Jasper Philipsen sprint naar eerste profzege in Utah

vrijdag 10 augustus 2018 om 23:18
Jasper Philipsen sprint naar eerste profzege in Utah

foto: foto: Hagens Berman Axeon

De vierde rit in de Tour of Utah is gewonnen door Jasper Philipsen. De 20-jarige Belg van Hagens Berman Axeon was na een wedstrijd van 109 kilometer met start en aankomst in Salt Lake City de sterkste renner in een pelotonspurt. Hij klopte de Amerikanen Travis McCabe en Kiel Reijnen.

In een spannende slotfase werd een kopgroep van zeven renners in de slotkilometer ingerekend. In de sprint om de dagzege bleef Philipsen met een banddikte verschil McCabe voor. Voor neo-prof Philipsen was het zijn eerste profzege.

Sepp Kuss blijft aan de leiding van het algemeen klassement. Morgen volgt er een bergetappe met aankomst bergop.

Dit artikel delen:

10 Reacties

klassementsrenner 10 augustus 2018 om 23:20

niet te zien vindt ik…

Dolfy 10 augustus 2018 om 23:23

Ja, daar moet je echt een finishfoto voor hebben omdat verschil te zien. Mooie sprint van de twee, de rest niet echt op de foto….

Geflitst 10 augustus 2018 om 23:23

Amper te zien, maar door dat kwakje van McCabe vind ik Philipsen een terechte winnaar. Zonder dat momentje zou het wel zichtbaar geweest zijn.

xistnc 10 augustus 2018 om 23:27

Voor McCabe maar beter dat hij niet wint. Anders zou terugzetting op zijn plaats zijn.

Mwielerfan 10 augustus 2018 om 23:38

Kiel reijnen is ook zo’n typische Amerikaan die paar jaar terug veelbelovende redelijke uitslagen in Amerikaanse wedstrijden reed. En sindsdien niks verbeterd en nooit wat in Europa laten zien.

Grobbel 10 augustus 2018 om 23:47

@Mwielerfan: het Amerikaanse circuit is vrij ambitieus en er zijn aardig wat rittenkoersen op de kalender waar jonge Amerikaanse renners snel kunnen opvallen, maar dat komt ook wel deels doordat Europese topteams maar mondjesmaat de oversteek wagen – en als ze het al doen zelden met echte A-garnituur (iets wat ook wel een beetje geldt voor Trek en BMC, die hier voor een groot deel renners opstellen waarvan je amper (nog) wist dat ze die onder contract hadden). Het feit dat ze geen van allen fatsoenlijke sprinters meenemen terwijl de helft van de ritten in een sprint eindigt zegt ook wel wat.

Mwielerfan 10 augustus 2018 om 23:59

Ik had zelf het idee dat een paar jaar terug er meer goede wt Amerikanen in die races mee deden.

Titaantje 11 augustus 2018 om 02:24

Twee bergritten te gaan. Ben benieuwd hoe de TLJ jongens zich kunnen houden tov TJ, Woods, Dombrowski, Carthy, Hermans en Haig. Zou mooi zijn als iig 1 van de 2 zich in de top 3 kan plaatsen.

Max01 11 augustus 2018 om 09:13

Dat ze daar vaak meerdere vrouwen hebben en veel kinderen was aan de hoeveelheid publiek langs de kant niet te zien…

tendam 11 augustus 2018 om 09:18

@mwielerfan
De beste Amerikaanse renners zijn er. Dat zegt alleen meer over het niveau van het Amerikaanse wielrennen op het moment. Maar met Woods, Haig, Carthy en Hermans zijn er toch ook goede buitenlandse profs, veel sterker deelnemersveld dan bv. vorig jaar.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair