Jumbo-Visma over keuze voor SRAM: “Volgende stap in onze ontwikkeling”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 22 december 2022 om 09:55

Jumbo-Visma over keuze voor SRAM: “Volgende stap in onze ontwikkeling”

Dat Jumbo-Visma overstapt naar de Amerikaanse materiaalfabrikant SRAM, kon u eerder al lezen op deze site. De Nederlandse formatie heeft het nieuws vandaag echter ook bevestigd. Jumbo-Visma neemt zo na iets meer dan 25(!) jaar afscheid van Shimano.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Sinds de oprichting van de Rabobank-ploeg in 1996 was Shimano als materiaalsponsor betrokken bij de Nederlandse formatie. Ook toen de ploeg na 2012 als Blanco verder moest gaan, bleef Shimano het team van Richard Plugge in deze moeilijke periode onvoorwaardelijk trouw. Omdat het Europese hoofdkantoor van Shimano al jarenlang in Nederland is gevestigd (eerst Nunspeet, tegenwoordig Eindhoven) waren er altijd sterke banden tussen de ploeg en het bedrijf.

Nadat SRAM afgelopen zomer een bod had gedaan om de nieuwe materiaalsponsor van Jumbo-Visma te worden, gaf Shimano al snel aan dat dit bedrag voor hen om principiële redenen te hoog was. En zo komt er een einde aan een lange samenwerking, en is het tevens het begin van een nieuwe coöperatie. De mecaniciens en technische stafleden van Jumbo-Visma staan voor een flinke klus, aangezien bijna 180 fietsen voor 1 januari 2023 moeten worden omgebouwd.

Maar waarom stapt Jumbo-Visma eigenlijk over naar een nieuwe leverancier? “We zijn binnen Team Jumbo-Visma continu op zoek naar manieren om te verbeteren en we geloven er heilig in dat deze stap ons verder brengt. We hebben de mogelijkheid om samen met SRAM teamspecifieke materialen te ontwikkelen en onze prestaties zo naar een hoger niveau te tillen”, legt performance manager Mathieu Heijboer uit in een persbericht.

Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma, vult aan: “Om op het allerhoogste niveau te kunnen presteren, moeten alle factoren optimaal zijn. Op materiaalvlak zijn we toe aan de volgende stap in onze ontwikkeling. Samen met SRAM kunnen we deze stap zetten.”

Nog meer vernieuwingen 
De overstap naar SRAM biedt tevens nieuwe mogelijkheden voor de keuze van de wielen, pedalen en schoenen, die voorheen ook allemaal van Shimano-makelij waren. Zo rijden alle renners in het nieuwe seizoen met wielen van Reserve. De fietsschoenen worden – zoals u eerder al kon lezen – vanaf 1 januari geleverd door Nimbl. Speedplay is vanaf het nieuwe jaar dan weer leverancier van de pedalen, Oakley levert de brillen.

Deze middag presenteert Jumbo-Visma haar ploeg voor 2023. Nabij het Olympisch Stadion doet het Nederlandse WorldTeam haar plannen voor het nieuwe seizoen uit de doeken. Een select gezelschap van de pers en partners zijn uitgenodigd, maar ook de fans hoeven niets te missen van de presentatie. Deze kun je namelijk via een livestream volgen op WielerFlits.

 
13 Reacties
Sorteer op:
22 december 2022
Geestig om de persbericht bla bla en de werkelijke reden (geld) in een artikel samen te zien …
  Is een aanname van jouw kant, ronnie... Stilstand is achteruitgang.; je moet stappen blijven zetten om voorop te blijven. Geld speelt (natuurlijk) ook een rol. De overstap (incl risico) moet afgewogen worden tegen eventuele kosten. Zoals geschreven moeten er 180 fietsen worden omgebouwd en moet er geinvesteerd worden in communicatie en afstemming ed.
22 december 2022
Domme marketingteksten.
22 december 2022
Een hoop modern geblaat om te verdoezelen dat ze er bij Shimano niet meer inkomen…
22 december 2022
Ik zou ook alleen op Shimano rijden als ze geld zouden bijleggen...Sram schakelt strakker, gaat langer mee en ziet er wél gelikt uit.
  22 december 2022
  Die looks is een kwestie van smaak, maar dat SRAM strakker schakelt is echt onzin. Op de mountainbike zal ik Eagle altijd verkiezen over XTR. Maar ik vind de Ultegra Di2 al veel fijner dan Red ETap. Daarbij is slijtage voor profploegen toch niet echt belangrijk, in de praktijk is SRAM veel onbetrouwbaarder (op de weg) dan Shimano.
22 december 2022
Wel hoop veranderingen in materiaal tegelijkertijd zeg. Andere groep, andere pedalen. Dat zal even flink "schakelen" worden voor de renners! ;-) Overigens wel fraai een Cervelo met Sram en Speedplay.
  22 december 2022
  Maar niet zo fraai als een Cervela met ajuin en curry. Mijn spijsvertering schakelt dan ook altijd soepel een tandje bij.
  22 december 2022
  Prachtworst!
  22 december 2022
  Díe is er morgen in de cross weer bij!
22 december 2022
Bla bla bla...het levert meer geld op, dus kozen we daarvoor. Hou nou eens op met dat gedraai en zeg gewoon dat je voor het geld koos. Het is allemaal zo doorzichtig...
22 december 2022
Wel op tijd de batterijtjes opladen. Is zo lullig, op de grote plaat de Ventoux op...
22 december 2022
De huidige versie van de Wahoo speedplays zijn complete meuk. Lagering deugt totaal niet. Gelukkig heb ik nog een voorraad aan oude versies. Waarvan je de lagers ook nog eens gewoon kan vervangen, maar als je ze regelmatig doorsmeert hoeft dat eigenlijk nooit.

Reacties zijn gesloten.