Jens Adams moet zich haasten van Essen naar Dublin: “Combinatie is wel doenbaar”

vrijdag 9 december 2022 om 11:42
Jens Adams moet zich haasten van Essen naar Dublin: “Combinatie is wel doenbaar”

foto: Cor Vos

Binnen 24 uur staat Jens Adams aan de start in de Exact Cross Essen en de Wereldbeker Dublin. Daarmee lijkt hij de enige te zijn die beide crossen gaat combineren in een weekend. Veel toppers kiezen ervoor om alleen in Dublin uit te komen. “Maar Essen ligt vlak bij de deur en ik kan er meestrijden voor de zege”, zegt hij tegen Sporza.

“Ik heb wat opzoekwerk gedaan en de combinatie is wel doenbaar”, aldus Adams. “Zaterdagochtend reist er een mecanicien met een fiets en twee sets wielen al met het vliegtuig af naar Dublin. Zelf zal ik zaterdagavond na de cross in Essen afreizen met nog een andere fiets en twee sets wielen.”

Het plan om per auto de reis te maken heeft hij laten varen. Adams, die voor een eenmansploeg uitkomt met Chocovit als sponsor, vliegt dus naar Ierland voor een belangrijke Wereldbeker aldaar. “In Dublin verdedig ik mijn zesde plek in de Wereldbeker. Dat klassement is een doel op zich geworden”, stelt hij.

Zaterdag gaat om 15.00 uur de veldrit in Essen van start, waarna een dag later om 15.10 uur het startschot klinkt van de Wereldbeker in Dublin.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Polleke 9 december 2022 om 12:12

Mooi toch de mondialisering van het veldrijden…De grootste prestatie is ondertussen om uberhaupt aan de start te geraken van die buitenlandse crossen…om over de kosten nog te zwijgen…

2
Patrick 9 december 2022 om 12:52

Respect dat hij dit doet. Jammer voor klassieke wedstrijden zoals in Essen dat hij de enige is, al is er toch een leuk rennersveld. Die Wereldbeker vreet alles op helaas. Terug naar 8 wedstrijden, niet meer naar Amerika en niet alleen op zondag zou een mooi begin zijn.

2

Net binnen

Populair

Materiaalzone