.
Gloag is nog bezig in de toekomstronde, zoals jezelf hebt kunnen vaststellen.

0
S. Morgenstern 19 augustus 2022 om 14:18

Een Vuelta start in Nederland is een perfect moment om het halen van twee Nederlandse renners van dit niveau bekend te maken..

0
Geit in mijn Kelderman 19 augustus 2022 om 14:14

Die voorjaarsploeg, daar gaat de concurrentie wel van wakker liggen met DvB, WvA, Laporte, Benoot, van Hooijdonck. Damn.

0
Thoin 19 augustus 2022 om 14:59

Van Der Sande niet vergeten. Door zijn elleboogbreuk dit jaar de klassiekers gemist. Maar ook altijd oerdegelijk!

0
horsm 19 augustus 2022 om 14:20

Leuk hoor. Ik kijk ernaar uit om Wilco weer eens vol voor een klassement te zien gaan – bijvoorbeeld in de Giro van 2023.

0
Zen Hooligan The Shakra Jugend 19 augustus 2022 om 14:37

Beste Dylan,
Welkom bij het Team. Zo cool om de winnaar van Roubaix er bij te hebben, dat willen we al heel lang, dus als dat dan lukt mag je ook trots zijn als team.

De jongens zijn ontzettend blij dat je er bij komt. Wout bijvoorbeeld, die kan niet wachten tot jij zijn rol overneemt in de tour ploeg, dan kan hij zich eindelijk helemaal richten op het groen en verder een beetje rustig aan doen. En Christophe hoopt heel erg dat je van ontzettend ver aan wil gaan in de klassiekers zodat hij kan sprinten om de zege als Wout lek rijdt of ergens van aan het bijkomen is. Alleen Tiesj is een beetje sip, hij was een beetje bang dat jij zijn rol gaat overnemen maar we hebben hem uitgelegd dat hij je er wel op legt op de klimmetjes en nu ziet ie het ook helemaal zitten.

De sponsor is ook super blij. Uit marktonderzoek is gebleken dat Maarten Ducrot meer dan 60% van de de klanten heeft uitgelegd dat je een soort Tom Dumolin bent maar dan in wedstrijden van één dag. Net als Mattieu. Dus die weten nu ook wie je bent. Er komen stickers, buttons en zelfs een speciaal mondriaan shirt voor jou, een verwijzing naar De Stijl. Niet dat ze dat zullen snappen, maar jij wel toch, Dylan?

Verder willen we je nog even waarschuwen voor Wielerflits.nl. Dat is een Nederlandse webiste waar ze veel over het vaderlandse wielrennen schrijven. Als je bij INEOS fietst heb je daar niet zo veel last van want die zijn Engels. Artikelen over Engelse ploegen krijgen niet zo veel reacties, dus daar schrijven ze niet veel over. Maar Jumbo is Nederlands, dus daar schrijven ze wel over. Heel veel zelfs.

Daar mogen mensen dan op reageren, maar we raden je aan dat niet te lezen. Die mensen houden namelijk heel erg van het Nederlandse wielrennen. Zó veel dat ze wel blij zijn als je wint, maar ook héél erg verdrietig als je niet wint. En in wielrennen win je best vaak niet. En dan worden die mensen zo verdrietig dat je niet wint dat ze soms even vergeten hoe veel plezier je hun hebt geschonken. Dan schrijven ze niet zo hele lieve dingen over je. Dat je het niet meer kan en zo, of dat je te duur bent of niet je best doet. Dat soort dingen. Dus dat kan je beter niet lezen. Maar als je het wel leest en je voelt je verdrietig dan moet je gewoon even met Tom gaan praten. Of met Steven. Of met Mike, of Robert of Olav of met David of met Jos… nou ja, met een Nederlander, die snappen wel hoe het voelt.

Maar dat merk je allemaal volgend seizoen wel. Voor nu, welkom! En zet ‘m op hé!

0
Wildebert 19 augustus 2022 om 14:42

Heb helaas maar een account, anders had ik meer duimpjes omhoog kunnen uitdelen.

0
de dorpspastoor 19 augustus 2022 om 14:53

OOk van mij een duimpje omhoog…

0
Bartman 19 augustus 2022 om 15:07

Hahaha, was getekend; Tom

0
Blackcanyon 19 augustus 2022 om 16:58

Haha ….. of alleen lezen als je gewonnen hebt.

0
Apemantus 19 augustus 2022 om 17:06

"Daar mogen mensen dan op reageren, maar we raden je aan dat niet te lezen."

Te beginnen met de onzin die Zen Hooligan hier dus neerkalkt. Goede genade zeg. Kwantiteit over kwalitieit. En geheel niet lichtelijk hypocriet om deze wielersite neer te sabelen om vervolgens zelf het hardst mee te doen aan het kleineren van de renners. Nee, dat is in de categorie dikke plaat voor je kop. Bravo! Duimpjes voor jou…. pfffffttt.

0
Zen Hooligan The Shakra Jugend 19 augustus 2022 om 22:13

Lieve Apemantus,

Ik moest het even googelen maar gelukkig biedt Wikipedia uitkomst:
'Apemantus is a character in the play Timon of Athens by William Shakespeare. He is a cynical and misanthropic philosopher'. Ik ben niet zo academisch geschoold, dus 'misanthropic' moest ik ook even opzoeken: 'Misanthropy is the general hatred, dislike, distrust or contempt of the human species, human behavior or human nature'.

Nu snap ik dat jij je aangesproken voelt. Want het stukje was inderdaad bedoelt voor de misantropen onder ons. En dus niet om de wielersite neer te sabelen (complimenten voor wielerflits!), en al helemaal niet om renners te kleineren. Wel om een vrolijke knipoog te geven aan het team en om de lezers en schrijvers van de reacties er op te wijzen dat teleurstelling over de prestaties van een renner niet altijd een reden zou moeten zijn om die renner meteen af te branden. Die jongens zijn ook gewoon wielerliefhebbers en lezen deze site misschien ook wel. Dus ik zou zeggen: wees een beetje lief voor ze, ook als ze niet de prestaties leveren waar we allemaal op hopen.

0
Mystery Rider 19 augustus 2022 om 14:39

Ik begrijp de aankoop strategie niet meer … zowel voor het voorjaar als voor de grote rondes zijn er nu toch gewoon veel te veel renners in de A-kern?

Kan iemand mij dit uitleggen aub?

Of kan WF even de interne keuken bij TJV blootleggen?

0
S. Morgenstern 19 augustus 2022 om 14:43

Teunissen en Dumoulin vertrekken, dus de potentiële A-kern renners zijn hiermee niet uitgebreid.

Van Baarle neemt de plek van Teunissen (daarnaast vertrekt overigens ook Eenhoorn) over in het voorjaar en voor de grote rondes zou je in vergelijking met dit jaar bijvoorbeeld kunnen bedenken dat Van Hooydonck hierdoor nu de Vuelta zou gaan rijden (ipv Teunissen) en Kruijswijk de Giro (ipv Dumoulin), terwijl deze twee doorschuiven naar de Tour de France ploeg.

0
Shinzawai 19 augustus 2022 om 14:47

Je zou Kelderman als vervanger van Dumoulin kunnen zien. Daarnaast lijken renners als Oomen en Foss niet echt door te groeien, dus een ervaren renner erbij, die zelf goede resultaten kan neerzetten, is zeker niet verkeerd.

Voor het voorjaar is het wel een beetje overkill inderdaad, Van Baarle lijkt vooral te zijn gehaald voor de Nederlandse sponsor. Neemt niet weg dat hij een toprenner is, die zeer waardevol voor de ploeg kan zijn in alle koersen waar hij aan deelneemt.

0
kelderfan 19 augustus 2022 om 14:53

Ik begrijp ’t aankoopbeleid wel, want met Van Baarle erbij heb je precies 7 A-rijders.
En 1 extra klimmer erbij is nooit verkeerd. Door Corona en valpartijen heb je echt behoefte aan extra klimmers.

0
Romāns Vainšteins 19 augustus 2022 om 14:53

2 potentiële tourgangers zijn dit meteen.

0
kelderfan 19 augustus 2022 om 14:55

Precies want die twee hebben hun ambities al toegelicht richting TdF 2023.

0
KevinK1986 19 augustus 2022 om 15:47

Ik ben dan wel benieuwd naar de rol van Kelderman voor de TdF 2023. Kruijswijk was vooraf duidelijk dat hij een rol als luxeknecht zou krijgen. Zouden ze dan naast kapiteit Jonas en Captain Primoz nog een Kapiteit Wilco aan boord nemen?

Dylan van Baarle lijkt me ook een absolute zekerheid.
Interessante transfers, mooie transfers vanuit Nederlands oogpunt..

0
klassementsrenner 19 augustus 2022 om 16:00

Zie Kelderman eerder naar de Giro gaan dan de Tour

0
Wheely 19 augustus 2022 om 16:05

Ik zie Kelderman momenteel vooral naar de Vuelta gaan.

0
Derierre de la course 19 augustus 2022 om 16:43

Wellicht ook om WvA wat meer vrijheid te geven. Volle focus op het voor- en najaar en geen tour.

0
Castor 19 augustus 2022 om 15:27

Jammer dat bij Kelderman meteen wordt gesproken over het ondersteunen van Vingegaard en Roglic. Ik zou heb liever (mits goed voorbereid) altijd voor eigen klassement willen zien rijden.

Geldt voor rondjes van 1 week, als voor grote rondes als Giro en Vuelta. Volgens mij is hij de komende jaren nog steeds top 5 materiaal!

0
Stabanger 19 augustus 2022 om 16:00

“wetenschappelijk” “wetenschappelijk”, weegschaaltjes, trainingschema’s, hoogtestages
jaja de geheime formule

maar vooral

veel meer GELD ten opzichte van Lotto-NL Jumbo

Neerlandsche i-den-ti-teit

nu lekker geil worden van JV ploegen line-ups

0
Blackcanyon 19 augustus 2022 om 16:02

Een nederlandse ploeg… Baarleke nonsens. Gelijk noemt Dylan een hele rits met enkel belgen waarmee t zo goed koersen is.
Maar qua renners een mooie ploeg. Jammer van t vertrek van Dumoulin, Teunissen en Van Hooydonk.

0
Michiel 19 augustus 2022 om 16:09

Van Hooydonk blijft nog een paar jaar

0
YogiBear 19 augustus 2022 om 16:48

Nathan heeft toch echt nog een contract tm 2024.

0
NikkiTerpstra 20 augustus 2022 om 11:35

Ik vind deze 2 aankopen best een risico als ik eerlijk ben. Beide renners lijken hun piek gehad te hebben, of in ieder geval net eroverheen. Ze zijn 30 en 31 jaar. Ze zullen vast nog 3 degelijke jaren hebben, maar echt grote successen zou voor mij een verassing zijn. Ik hoop het natuurlijk wel. Arendsman hadden ze moeten binnenhalen, wat ik heb gehoord is dat ze hun aanbod voor Arendsman niet hoog genoeg hebben ingestoken waardoor hij uiteindelijk voor Ineos heeft gekozen. Natuurlijk waren er meerdere redenen, maar t schijnt dat Jumbo te makkelijk dacht om Arendsman binnen te halen. Qua klassmentsmannen is het vrij beperkt. Roglic is op leeftijd, Kruiswijk en Gesink ook. Sam Oomen zal eerst nog 2 extra stappen moeten zetten, en verder hebben ze dus alleen Jonas. Kelderman heeft naar mijn mening het niveau van Oomen, maar nog geen potentieel om een grote ronde te winnen. Jumbo heeft natuurlijk de tour gewonnen, dus daarmee bouwen ze credits op voor hun strategie en beleid. Maar niemand kan ontkennen dat de focus 100% op de klassiekers ligt, daar doen ze met 4 echte toppers mee. Een grote ronde winnaar ontbreekt in mijn ogen, misschien missen ze zelfs 2 klassementsrenners. Ik denk zelf dat de druk van de sponsor om Nederlandse renners aan te kopen, heeft geleid tot deze keuze. Ik hoop dat t slaagt, maar zodra bijvoorbeeld Jonas uitvalt door een val partij, is er niemand die dit kan oppakken. Wat denken jullie? Puur mijn gedachtes dit. Geen slechte bedoelingen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone