Jochem Hoekstra en Thijs Zonneveld naar Parkhotel Valkenburg

Jochem Hoekstra en Thijs Zonneveld naar Parkhotel Valkenburg

Parkhotel Valkenburg - Foto: Marcel Koch

vrijdag 16 oktober 2015 om 16:26

Een opmerkelijke transfer in het Nederlandse circuit. Algemeen Dagblad-journalist Thijs Zonneveld (35) koerst het komende seizoen namelijk voor Parkhotel Valkenburg, een Continental-team dat uitkomt op het derde niveau binnen de UCI. Jochem Hoekstra maakt de overstap van Jo Piels naar de formatie van Paul Tabak. 

Zonneveld als joker
Zonneveld toonde zich in de winter van 2014-2015 bedrijvig tijdens de Strandrace Competitie. Hij dankt zijn contract vooral aan zijn tiende plek in de zware Slag om Norg, een koers die komend seizoen het predicaat UCI 1.2 heeft. Hij kon in de finale – als eenling – goed mee met de beste Continental-renners van Nederland. “Ik heb gemerkt dat ik met relatief weinig training een acceptabel niveau kan halen, en – belangrijker nog – dat ik er een hoop lol in heb. Daarnaast vind ik het in het kader van mijn werk als journalist van groot belang dat ik contact houd met de sport en de sporters zelf; ik wil voorkomen dat ik vanuit een ivoren toren over wielrennen schrijf.”

In het verleden reed Zonneveld als jonge renner veel wedstrijden in Frankrijk en Spanje. Hij was zelfs een seizoen prof bij het Discovery Channel Marco Polo Team, wat in 2007 het eerste professionele wielerteam uit China was. “Bij Parkhotel Valkenburg zal ik het komende seizoen als een soort joker een beperkt aantal koersen rijden. Ik kijk er met heel veel plezier naar uit om nog een aantal keren tussen de huidige generaties talentvolle renners rond te rijden”, besluit Zonneveld.

Hoekstra wil stap hogerop
Jochem Hoekstra (bijna 23) is, ondanks zijn lange gestalte, een renner die zich in zijn sas voelt op de Limburgse heuvels. Juist op dat terrein haalde hij dit seizoen zijn beste prestaties in de Topcompetitie. Zo won hij de Ronde van Limburg en werd hij tweede in de Eurode Omloop, maar wist hij ook de nationale klassieker Omloop der Kempen en het bergklassement in Olympia’s Tour op zijn naam te schrijven. Met een nieuw programma bij een nieuwe ploeg, hoopt de Groninger door te groeien naar een hoger niveau.

Dit artikel delen:

29 Reacties

Manuel Beltran 16 oktober 2015 om 23:07

Ah, te snel getypt op het telefoontje. Rare typfouten hierboven. Zou Thijs niet overkomen ;)

0
Stoempert 16 oktober 2015 om 23:20

Thijs was zeer sterk in het strandracen in 2015, heb hem daar een aantal x gezien. Succes & go get them Thijs!

0
oscarito1908 16 oktober 2015 om 23:50

Edit redactie: Niet anti-supporteren

0
northwave4500 17 oktober 2015 om 13:55

Coole transfer. En geen enkele journalist is 100% objectief. En dat hoeft ook niet als je er maar eerlijk over bent.

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone