Iers kampioen Conor Dunne koerst in 2019 voor Israel Cycling Academy

woensdag 14 november 2018 om 19:00
Iers kampioen Conor Dunne koerst in 2019 voor Israel Cycling Academy

foto: A.S.O. / K.D. Thorstad

Israel Cycling Academy heeft Conor Dunne (26) toegevoegd aan de selectie voor komend seizoen. De ploeg ziet in de boomlange Ier de intelligente, slimme en betrouwbare renner die nodig is om de sprinters en klimmers te ondersteunen. Ook kan hij worden meegestuurd in de ontsnappingen. Afgelopen twee jaar stond de boomlange Ier onder contract bij Aqua Blue Sport, maar die ploeg maakte in augustus bekend dat het ophield te bestaan.

“Hij heeft koersinzicht”, zegt manager Kjell Carlstrom, “en weet exact wanneer en hoe hij moet bewegen in het peloton, wat je kan aflezen aan zijn succesvolle ontsnappingspogingen. Veel renners willen meezijn in de vlucht, maar slechts enkelen halen het. We hebben hem nodig voor de ontsnappingen, we hebben hem nodig om ontsnappingen ongedaan te maken, we hebben hem nodig ter ondersteuning van zijn ploegmaats. Kortom: hij wordt erg waardevol voor ons.”

Dunne reageert opgetogen op deze kans die hem geboden werd. “Mijn persoonlijke doel is om komend jaar een koers te winnen in mijn nationale kampioenstrui en wil echt wat druk op mezelf leggen om dit te bereiken. Ik heb bewondering voor de manier waarop Israel Cycling Academy te werk gaat. Ze zijn erg sterk en hebben als een team samengewerkt in elke koers waarin ik ze tegenkwam. Ik kijk er echt naar uit om komend jaar met ze samen te werken en ambitieus te zijn.”

#NoGoTour
Naast twee seizoenen bij Aqua Blue Sport koerste Dunne ook nog bij JLT Condor (2016) en An Post-Chain Reaction (2014-15). Zijn eerste profzege boekte hij eerder dit jaar tijdens het Iers kampioenschap op de weg, waarna hij zich in de kampioenstrui mocht hullen. Na het stoppen van Aqua Blue Sport reed de Ier samen met ploegmaat Larry Warbasse de #NoGoTour, een fietstocht waarbij zij hun volgers op social media op de hoogte hielden van hun belevenissen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Verweggistan 14 november 2018 om 19:12

Met zijn lengte geloof ik inderdaad wel dat hij zicht op de koers heeft. :)

0
Jeff 14 november 2018 om 20:40

Belieuwd wie Corendon nog haalt. Mannen als Dunne en Van Asbroeck leken me wel goede opties voor hen.

0
Scott Sunderland 14 november 2018 om 23:59

Hmmm….en nog steeds geen nieuws of Dennis van Winden wel of niet mag blijven….

0
Mwielerfan 15 november 2018 om 00:04

Iets voor corendon ook?

0
Scott Sunderland 15 november 2018 om 00:17

@ Mwielerfan

Misschien wel ja. Ik denk dat als hij bij de ploeg uit Israël mocht blijven het nu toch wel bekend zou zijn inmiddels. Wellicht wacht hij met het naar buiten brengen tot hij iets anders heeft gevonden. Als hij daarin slaagt tenminste…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone