José Joaquín Rojas ondergaat hartoperatie

José Joaquín Rojas ondergaat hartoperatie
woensdag 18 november 2015 om 10:13

Bij een medische routinecontrole is er vorige week een afwijking aangetoond bij de Spaanse sprinter José Joaquín Rojas. Het gaat om een probleem met zijn hart, specifieker is het Wolff-Parkinson-White-syndroom. Vandaag gaat hij daarvoor onder het mes.

Routine-check
“Het probleem is ontdekt in de elektrocardiogram (hartfilmpje, red.) en echografie van het hart dat elk jaar wordt uitgevoerd. Het Wolff-Parkinson-White-syndroom”, vertelt Rojas tegen CyclingTips. Door de aandoening krijgt men last van hartkloppingen. “Voor een normaal mens levert het niet veel problemen op, maar voor mensen die zeer competitief zijn kan het een gevaar vormen.”

Poliklinisch
“Ik heb te horen gekregen dat ze een katheter gaan inbrengen via mijn lies, waarna ze de vezels doorbranden die deze afwijking veroorzaken”, gaat de 30-jarige Spanjaard verder. “Als er geen complicaties optreden, hebben de artsen me verteld dat ik het ziekenhuis in de loop van de middag mag verlaten.” De Spaans kampioen van 2011 won aan het begin van dit seizoen nog een rit in de Tour of Qatar.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Contador#N.1 18 november 2015 om 10:41

Ik wens hem een vlot herstel.

0
Netraam 18 november 2015 om 10:53

Zelfde behandeling als Robert Gesink had, denk ik.

0
woutersluis 18 november 2015 om 11:01

@netraam klopt!

En @ rojas zelf: ook voor niet competitieve mensen kan t problemen opleveren ;)

0
Samus_Aran 18 november 2015 om 23:13

Mijn nicht had dit en ze had hier veel last van na het fietsen. Maar is inderdaad “makkelijk” op te lossen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone