João Almeida na dubbelslag in Polen: “Ik focuste me alleen op mijzelf”

woensdag 11 augustus 2021 om 08:46
João Almeida na dubbelslag in Polen: “Ik focuste me alleen op mijzelf”

foto: Cor Vos

João Almeida kan vertrouwen putten uit zijn overwinning in de tweede etappe van de Ronde van Polen, zijn eerste in de WorldTour. Nadat hij al vroeg in de aanval was gegaan op de slotklim, wist hij kalm te blijven toen Diego Ulissi aansloot en uiteindelijk de zege naar zich toe te trekken.

“Ik ben heel erg blij, want dit is een geweldige zege voor mij”, liet Almeida na afloop weten. “Ik was wat nerveus voor de start van de slotklim, maar toen het omhoog liep merkte ik meteen hoe goed ik me voelde en besloot aan te vallen. Ik focuste me alleen op mijzelf en het goed indelen van mijn inspanningen. Nadat Ulissi mij bijhaalde bleef ik kalm en had ik nog genoeg over om de ritzege te pakken. Het geeft veel vertrouwen om te kunnen winnen op zo’n zware klim.”

Behalve de etappezege pakte Almeida, die aan het eind van het seizoen Deceuninck-Quick-Step voor UAE Emirates verruilt, ook de gele leiderstrui. “De gele trui is de kers op de taart”, zegt de Portugees, afgelopen week 23 jaar geworden, daarover. “De komende dagen gaan we zien wat we kunnen doen in het klassement. Op dit moment wil ik echter genieten van deze onvergetelijke dag voor mij en de geweldige ploeg die mij zo fantastisch heeft geholpen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Victor S 11 augustus 2021 om 09:20

Prachtige finale op een beste muur zeg. Het is hem gegund na al die top-10 en paar 2e plaatsen afgelopen jaar. Nu die trui pakken en hij verlaat zijn team in stijl.

Jean Dumas 11 augustus 2021 om 12:36

Hij moet niet knechten. Ik schrik er zelfs van dat dit zijn eerste overwinning in de WT is.

Edwin Jansen 11 augustus 2021 om 13:13

Toch wel sneu dat dat vanaf volgend jaar waarschijnlijk niet meer verwacht en getolereerd wordt bij Emirates. Ik ben bang dat Jao er snel achter gaat komen dat het gras ergens anders -buitenom het salaris- niet heel veel groener is. Dat hij er snel achter komt dat hij vooral hard op kop moet fietsen voor Pogacar.

SpeedyLegs 11 augustus 2021 om 13:32

Lijkt me nog best moeilijk met zo een neiging tot narcisme!

Headlines

Materiaalzone

Populair