Janez Brajkovic: ”Wil seizoen redden in Vuelta”

zaterdag 17 augustus 2013 om 22:01
Brajkovic

foto: Sirotti

Janez Brajkovic maakt tot nog toe een bijzonder ongelukkig seizoen door. Door met name valpartijen en ziekten wist de 29-jarige Sloveen dit kalenderjaar nog geen enkele keer zijn niveau te halen. Nu ook zijn contract bij Team Astana na twee jaar op zijn eind loopt, begint het lichtgewicht zich stilaan zorgen te maken. “De Vuelta is voor mij de laatste kans om nog iets van het seizoen te maken”, aldus Brajkovic in gesprek met CyclingNews.

”Er is iedere keer wel iets waardoor ik niet naar behoren kan koersen”, toont Brajkovic zijn frustratie. ”In de Ronde van Burgos wilde ik de draad weer oppakken, maar werd ik ziek aan de vooravond van de koers waardoor ik conditioneel wederom teruggeworpen werd. Met de nodige antibiotica ben ik er nu weer bovenop, dus laten we hopen dat ik tot het eind van het seizoen gevrijwaard blijf van fysieke malheur.”

”In de Vuelta wil ik laten zien dat ik nog altijd een goede coureur ben”, kijkt de ranke klimmer vooruit naar de ronde waar hij in 2006 zijn naam vestigde. Anno 2013 zal Brajkovic echter de kastanjes uit het vuur moeten halen voor kopman Vincenzo Nibali. ”Wellicht zit er echter toch een ritzege en een goed klassement in voor mij. Een goed resultaat is essentieel voor het vertrouwen en belangrijk met het oog op de toekomst.”

Dat Brajkovic dringend goede uitslagen nodig heeft, blijkt wel uit het feit dat hij nog altijd geen zekerheid heeft voor volgend seizoen. ”Er zijn wel contacten geweest met diverse teams, maar er is nog altijd niets beslist. Een langer verblijf bij Astana sluit ik dan ook niet uit. Voor nu is het echter zaak mij in de kijker te rijden en op die manier een team over de streep te trekken.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair