Intermarché-Wanty-Gobert wil aflopend contract Quinten Hermans verlengen

Intermarché-Wanty-Gobert wil aflopend contract Quinten Hermans verlengen

foto: Cor Vos

donderdag 28 april 2022 om 07:45

Quinten Hermans werd afgelopen zondag knap tweede in Luik-Bastenaken-Luik. Een hard gelag voor zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert, want daarmee drijft de 26-jarige renner zijn prijs omhoog. “We zaten voor Luik met hem aan de onderhandelingstafel, maar dat is nu wel iets lastiger”, beaamt performance manager Aike Visbeek tegenover WielerFlits.

In de nasleep van het hele Tormans-Circus verhaal (de sponsor van de crossploeg trekt richting Quick-Step Alpha Vinyl) is de toekomst van Hermans nog allerminst duidelijk. Zijn contract loopt af en naast de ploeg van Patrick Lefevere, zou in ieder geval ook Alpecin-Fenix in de markt zijn voor de crosser annex heuvelrenner. “En daar zullen er na die tweede plek van afgelopen zondag nog wel een paar bijkomen”, lacht Visbeek voorzichtig. “Maar daar moeten we op inspelen, dus dat gaan we proberen.”

De Waalse ploeg kende een uitermate succesvol voorjaar met dus die tweede plek van Hermans in La Doyenne, maar ook met zeges in de Scheldeprijs (Alexander Kristoff) en Gent-Wevelgem (Biniam Girmay).

“De keerzijde van dat succes is dat er aan de mouwen van onze renners getrokken wordt”, stelt Visbeek. “Maar het staat uiteraard buiten kijf dat we graag met Quinten verder willen werken, omdat wij ervan overtuigd zijn dat hij nog grote stappen kan maken en dat onze ploeg daarin het beste aansluit op zijn ontwikkeling.”


Vrijdag volgt een interview met Aike Visbeek, waarin hij terugblikt op het voorjaar van Intermarché-Wanty-Gobert.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Peetvader 28 april 2022 om 08:58

Had dat Tormans debacle goed uitgedraaid, was de belangrijkste transfer voor lefevre mss niet de veldritploeg, maar deze quinten Hermans.

0
Posterix 28 april 2022 om 09:23

Heel benieuwd hoe zich dat allemaal gaat ontwikkelen. Wie rijdt in welk shirt in elk seizoensdeel? Zou toch raar zijn als bijvoorbeeld Quinten in de winter in het shirt van “Quickstep” rijdt en dan op de weg voor Wanty?

0
Kopinkas 28 april 2022 om 09:44

Quinten doesn’t need Quickstep to step up his game…

0
Maillot à Pois 28 april 2022 om 09:54

Aangezien beide ploegen in het veldrijden actief willen zijn/blijven lijkt me dat wel een heel onwaarschijnlijk scenario.

0
Mystery Rider 28 april 2022 om 10:04

Alles zal ervan afhangen waar hij de beste begeleiding krijgt om zowel op de weg en als in het veld nog betere prestaties af te leveren – als Alpecin in de running is dan is dat op sportief gebied een goeie zet voor Quinten.

Vooral als Merlier verkiest om te verkassen dan is Quinten wel een hele goeie vervanging voor Alpecin.

Ik denk dat het dit wel gaat worden – Merlier naar Quickstep, Quinten en eventueel Van Kessel naar Alpecin (aangezien die beiden onder Van Kasteren’s management zitten).

Het Quikstep Tormans veldrit team wordt dan een 1-2-tje Merlier – Styby, maar die laatste heeft ook geen contract meer bij Quickstep!

Het wordt alleszins een leuke transfer carrousel dit jaar :)

0
Dark Noise 28 april 2022 om 11:43

Hermans heeft al duidelijk laten verstaan niet meer met Van Kasteren samen te werken.

0
Mystery Rider 28 april 2022 om 11:52

Bedankt Dark Noise voor de update – is zie nu dat hij bij Squadra Sports zit en Van Kasteren op pensioen is :)

Dan zal hij wel zonder Corne naar Alpecin gaan :)

0
Geel Zwarte Bril 28 april 2022 om 09:43

Is super in vorm nu. Altijd verlengen als dat kan.

0
Japiejo 28 april 2022 om 10:01

Sowieso raar verhaal dat hij nog niet verlengd had. Ze waren voor die 2e plek ook al heel tevreden over Hermans en zagen veel potentie in hem. Zal wel te maken hebben met die manager van hem die waarschijnlijk forse salariseisen heeft vwb het crossgedeelte.

0
Wheely 28 april 2022 om 11:36

Die tweede plek was toch wel een verrassing voor de meesten inclusief hemzelf. Ben benieuwd of hij met een specifiekere voorbereiding en als kopman in het Waalse werk dit nog eens kan opvoeren. Gisteren in Romandië ook netjes vijfde op die punch aankomst.

Volgens mij zit hij bij Wanty wel goed voor het type koersen wat hij wil rijden maar kan me voorstellen dat hij ook heel goed bij Alpecin zou passen. Beiden zijn in ieder geval goed te combineren met het crossen.

0
Rondje 25 28 april 2022 om 12:13

Wat een onzin dat de onderhandelingen met Quinten Hermans nu moeilijker zijn geworden. Of die 2e plaats nu ineens alles anders maakt. Wist men de kwaliteiten bij INTERMARCHÉ-WANTY-GOBERT over Quinten Hermans nog niet??
Quinten presteert al langere tijd zeer goed. Eerlijk gezegd krijg ik hiermee eerder het gevoel dat Quinten Hermans een ondergewaardeerd contract heeft op dit moment. Je krijgt bijna het gevoel dat die 2e plaats helemaal niet zo goed uitkomt nu. Je zou maar net getekend hebben voor Luik Bastenaken Luik. Ik bedoel maar.
Als ik Quinten Hermans was, zou ik nog maar eens goed oriënteren op de markt voor hij bij INTERMARCHÉ-WANTY-GOBERT tekent.

0
Youri IJnsen 28 april 2022 om 12:24

Volledig terecht punt. Het is niet zo IWG zijn kwaliteiten niet kent. Het is moeilijker, omdat er nu plots veel meer teams interesse in Hermans hebben. Dat is het punt dat Visbeek maakt.

0
Groetjesaandevoetjes 28 april 2022 om 14:43

Zijn huidige ploeg wist het al heel duidelijk, maar de onderhandeling wordt moeilijker aangezien er nu ploegen komen die meer salaris bieden, waardoor Intermarche met meer moet komen. Logisch gevolg.

0
Marcus Aurelius 28 april 2022 om 19:30

Je loon wordt bepaald door wat je gedaan hebt, de aandacht van de media die je daardoor gaat vergaren in de toekomst, en je 'belofte' dat je het nog eens gaat doen … Alle drie de vereisten zijn hier voldaan lijkt me. Ken zijn salaris niet, maar ik neem aan dat er meer moet inzitten dan wat hij nu heeft. Hoe ze dat bij die ploeg gaan klaar krijgen om iedereen naar zijn nieuwe economische waarde te verlonen, daar heb ik geen idee van. Het zal niet lukken tenzij ze hun budget kunnen verdubbelen ? En dat zou me alvast verbazen. Girmay en Hermans zijn vanaf nu gasten waarmee je rekening gaat houden in elke klassieker. Als je zoals Hermans in LBL vlot mee over Roche aux Faucons raakt om vervolgens Van Aert er op te leggen aan meet, kan men echt niet meer om je heen.

0
vanSpringel 28 april 2022 om 13:25

“Het leven is een pijpkaneel, een ieder zuigt eraan, en krijgt zijn deel”.

Hermans zuigt er stevig aan de laatste tijd. Goed voor die mooie rennert.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone