Quinten Hermans tweede in Luik-Bastenaken-Luik: “Grote verrassing, ook voor mij”

zondag 24 april 2022 om 17:25
Quinten Hermans tweede in Luik-Bastenaken-Luik: “Grote verrassing, ook voor mij”

Hermans (links) naast Evenepoel en Van Aert - foto: Cor Vos

Quinten Hermans werd tot ieders verbazing tweede in Luik-Bastenaken-Luik 2022. En dat is inclusief hemzelf, vertelt de 26-jarige Belg van Intermarché-Wanty-Gobert in het flashinterview. De crosser won de sprint achter solowinnaar Remco Evenepoel. “Dit had ik vanmorgen nooit durven dromen”, zegt Hermans.

“Dit is echt een grote verrassing, ook voor mezelf”, jubelt de Belg zichtbaar vol ongeloof. “Om die sprint voor de tweede plek hier te winnen, is ongelooflijk. Dat het net tegen Wout van Aert is, is mooi. Ik ken hem heel goed en iedereen weet dat hij een goede sprinter is. Maar ik zat geweldig en pakte het goede wiel. Ik voelde dat ik nog een versnelling had, dat was genoeg.”

“Ik heb me echt verbaasd”, gaat hij nog maar eens verder. “Ik verschiet er zelfs een beetje van, om eerlijk te zijn. Het is wel een elitegroepje waar ik nog bij was. Ik weet dat ik snelle benen heb na een zware koers. Maar iedereen wist in die sprint ook welk wiel ze moesten houden. Het was echt wringen. Ik zei nog tegen mezelf: ‘Houd Wouts wiel, houd Wouts wiel’. Hij hield de deur goed open en op het goede moment kon ik in de wind komen.”

Met dus die tweede plek als beloning. “Het voelt nog altijd een beetje onrealistisch voor mij dat ik een sprint kan winnen van Van Aert. Het is echt ongelooflijk. Ik heb hard gewerkt om hier te staan. In de Waalse Pijl was ik nog niet klaar om mee te spelen na mijn ziekte in de Ronde van het Baskenland. Die koers had ik echt nodig om er hier door te komen. Om dan hier op het podium te staan met twee heel grote kampioenen, is een grote eer voor mij.”

Hermans, Evenepoel en Van Aert zorgden bovendien voor een unicum tijdens La Doyenne. Er stonden namelijk voor het eerst sinds 1976 drie Belgen op het podium. “Heel tof!”, lacht de renner van Intermarché-Wanty-Gobert. Alweer die ploeg, na winst in Gent-Wevelgem en een vierde plek in Parijs-Roubaix. “Erg mooi, we doen het heel goed dit voorjaar. We dachten dat de Waalse klassiekers moeilijk voor ons zouden zijn, maar dit is fantastisch. Om het dan zo af te sluiten, is echt ongelooflijk!”

Hermans wint de elitesprint in Luik-Bastenaken-Luik – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

12 Reacties

Wheely 24 april 2022 om 17:31

Superleuk deze tweede plek, een kers op het voorjaar van Wanty. Wout kloppen is geen sinecure.

Quinten is volgend jaar nog vrij trouwens…

0
Verweggistan 24 april 2022 om 18:11

Werd die ook niet door Van Kasteren bij Alpecin ondergebracht. Was van de winter nog een hele soap over.

0
Wheely 24 april 2022 om 18:40

Ja dat is waar ook, dat ging dan met name over het veld maar dan is de kans groot dat ie ook naar op de weg voor Alpecin gaat rijden. Zeker na vandaag zullen ze hem er graag bij hebben.

0
zietemgaan 24 april 2022 om 17:36

Grinta is het wat deze ploeg onderscheidt he, net zoals Alpecin vorig jaar. Dik verdiend die resultaten. Zet dat af tegen Astana (wat een rotjaar tot nu toe), Sagan en zijn vadsige hofhouding, DSM dat zo overspannen als wat rondrijdt en gelukkig nog een heldere Bardet in huis heeft, enz.

0
Koers 24 april 2022 om 17:40

Wout gaat op z’n donder krijgen deze winter.

0
Txirrindularitza 24 april 2022 om 18:02

“Hermans, Evenepoel en Van Aert zorgden bovendien voor een unicum tijdens La Doyenne. Er stonden namelijk voor het eerst sinds 1976 drie Belgen op het podium.”

Dan is het dus geen unicum.

0
Mwielerfan 24 april 2022 om 18:50

Haha inderdaad. Ik zou dan wel willen lezen wie dat waren in 76

0
Txirrindularitza 24 april 2022 om 19:20

Tot u dienst!

1. Joseph Bruyère
2. Freddy Maertens
3. Frans Verbeeck

0
Arie den Blanken 24 april 2022 om 18:43

Wat een fantastisch optreden van Quinten Hermans Bijna een halve eeuw geleden dat er voor het laatst een volledig Belgisch podium was in LBL. Met Quinten Hermans en Wout Van Aert al twee veldrijders op het podium. Met de klassebakken Tom Pidcock , Zdeněk Štybar en Mathieu van der Poel er bij is een podium in een topklassieker op de weg volledig bezet door veldrittoppers niet ver meer weg.

0
Zwarte Panter 24 april 2022 om 20:58

Cross is hobby voor deze toppers

0
Arie den Blanken 24 april 2022 om 23:26

Dat zal wel maar ik zie ze liever in het veldrijden actief dan op de weg.

0
Barry Batsbak 24 april 2022 om 21:23

Superleuk voor Quinten. Hij is toch wel donders goed op de klimmetjes. Hopelijk is hij er in de Giro ook weer bij. Deed het vorig jaar ook heel lekker.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone