Joaquim Rodriguez stopt alsnog

vrijdag 9 december 2016 om 17:26
Joaquim Rodriguez stopt alsnog

foto: Sirotti

Joaquim Rodriguez weet het nu zeker; hij stopt met wielrennen. De Spanjaard kondigde eerder dit jaar aan te stoppen met koersen, maar kwam terug op die beslissing na een aanbod van het nieuwe Bahrain Merida. Anderhalve maand later is hij weer van gedachte veranderd. Hij stopt toch per direct.

De beslissing van Rodriguez komt twee weken na het bericht van de UCI dat Bahrain Merida haar WorldTour-status definitief in bezit heeft. In de aanvraagfase van de licenties kon de nieuwe ploeg de UCI-punten van Rodriguez goed gebruiken.

Eerder dit seizoen was de mondiale bond van plan het aantal WorldTour-ploegen terug te brengen van 18 naar 17 teams, terwijl 18 ploegen in de media kenbaar maakte een licentie voor de WorldTour te ambiëren. Begin november draaide de PCC, het regelgevende orgaan van de UCI, uiteindelijk deze beslissing terug.

In een bericht op Instagram zegt Purito dat terugkeren als profwielrenner fysiek en mentaal niet meer mogelijk voor hem is. Hij blijft wel – vanwege zijn ervaring – aan zijn nieuwe ploeg verbonden als coach voor de jonge renners in het team.

After taking my time to think, and trying to come back to a working routine, I realised it is not possible for me. That’s why I have taken, with the help of my family and friends, the decision of not coming back to the competition. I would like to say thank you to all those supporters that pushed me to come back; I am honoured and you really made my decision a difficult one, but I believe it’s better not to come back if I am not sure of being able to do it at the top level. Of course, a big thank you also to the team Baharain -Merida. They believed in me, they gave me all the facilities for a return, but I realised, speaking with them, that I am not prepared physically, and mentally, for a come back at 100%. I prefer to say this now, before the start of the new season, because the riders are the protagonists. They deserve the attention. I will work in the future for the team Baharain-Merida, trying to help and trasmit all my experience to the young riders in the team. It is a big challenge, thank you. I hope I can continue as proud as I am with my 17 years of cycling career in my new role. Having that special feeling I have with cycling and cycling fans. And as I said when I said good bye in the past Tour the France, Thank you to cycling, you are, and always will be, the best thing that happened in my life. Thank you everyone Joaquin Purito Rodriguez

Een foto die is geplaatst door Joaquin Rodriguez Oliver (@puritocycling) op

Dit artikel delen:

65 Reacties

Goturead 9 december 2016 om 17:30

Smerig zaakje, zal wel een dikke zak geld hebben gehad bahbah

MrSjaakBraak 9 december 2016 om 17:30

Wauw, schaamteloos dit :)

Spartacus 9 december 2016 om 17:33

Dit ruikt gewoon naar op een dubieuze wijze World Tour punten inkopen voor het verkrijgen van een licentie. Bah, nooit verwacht dat Purito zich hiertoe liet verlagen.

Laatste man 9 december 2016 om 17:38

Laag. Bah.

Koersmaniak 9 december 2016 om 17:39

Prachtige manier van afscheid nemen, niet dus..

JimboX 9 december 2016 om 17:40

Lekker zijn puntjes verzilverd. Als je je fiets toch aan de kant zet, doe het dan in een fonkelnieuwe garage.

Mooie_Mario 9 december 2016 om 17:44

Slim, weer een mooi huisje erbij in Spanje

Sagan=hulk 9 december 2016 om 17:46

Lage zet van Purito.

horner fan 9 december 2016 om 17:47

Alles draait om geld. Dat is weer duidelijk. Hij is nooit van plan geweest om in 2017 te fietsen. Dit was een sterk staaltje pure komedie en bedrog. Ik heb nu al een hekel aan die Bahrein Merida ploeg. De aankoop van Pellizotti was ook al belachelijk. Rodriguez was een goede wielrenner. Dit zegt veel over zijn karakter. En niet positief.

finton 9 december 2016 om 17:48

Oh dat is wel heel… eh apart. Volgens mij maakt het voor de verdeling van de WT-plekken niet uit omdat er 18 licenties uitgereikt zijn toch? Zou erger geweest zijn als er door dit gedraaikont een andere ploeg benadeeld was.

guyremgabdel 9 december 2016 om 17:49

Die punten zijn ook niet meer nodig aangezien TLJ toch geen WT-licentie zal krijgen. Er zullen dus maar 17 ipv 18 WT ploegen zijn.

Romāns Vainšteins 9 december 2016 om 17:54

Het is de UCI die dit soort handige zaakjes in de kaart speelt met hun noodzaak om alles in divisies en punten te vatten. Had hem eigenlijk nog wel eens tot aan Luik willen zien rijden, zo’n tenger mannetje met zoveel kwaliteiten moet zichzelf toch relatief snel in conditie kunnen rijden ?

ChefSpijker 9 december 2016 om 17:55

Dit zagen we toch allang aankomen? Geef Purito groot gelijk, dat ie z’n puntjes nog even gecasht heeft. Ze verpakken het allemaal wel mooi bij Bahrain :)

Mooie_Mario 9 december 2016 om 17:57

Wat hadden jullie dan verwacht? Dat hij nog 1 seizoen ging fietsen? Dit is toch gewoon elkaar helpen. Quid pro quo.

illu 9 december 2016 om 18:05

Netjes is het niet … maar purito krijgt gewoon wat hij zelf bijeen gereden heeft… moreel betwijfelbaar, maar ik zou niet durven zeggen dat ik het persoonlijk anders gedaan had…

Gompie 9 december 2016 om 18:05

@Purito
Graag jouw visie, waar blijf je :-)

Polleke 9 december 2016 om 18:13

Etisch gezien…? Wat een klucht is die hele World Tour aan het worden….

Thijs E 9 december 2016 om 18:18

Je houdt het niet tegen. Als ze het aantal punten bij de start van het seizoen hadden gemeten, dan had hij ook nog een jaartje een blessure kunnen veinzen.

Maar als ze bij een ploegentijdrit in een grote ronde een verkeerde afslag nemen zal ik een glimlach niet kunnen onderdrukken.

Max01 9 december 2016 om 18:19

Vooral jammer

Magikdatzeggen 9 december 2016 om 18:22

Bah!

vlek 9 december 2016 om 18:27

Beetje treurige manier om met het eind van je wielerleven om te gaan, maar bovenal een mooie casus voor de UCI om te gebruiken bij de evaluatie van hun promotie-degradatie plannen.

Stofzuigert 9 december 2016 om 18:35

Je verdient niet heel veel als wielrenner en blijkbaar betalen organisaties ook hun prijzengeld niet uit. Dan is het logisch dat Purito even casht voor letterlijk niks doen. Dat zouden we toch allemaal doen? Ik snap deze reacties op zich nog wel, maar verplaats je eens in zijn schoenen.

Overigens keur ik het natuurlijk af en leg de schuld volledig bij Bahrain Merida. Hopelijk kijkt de uci er nog naar, maar ik verwacht daar niks van.

wimpy 9 december 2016 om 18:44

Voor het geld danst de beer

Scotty 9 december 2016 om 18:46

Slim gespeeld van Purito.

Djoop 9 december 2016 om 18:47

UCI hebben ze waarschijnlijk als eerst afgekocht..
Het zal me verder een zorg zijn, maar kan me wel voorstellen dat zijn fans er niet vrolijk van worden. Het is ook veelzeggend over de cultuur van het wielrennen. Onrein, bahrein, en dé Merida, wat smerig!

Headlines

Materiaalzone

Populair